Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2022 04:00 - НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД - част 1
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 1633 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД 


От: П-р Енчо Тодоров


  ВЪВЕДЕНИЕ


НИКОГА до сега в човешката история не се е случвало целия свят да бъде затворен  поради пандемия, без да има такава. Какво се случва? Дали не навлизаме в последните дни на човешкото управление? Пред нас ли е вече Новият световен ред и  Голямата скръб, когато ще управлява сатанинската троица: Лъжепророкът, Сатана и  Антихрист? (Откр.6:1-8). „Кой е като този звяр? Кой може да воюва против него?” (Откр.13:4).

  Какво ще стане с Църквата? Ще премине ли тя през скръбта или ще бъде грабната преди това? Казано ни е в Даниил 7:21 и в Откровение 13:7 и 11:7, че звярът ще „воюва против светиите и ще ги победи; и му се даде власт над всяко племе и народ, и език, и нация.” 

  Има две групи християни. Словото ни говори за мъдрите девици, които са победители и за неразумните девици, които ще бъдат победени.  „Разумните ще блестят като блясъка на небесната твърд и онези, които обръщат мнозина в правда — като звездите за вечни времена“ (Даниил 1:3).


  Това е Божият народ в духа и силата на Илия, които ще вършат подвизи точно в това  последно време. Да бъдеш победител или да бъдеш победен - зависи от твоята позиция и твоето решение! Събирането ни с Господа ще стане преди изливането на Божия гняв върху нечестивите, според Римляни 5:9:„Сега като се оправдахме чрез кръвта Му, ще се избавим от Божия гняв чрез Него.“ 



Също така има над 90 имена за Църквата в цялата Библия. Само в Откровението имената са над 20. Името „светиите” е едно от имената за Църквата. Ако светиите или избраните са грабнати преди Скръбта, срещу кого ще воюва звярът. Знаем обаче, че крайният победител е Христос. Той ще положи неприятеля под нозете Си. 


   „Докато Господ не положи неприятелите му под стъпалата на нозете му” (3 Царе 5:3). 


  Това е слово за Давид, преобраз на Господ Исус.


  „Докато положа враговете Ти под краката Ти“ (Лука 20:43).


  Христос е главата, ние сме тялото. 


  „А вие сте Христово тяло и поотделно – части от Него“ (1 Коринтяни 12:12,27).


  Ако ние сме Христовото тяло, на кого принадлежат краката? На Църквата! Ако Църквата бъде взета преди Скръбта, как ще се изпълни това пророчество в Лука 20:43? Апостол Павел ни казва, че по времето на Антихрист, Църквата ще бъде на земята (2 Солунци 2:1-3). Първо: Ще има огромно съживление в Последното време. От Голямата скръб идваше  неизброимо число спасени светии (Откровение 7:9-17). Второ: Ще има специална защита за светиите през време на Голямата скръб.  „И Аз им давам вечен живот; и те никога няма да загинат и никой няма да ги грабне от ръката Ми” (Йоан 10:28). „Ти изпълни заповедта ми търпеливо да понасяш и затова аз на свой ред ще те пазя  в часа на изпитание, който ще дойде за целия свят, за да изпита живеещите на земята” (Откровение 3:10). Трето: По времето на Скръбта Църквата ще бъде на земята, ще воюва срещу Сатана и ще го победи. Ако Църквата е грабната преди Скръбта, това пророчество не може да се изпълни. А те го победиха заради кръвта на Агнето и заради словото на тяхното свидетелство и не възлюбиха живота си дори до смърт” (Откровение 12:11). Четвърто: Неприятелят ще бъде поставен под нозете на Църквата. Сатана знаеше това пророчество, че Семето на жената ще смачка главата на змията, затова се опитваше по всякакъв начин да предотврати това…  „Ще поставя и вражда между теб и жената, и между твоето семе и нейното семе; то ще ти смаже главата, а ти ще му смажеш петата” (Битие 3:15)  „И голямо знамение се яви на небето: жена, облечена със слънцето, с луната под краката й, и на главата й – корона от дванадесет звезди” (Откровение 12:1). 


  Последната битка ще бъде между Израел и мюсюлманския свят. Знаем, че луната е  символ на исляма. Този символ е над всяка джамия – лунния сърп. На знамената им също е изобразен лунния сърп. Също така те се водят по лунния календар. 


  Бог да ни помогне да проумеем истините за Последните времена и Църквата да бъде  подготвена. Ако църквата знаеше повече за усилните времена, които идват, щеше да  бъде постоянно на колене.


  КАКВО СТАВА В СВЕТА? Библията и особено книгата Откровение отделят специално внимание за последните  времена. Близо ли е времето, когато Антихрист ще обедини религиозната, политическата и икономическа власт? Резултатът от неговото управление ще бъде бедствия, разруха и смърт. Тези, които следват Антихриста, участта им ще бъде вечна смърт в ада. Ние сме вече свидетели на началото на това време. Бледият кон препуска по света и жъне своята реколта. Светът е заливан от птичи грип, свински грип, СПИН, вирус ебола и сега от коронавирус. Целият свят е скован от страх. Причината е един малък вирус. 

  (следва)



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1480343
Постинги: 2477
Коментари: 24
Гласове: 1708
Календар
«  Ноември, 2020  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30