Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07 04:00 - ТРИУМФЪТ НА ПРОШКАТА
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 227 Коментари: 0 Гласове:
2 Прочит: Йеремия 48-49; Евреи 7 и Пс. 32:1-7„Блажен онзи, чието престъпление е простено, чийто грях е покрит.“ (Пс. 32:1)


Мак, който се бореше с наркотична зависимост и сексуален грях, беше отчаян. Взаимоотношенията, които ценеше, бяха объркани и съвестта го мъчеше. В своето нещастие, той реши да отиде в църква и да поговори със служителя. Младежът изпита облекчение, когато сподели своята оплетена история и когато чу за Божията милост и прошка.


  Смята се, че Псалом 32 е написан от Давид, след като съгрешава с Витсавее. Той укрива своето престъпление, като измисля коварен план за смъртта на нейния съпруг (2 Царе 11-12). Върпеки че тези грозни постъпки са вече зад гърба му, ефектът от действията му остава. Псалом 32:3-4 описва силните борби, през които преминава, преди да признае колко отвратително е постъпил; разяждащото чувство от неизповядания грях е явно. Как идва облекчението? След изповед пред Бога и приемане на прошката, която Той предлага (ст.5).


  Каква прекрасна възможност да започнем отначало - чрез приемане на Божията милост във време, когато сме акзвали или вършили неща, които нараняват или вредят на другите, а и на самите нас. Вината от греха ни не трябва да остава перманентна. Има Един, Чиито ръце са широко отворени, за да ни приемат, когато признаем неправдата си и потърсим прошката Му. Можем да се присъединим към тези, които пеят: „Блажен онзи, чието престъпление е простено, чийто грях е покрит.“       А. Джаксън


  Отче, прости ми за моментите, когато изкушението побеждава в живота ми. Помогни ми винаги да тичам при Теб за прошка и да търся прощение от другите, когато това е необходимо, амин.


  КЪДЕ БЯГАТЕ, КОГАТО УСЕТИТЕ ТЕЖЕСТТА ОТ НЕЩО, КОЕТО СТЕ НАПРАВИЛИ ИЛИ КАЗАЛИ? КОГАТО НЯКОЙ, КОЙТО СЕ БОРИ С ВИНА, ДОЙДЕ ПРИ ВАС, КАКВО ГО СЪВЕТВАТЕ?АБВ НА СПАСЕНИЕТО


  Каква е Добрата Новина или Благата Вест на Евангелието за Исуса Христа? Тя е, че Исус Христос  дойде на този свят (роди се от девица), беше разпънат на кръст, беше положен в гроб, възкръсна на третият ден и че един ден Той ще се върне отново. Това е Благата Вест!


  И съвсем простичко, по детински, ще ви обесня „АБВ-то на спасението“. Единственото, което ти и аз трябва да направим е да признаем, че сме съгрешили против Бога и че имаме нужда от Спасител.


  В Римл. 3:10 ни се казва: „Няма праведен ни един“


  А в Римл. 3:23 четем: „Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога“


  Всички ние сме се родили грешници и поради тази причина, ние всички трябва да се новородим, т.е. да се родим отново духовно, за да влезем в Небесното Царство. „Заплата на греха е смърт “ (Римл 6:23). Заплата е смъртно наказание! Но ... тук идва Благата Вест - „а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ.“ 


  Скръбта по Бога е тази, която ни води до истинско покаяние за греховете срещу праведния, справедлив Бог, след което настъпва промяната на сърцето ни. Ние обновяваме  ума си, а Бог променя сърцата ни и ни възстановява, съживява ни отвътре навън. „Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами вас; това е дар от Бога; не чрез дела, за да се не похвали никой.“ Това беше А-то.


  Следва Б: Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос е Господ. Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос  умря за твоите грехове, че беше погребан и че Бог Го възкреси от мъртвите.


  В Римл. 10:9-10 четем: „Защото , ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите, ще се спасиш. Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява.“

И В: да призовеш името на Господа. Това означава да се довериш, да повярваш с цялото си сърце, че Исус Христос е Този, Който казва, че е. Всеки човек, от Адам, та чак до днес, който някога е живял по лицето на земята, ще преклони коляно и ще изповяда с устата си, че Исус Христос е Господ - Господ на Господарите и Цар на Царете.


  Римл. 10:9-10 четем: „Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш.  Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява.“


  Преди да прочета този силен стих - Римл. 10:13 - бих искал да кажа следното: Може би днес има някой, който трябва да посвети отново живота си на Бога. Ти си се отклонил, отдалечил си се и Господ те призовава обратно при Себе Си. Не случайно четеш тези редове. Това е така, защото днес трябва да се върнеш при Него. Бог те обича и ти Му липсаш. Бог не ти е ядосан. Той не те осъжда и те чака с отворени обятия!


  Римл. 10:13: „Защото "всеки, който призове Господното име, ще се спаси".


  А ако ти никога не си призовал името Господне, за да бъдеш спасен, какво чакаш? Не виждаш ли какво става по света? Защо си играеш с най-важното, съдбовно решение, което трябва да вземеш в живота си, за да имаш вечен живот? Днес е деня. Днес е спасителен ден.


  Библията ни предупреждава за краткостта на живота. „Защото вие сте пара, която се явява, и после изчезва“ (Яков 4:14). Библията не ни казва да се замислим дали да повярваме някой ден, а да повярваме днес! „Днес, ако чуете Неговия глас, Не закоравявайте сърцата си“. (Евреи 4:7). Никой от нас не знае колко време имаме останало в този живот или какви ще бъдат обстоятелствата на нашата смърт. Можем да умрем по внезапен, неочакван начин, който ще попречи на предсмъртното повярване. Единственият разумен избор е да се покаем и да повярваме в Исус Христос днес. „В благоприятно време те послушах и в спасителен ден ти помогнах. Ето сега е благоприятно време! Ето сега е спасителен ден!“ (2 Коринтяни 6:2).


  Помнете и това: „Преди всичко знайте това, че в последните дни ще дойдат подиграватели, които с подигравките си ще ходят по своите страсти и ще казват: Где е обещаното Му пришествие? защото, откак са се поминали бащите ни всичко си стои така както от началото на създанието ... Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние.“ (2 Петрово 3:3-4, 9)    


 Гласувай:
2
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 685301
Постинги: 1637
Коментари: 24
Гласове: 975
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930