Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2021 04:00 - БУДИТЕЛИ
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 385 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Прочит: 1 Петър 5:6-11



„Бъдете трезвени, будни.“ (1 Пет. 5:8)


  Легенда разказва, че в Древна Гърция имало следният обичай: приемането на нови закони ставало чрез участието на всички граждани. те се събирали на публично място и обсъждали предложените текстове. Някой предлагал да се приеме определен закон и трябвало да убеди всички, че това не е някакво идиотско творение, а много мъдра и полезна разпоредба. Но той заставал на една високо повдигната платформа и стъпвал на столче с примка на шията. Ако законът бивал приет от народа, човека слизал от платформата. Ако бивал отхвърлен, палачът ритвал столчето, на което бил стъпил авторът на текста. Така страната бивала предпазена от нелепи закони, а всеки, който предлагал нещо, го обмислял добре предварително и използвал цялото си красноречие, за да убеди хората.


  Добре че днес законите у нас не се приемат по този начин. Иначе отдавна да са се избесили всички автори на закони ...


  Днес си спомняме за народните будители. Народът обича да спи. Улисани в ежедневните грижи, заети с личните си работи, ние забравяме, че сме част от една общност. Забравяме, че нашето лично благо зависи от нейното благо. Някой трябва да ни събуди, да ни стресне. не можем да спим постоянно. Има хора с по-далновидно мислене и те трябва да бъдат слушани и зачитани. А не да се мъчим и тях да накараме да заспиват и да не ни безпокоят.


  Дяволът обича спящите хора. Те са безопастни за него. И мрази будните. Тях не може да наранява. Те му се съпротивляват. Духовните будители ни спасяват от гибелния сън на безразличието и спокойствието. Благодарни сме на всички Божии пратеници - апостоли, пророци, благовестители, мисионери, учители, които са ни довели близо до Христос и са ни отворили очите за истината за нас, за Бога и бъдещето. И ако някой е събудил нас, то и ние да будим спящите.


  Молитва: Отче святи, събуждай ни и не допускай ние да унасяме и да заспиваме. Дай ни будни и трезвени да очакваме идването на Спасителя, готови всеки миг да изпълняваме Твоята воля за нашия живот и посветени на спасителното дело. Амин.


  Тема за размисъл: За да бъдеш будител, сам ти трябва да бъдеш буден.

Из „Българска Духовна Манна“  



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1486949
Постинги: 2478
Коментари: 24
Гласове: 1708
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930