Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2023 15:23 - Само в ръцете на Пророк Илия ще е печатът на Живия Бог!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 532 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 20.12.2023 15:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Когато антихрист започне първото си управление, макар хората да не знаят, че на антихрист са определени два периода на управление, и затова мислят, че само трите и половина години ще му бъде допуснато, с бесовски измами, да мами хората, с разни чудеса. Но трябва да знаем, че управлението на антихриста, ще има два периода, когато ще се подмамят даже и избраните. 

И не се намери, по време на управлението на антихриста, както тълкуват Светите Отци, ни един човек в света, чрез когото Господ да може да възстанови Кръщението на хората, и с това да съхрани Църката (както е обещал да съхрани и малкото си стадо), която няма да одолеят и "вратата адови".   

И понеже Господ знае, че няма да се намерят такива хора, Той, още от времето на Стария Завет, от самото начало е прибрал в Рая, първо Енох, а после Илия. И в Рая, Илия и Енох живяли цялото това време.

После Господ ни открива, че хората са затънали в толкова предателства, грехове, блуд, гордост и щеславие, и Господ допуснал, Илия и Енох, да живеят обикновен живот, както е казано и от Лъв Мъдри, че Царят ще е от простото съсловие. А Илия и Царят, са едно и също лице. 

Господ допуснал, Илия и Енох да живеят греховен живот, както те не са живеели преди, за да не съдят високомерно, хората, а да знаят болките, скърбите и страданията им. А това може да стане, само чрез личен опит. И само Един Господ Иисус Христос е без грях.

И  понеже Енох и Илия, преди, са имали още и прародителския грах, и не са били изкупени със скъпоценната Кръв на Господа Наш Иисуса Христа, понеже не са се причастявали, защото в Стария Завет, хората не се причастявали с Кръвта и Тялото Божие, Господ така мъдру уредил, че на тези двама, Той дал благодат и ги научил да живеят, като всички хора, а после им подал Духа Свети, и започнали да горият сърцата им, и с този огън Господ ни открива, кавки са тези хора. Ето братя и сестри, каквото ми открива Господ, аз ви подсказвам. 

А щом, по милост Божия, са дошли светите Илия и Енох, понеже са живели праведен живот и са постигнали святост, те биха съдили строго хората. Затова в Светото Евангелие, Господ допуснал на Апостол Петър, не предателство, но отричане? Светите Отци казват, че той е бил много строг, и Гпоспод му показал, че трябва да е милостив към  хората, като допуснал, да падне в отричане.  Разбира се това е грях. Но Господ така допуска, за спасене на хората, понеже Енох и Илия са хора и може веднага да изпаднат в гордост. След като бившият светоносен Ангел, се е възгордял, и бил низвергнат чак в ада. 

От гордостта никой не е застрахован. Затова Светите Отци учели да казваме, до последното си издихание: "Аз още не съм се спасил, Бог не ме е Спасил". Затова не трябва да се отпускаме. 

И ето че Господ така урежда, и вече е уредил, та Енох и Илия да вкусят (до насита) болките и страданията на хората - предателста, мъки, затвори, нечестивци, а и падението на църквата, от което много пъти ми се е искало да умра. Сърцето ми, не издържа, когато виждам предателството на Църквата, когато не искат да знаят за Бога и го оставят, но казват, че Го знаят. И ревността към Бога ме яде, и не мога да мълча. 

Ето така Господ дивно урежда спасението на мнозина. И ако хората знаеха това, нямаше да ме обиждат и хулят. 

Господ е допуснал такъв живот, - къде благословил а къде допуснал, за общо спасение, Той премъдро урежда, знаейки че там, сред простите хора, е и Помазаника, и ни учеше, да обичаме хората. 

Без любов не е възможно да се търпим един друг, при тези изкушения, болки и страдания, които си причиняваме един на друг. Болният човек винаги е нервен, винаги избухва, винаги е непоносим. И когато нямаме сили да търпим, любовта помага да се търпим, един - друг. И когато претътпим, идва покой.  Православните хора, ако знаеха, какво е това търпение, биха се заели да изучават този "инструмент" (за спасяване). 

Помня думите на Йосиф Исихаст: "Колко ти е търпението, толкова и благодатта". Затова скъпи мои братя и сестри, да благодарим на Бога Наш, спасяващ дивно всички, и опазващ Илия и Енох от Гордостта, за да не погинат. Премъдро урежда, и допуска да паднем, и казва: -"Виждаш ли? Всички сега са под властта на Лицемера, под Антихриста. И основната маса население живее зад маски. Един крие щеслвието си, и се опитва да изглежда по-добър, друг - гордост, трети маже устните си с бои, и т.н. Само и само да не е такъв, какъвто Бог го е създал. Да изврати, да промени. А това е въстание против Бога. Значи тебе Бог те е създал некрасив. А това е ропот и въстание срещу Бога, това е сатанинска работа. 

Затова сега, като знаем всичките тези скърби и болки на нашия народ, Господ е дал със сърцето си да преживея тази скърб и да разбера, какво е "Червеният Дракон", намирайки се там толкова години, Господ ме опази от всичките тези документи, за да съхрани Кръщението на Пророк Илия. 

Аз братя, заедно с вас израствам, понеже преди мислех, че вероятно Енох ще е също без документи, но в Писанието точно е написано, че Бог, само един ще съхрани, само в ръцете на Пророк Илия, ще е печатът на Живия Бог. Затова не трябва да се спори с Писанието. Не всичко, веднага разбираме, не всичко, веднага осъзнаваме. Но да благодарим на Господа, че ако искаме да научим нещо, Той задължително ще ни научи. На чукащия, ще отвори и на молещия, ще даде. 

Да молим Господа наш, чрез Светците: - "Чудни Свети великомъченици, вие сте толкова богати с благочестие, с чистота на сърцето си, а в нас има толкова мърсотия. Ние сме бедни, а Христос, когото вие сте заобичали, повече от живота, е заповядва, да даваме на бедните. Затова ви моиля, вие сте богати от Господа, подайте на мен бедния и грешен, очистете сърцето ми"!

Нека молим така, и Господ задължително ще помогне.

Слава Богу за всичко!  Амин.


Превод, Григор Симов



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. gizdashki - Амин!
20.12.2023 21:08
Дай Боже да имаме покаяние достойно за едничкия достоен - нашият Бог Иисус Христос!
Благодаря за превода!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28393730
Постинги: 4305
Коментари: 7564
Гласове: 8249
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930