Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02 04:00 - Планини от дългове
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 338 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Господ е дълготърпелив и велик в сила, и никак няма да оправдае нечестивия.

 

Наум 1:3

 

 

Планини от дългове

 

Много страни са затънали в дългове. Лихвите, които са задължени да плащат върху взетите назаем пари, се превръщат в огромна тежест за националния бюджет. В резултат на това той става трудно управляем. Годишният дефицит налага да се вземат нови заеми. Мнозина се питат колко може да продължи подобен процес.

Често ситуацията, в която държавата се намира, се оказва горчива реалност и за отделните хора. Те купуват толкова неща на изплащане и едва тогава осъзнават какви проблеми ще им създаде осигуряването на вноските с лихва. И си казват: „Ех, само да можех да се отърва от тези заеми!“

Но има и един друг вид дълг, който ни създава проблеми – нашите злодеяния пред Бога. Макар че твърде често ги оставяме на заден план в съзнанието си или ги омаловажаваме, те са съвсем реални. Всяка несправедливост, която сме извършили спрямо свой ближен, е грях и срещу Бога. По този начин дългът на нашата вина пред Него е трупа непрестанно в хода на целия ни живот. И докъде ще стигне всичко това? Възможно ли е да се освободим от този дълг?

Бог не е способен просто да зачеркне нашия дълг – той трябва да бъде изплатен. Но Бог е дал изход от нашата ситуация: ако признаем греховете си пред Него и повярваме в Исус Христос, Който е изплатил дълга вместо нас със собствения Си живот, Бог ще ни обяви за очистени от всичките ни беззакония. Тогава нашият дълг ще бъде приключен. И Бог никога няма да поиска да продължим да го изплащаме.

 

 

За четене: Числа 31:25-54; Мат. 16:21-28

 

АБВ НА СПАСЕНИЕТО

 Каква е Добрата Новина или Благата Вест на Евангелието за Исуса Христа? Тя е, че Исус Христос дойде на този свят (роди се от девица), беше разпънат на кръст, беше положен в гроб, възкръсна на третият ден, което възкресение и ще празнуваме другата седмица и че един ден Той ще се върне отново. Това е Благата Вест!


И съвсем простичко, по детински, ще ви обесня „АБВ-то на спасението“. Единственото, което ти и аз трябва да направим е да признаем, че сме съгрешили против Бога и че имаме нужда от Спасител.


В Римл. 3:10 ни се казва: Няма праведен ни един“А в Римл. 3:23 четем: Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога“


Всички ние сме се родили грешници и поради тази причина, ние всички трябва да се новородим (да се родим отново духовно), за да влезем в Небесното Царство. Заплата на греха е смърт “ (Римл 6:23). Заплата е смъртно наказание! Но ... тук идва Благата Вест - а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ.“ 


Скръбта по Бога е тази, която ни води до истинско покаяние за греховете срещу праведния, справедлив Бог и настъпва промяна на сърцето. Ние обновяваме  ума си, а Бог променя сърцата ни и ни възстановява, съживява отвътре навън. Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами вас; това е дар от Бога; не чрез дела, за да се не похвали никой.“ Това беше А-то.


Следва Б: Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос е Господ. Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос  умря за твоите грехове, че беше погребан и че Бог Го възкреси от мъртвите.


 В Римл. 10:9-10 четем: и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите.“


И В: да призовеш името на Господа. Това означава да се довериш , да повярваш с цялото ви сърце, че Исус Христос е Този, Който казва, че е. Всеки човек, от Адам, та чак до днес, който някога е живял по лицето на земята, ще преклони коляно и ще изповяда с устата си, че Исус Христос е Господ - Господ на Господарите и Цар на Царете.


Римл. 10:9-10 четем: „Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш.  Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява.“


Преди да прочета този силен стих - Римл. 10:13 - бих искал да кажа следното: Може би днес има някой, който трябва да посвети отново живота си на Бога. Ти се се отклонил, отдалечил си се и Господ те призовава обратно при Себе Си. Не случайно четеш тези редове. Това е така, защото днес трябва да се върнеш при Него. Бог те обича и ти Му липсаш. Бог не ти е ядосан. Той не те осъжда и те чака с отворени обятия!


Римл. 10:13: Защото "всеки, който призове Господното име, ще се спаси".


А ако ти никога не си призовал името Господне, за да бъдеш спасен, какво чакаш? Не виждаш ли какво става по света? Защо си играеш с най-важното, съдбовно решение, което трябва да вземеш в живота си, за да имаш вечен живот? Днес е деня. Днес е спасителен ден.Библията ни предупреждава за краткостта на живота. Защото вие сте пара, която се явява, и после изчезва“ (Яков 4:14). Библията не ни казва да се замислим дали да повярваме някой ден, а да повярваме днес! Днес, ако чуете Неговия глас, Не закоравявайте сърцата си“. (Евреи 4:7). Никой от нас не знае колко време имаме останало в този живот или какви ще бъдат обстоятелствата на нашата смърт. Можем да умрем по внезапен, неочакван начин, който ще попречи на предсмъртното повярване. Единственият разумен избор е да се покаем и да повярваме в Исус Христос днес. В благоприятно време те послушах и в спасителен ден ти помогнах. Ето сега е благоприятно време! Ето сега е спасителен ден!(2 Коринтяни 6:2).

Помнете и това: Преди всичко знайте това, че в последните дни ще дойдат подиграватели, които с подигравките си ще ходят по своите страсти и ще казват: Где е обещаното Му пришествие? защото, откак са се поминали бащите ни всичко си стои така както от началото на създанието ... Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние.“ (2 Петрово 3:3-4, 9)

p { line-height: 115%; margin-bottom: 0.1in; background: transparent }strong { font-weight: bold }Гласувай:
1Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1464250
Постинги: 2453
Коментари: 24
Гласове: 1700
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930