Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2022 04:00 - ОБИЧАЙ ТЕЗИ ОКОЛО СЕБЕ СИ
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 437 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Прочит: Числа 4-6; Марк 4:1-20 и Колосяни 4:7-10  „Ако дойде при вас, приемете го.“ (Кол. 4:10)

    Амос беше самонадеян и егоцентричен, а Дани - самотник, на който липсваше самоувереност. Но и двамата имаха гениални способности и някак станаха най-добри приятели. Те прекараха едно десетилетие заедно, като работеха съвместно и се учеха един от друг. Един ден, те бяха номинирани за Нобелова награда за труда си. Дани обаче се умори от егоцентричните действия на Амос и те развалиха приятелството си. Три дни по-късно, Амос получи ужасна новина. Докторите му откриха рак и му дадоха шест месеца живот. Сърцето на Дани беше съкрушено. 


  - Приятели сме,  - каза му той - независимо какво си мислиш за отношенията ни.


  Павел е бил решителен и твърд, а Варнава - човек, който насърчава и има добро сърце. Духът ги събира заедно и ги изпраща на мисия (Деян. 13:2-3). Те проповядват и основават църкви, докато не се появява неразбирателство между тях относно напускането на Марк. Варнава е искал да даде на Марк втори шанс. Павел казва, че вече не може да му се вярва. Затова те се разделят (15:26-41).


  Впоследствиe Павел прощава на Марк. Той завърши три от своите послания с поздрави или препоръки към него (Кол. 4:10; 2 Тим.4:11; Филимон 1:24). Не знаем какво е станало с Варнава. Дали е живял достатъчно дълго, за да служат отново заедно с Павел? Надявам се, че да.


  В каквато и ситуация да се намирате днес, опитайте се да достигнете до тези, с които имате охладнели взаимоотношения. Сега е моментът да им покажете, че ги обичате.


  М. Уитмър


  Отче, помогни ми да видя, че основна цел в живота е да показвам любов на тези около мен, амин.


  С КОГО ТРЯБВА ДА СЕ ПОМИРИТЕ? КАКВО МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ СЪС СВОЯТА БОЛКА, АКО ТОЗИ ЧОВЕК ВЕЧЕ НЕ Е МЕЖДУ ЖИВИТЕ?


  АБВ НА СПАСЕНИЕТО Каква е Добрата Новина или Благата Вест на Евангелието за Исуса Христа? Тя е, че Исус Христос  дойде на този свят (роди се от девица), беше разпънат на кръст, беше положен в гроб, възкръсна на третият ден и че един ден Той ще се върне отново. Това е Благата Вест!   


   И съвсем простичко, по детински, ще ви обесня „АБВ-то на спасението“. Единственото, което ти и аз трябва да направим е да признаем, че сме съгрешили против Бога и че имаме нужда от Спасител.


          В Римл. 3:10 ни се казва: „Няма праведен ни един“


          А в Римл. 3:23 четем: „Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога“
        Всички ние сме се родили грешници и поради тази причина, ние всички трябва да се новородим, т.е. да се родим отново духовно, за да влезем в Небесното Царство. „Заплата на греха е смърт “ (Римл 6:23). Заплатата е смъртно наказание! Но ... тук идва Благата Вест - „а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ.“ 


      Скръбта по Бога е тази, която ни води до истинско покаяние за греховете срещу праведния, справедлив Бог, след което настъпва промяната на сърцето ни. Ние обновяваме  ума си, а Бог променя сърцата ни и ни възстановява, съживява ни отвътре навън. „Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами вас; това е дар от Бога; не чрез дела, за да се не похвали никой.“ Това беше А-то.       Следва Б: Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос е Господ. Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос  умря за твоите грехове, че беше погребан и че Бог Го възкреси от мъртвите.


          В Римл. 10:9-10 четем: „и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите.“


          И В: да призовеш името на Господа. Това означава да се довериш, да повярваш с цялото си сърце, че Исус Христос е Този, Който казва, че е. Всеки човек, от Адам, та чак до днес, който някога е живял по лицето на земята, ще преклони коляно и ще изповяда с устата си, че Исус Христос е Господ - Господ на Господарите и Цар на Царете.


          Римл. 10:9-10 четем: „Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш.  Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява.“


          Преди да прочета този силен стих - Римл. 10:13 - бих искал да кажа следното: Може би днес има някой, който трябва да посвети отново живота си на Бога. Ти си се отклонил, отдалечил си се и Господ те призовава обратно при Себе Си. Не случайно четеш тези редове. Това е така, защото днес трябва да се върнеш при Него. Бог те обича и ти Му липсаш. Бог не ти е ядосан. Той не те осъжда и те чака с отворени обятия!


          Римл. 10:13: „Защото "всеки, който призове Господното име, ще се спаси".


        А ако ти никога не си призовал името Господне, за да бъдеш спасен, какво чакаш? Не виждаш ли какво става по света? Защо си играеш с най-важното, съдбовно решение, което трябва да вземеш в живота си, за да имаш вечен живот? Днес е деня. Днес е спасителен ден.


          Библията ни предупреждава за краткостта на живота. „Защото вие сте пара, която се явява, и после изчезва“ (Яков 4:14). Библията не ни казва да се замислим дали да повярваме някой ден, а да повярваме днес! „Днес, ако чуете Неговия глас, Не закоравявайте сърцата си“. (Евреи 4:7). Никой от нас не знае колко време имаме останало в този живот или какви ще бъдат обстоятелствата на нашата смърт. Можем да умрем по внезапен, неочакван начин, който ще попречи на предсмъртното повярване. Единственият разумен избор е да се покаем и да повярваме в Исус Христос днес. „В благоприятно време те послушах и в спасителен ден ти помогнах. Ето сега е благоприятно време! Ето сега е спасителен ден!“ (2 Коринтяни 6:2).

          А на онези, които Го приеха, даде право да станат Божии деца – на тези, които вярват в Неговото Име. (Йоан 1:12)


        Също така, казвам ви, има радост пред Божиите ангели за един грешник, който се кае.  (Лука 15:10)


          Помнете и това: „Преди всичко знайте това, че в последните дни ще дойдат подиграватели, които с подигравките си ще ходят по своите страсти и ще казват: Где е обещаното Му пришествие? защото, откак са се поминали бащите ни всичко си стои така както от началото на създанието ... Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние.“ (2 Петрово 3:3-4, 9)        Гласувай:
2Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1084524
Постинги: 2128
Коментари: 24
Гласове: 1452
Календар
«  Януари, 2023  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031