Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09 04:00 - ГОСПОД ИЗБАВЯ
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 38 Коментари: 0 Гласове:
0 Прочит: Псалом 34:4-19

  „Много са неволите на праведния; но Господ го избавя от всички тях.“ (Пс. 34:19)

    Когато бях последна година в колежа, всичко ми беше наред. Планирах да постъпя в семинарията и да се оженя за любимата си, с която учехме заедно. Но тя скъса с мен. Няколко дни по-късно ме изпратиха в морския корпус в Ирак, където трябваше да прекарам 18 месеца. Забави се обаче назначението ми като свещеник. Чувствах се отхвърлен и самотен, затова коленичих и започнах да се моля. Тогава ми хрумна една идея - да ускоря образованието си, за да се дипломирам преди да отида в Ирак. С Божията помощ успях да се дипломирам по-рано, приеха ме в семинарията и скоро след това ме назначиха като свещеник в армията. Тогава от корпуса ми се обадиха, за да ми съобщят, че не е необходимо да заминавам, защото не се нуждаят от мен. Всички преживяваме отхвърляне и самота. Докато бягаше от Саул, Давид сигурно се е чувствал отхвърлен и самотен (1 Царе 21-24). Но ето че в днешния стих го виждаме уверен, че Бог не го е изоставил и иска неговото избавление. Същото се отнася за нас.


    МОлитва: Господи Исусе, помогни ни да следваме ТВоя пример и да сме винаги близо до Бога, дори когато ни се струва, че всичко около нас се разпада, амин.

    Мисъл за деня: Днес ще си напомням, че Бог е с мен в бедите.   Росарио Рикардо (Охайо, САЩ)   Да се молим за: СВЕЩЕНИЦИТЕ В АРМИЯТА.  АБВ НА СПАСЕНИЕТО Каква е Добрата Новина или Благата Вест на Евангелието за Исуса Христа? Тя е, че Исус Христос  дойде на този свят (роди се от девица), беше разпънат на кръст, беше положен в гроб, възкръсна на третият ден и че един ден Той ще се върне отново. Това е Благата Вест!       И съвсем простичко, по детински, ще ви обесня „АБВ-то на спасението“. Единственото, което ти и аз трябва да направим е да признаем, че сме съгрешили против Бога и че имаме нужда от Спасител.
        В Римл. 3:10 ни се казва: „Няма праведен ни един“


          А в Римл. 3:23 четем: „Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога“

          Всички ние сме се родили грешници и поради тази причина, ние всички трябва да се новородим, т.е. да се родим отново духовно, за да влезем в Небесното Царство. „Заплата на греха е смърт “ (Римл 6:23). Заплатата е смъртно наказание! Но ... тук идва Благата Вест - „а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ.“        Скръбта по Бога е тази, която ни води до истинско покаяние за греховете срещу праведния, справедлив Бог, след което настъпва промяната на сърцето ни. Ние обновяваме  ума си, а Бог променя сърцата ни и ни възстановява, съживява ни отвътре навън. „Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами вас; това е дар от Бога; не чрез дела, за да се не похвали никой.“ Това беше А-то.       Следва Б: Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос е Господ. Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос  умря за твоите грехове, че беше погребан и че Бог Го възкреси от мъртвите.


          В Римл. 10:9-10 четем: „и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите.“

          И В: да призовеш името на Господа. Това означава да се довериш, да повярваш с цялото си сърце, че Исус Христос е Този, Който казва, че е. Всеки човек, от Адам, та чак до днес, който някога е живял по лицето на земята, ще преклони коляно и ще изповяда с устата си, че Исус Христос е Господ - Господ на Господарите и Цар на Царете.


          Римл. 10:9-10 четем: „Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш.  Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява.“


          Преди да прочета този силен стих - Римл. 10:13 - бих искал да кажа следното: Може би днес има някой, който трябва да посвети отново живота си на Бога. Ти си се отклонил, отдалечил си се и Господ те призовава обратно при Себе Си. Не случайно четеш тези редове. Това е така, защото днес трябва да се върнеш при Него. Бог те обича и ти Му липсаш. Бог не ти е ядосан. Той не те осъжда и те чака с отворени обятия!

          Римл. 10:13: „Защото "всеки, който призове Господното име, ще се спаси".


        А ако ти никога не си призовал името Господне, за да бъдеш спасен, какво чакаш? Не виждаш ли какво става по света? Защо си играеш с най-важното, съдбовно решение, което трябва да вземеш в живота си, за да имаш вечен живот? Днес е деня. Днес е спасителен ден.


          Библията ни предупреждава за краткостта на живота. „Защото вие сте пара, която се явява, и после изчезва“ (Яков 4:14). Библията не ни казва да се замислим дали да повярваме някой ден, а да повярваме днес! „Днес, ако чуете Неговия глас, Не закоравявайте сърцата си“. (Евреи 4:7). Никой от нас не знае колко време имаме останало в този живот или какви ще бъдат обстоятелствата на нашата смърт. Можем да умрем по внезапен, неочакван начин, който ще попречи на предсмъртното повярване. Единственият разумен избор е да се покаем и да повярваме в Исус Христос днес. „В благоприятно време те послушах и в спасителен ден ти помогнах. Ето сега е благоприятно време! Ето сега е спасителен ден!“ (2 Коринтяни 6:2).

        А на онези, които Го приеха, даде право да станат Божии деца – на тези, които вярват в Неговото Име. (Йоан 1:12)

        Също така, казвам ви, има радост пред Божиите ангели за един грешник, който се кае.  (Лука 15:10)


          Помнете и това: „Преди всичко знайте това, че в последните дни ще дойдат подиграватели, които с подигравките си ще ходят по своите страсти и ще казват: Где е обещаното Му пришествие? защото, откак са се поминали бащите ни всичко си стои така както от началото на създанието ... Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние.“ (2 Петрово 3:3-4, 9)                        Гласувай:
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 935004
Постинги: 2006
Коментари: 24
Гласове: 1300
Календар
«  Септември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930