Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2022 04:00 - БОЖИ БЛАГОСЛОВЕНИЯ
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 101 Коментари: 0 Гласове:
1



 Прочит: Псалм 103:1-8   „Благославяй, душо моя, Господа, и всичко, което е вътре в мен, нека хвали святото Му име. Благославяй, душо моя, Господа, и не забравяй нито едно от всичките Му благодеяния.“ (Пс. 103:1-2)


    Думите от днешния псалм бяха любимо въведение за пастора от меото детство, когато се събирахме в малката ни църква в източната част на Вирджиния. Той беше основал много църкви през 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век. Аз бях от първите деца, които кръсти. Тогава бях на 8. Това беше моят пастор през цялото ми детство. Сега църквата е много по-голяма, а моят първи пастор отдавна е при Бога. Сега душата ми прославя святото име на Господа за многото църковни събрания, които са се молили за мен, от първата църква в детството до сегашната, която е истинско благословение за мен и моите близки. Божиите благословения са много. Ако ги пазим в сърцата си с благодарност, те ще ни насърчават във всякакви обстоятелства и ще ни помагат да се радваме на всичко, което Бог ни е подарявал и продължава да ни подарява.


    Молитва: Господи, благодарим Ти за многото благословения, които си ни подарил, и за тези, които ще ни дариш в бъдеще. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който Си на небесата, да се святи Твоето име, да дойде царството Твое, да бъде волята Твоя, както на небето, така и на земята. Хлябът наш насъщен, дай го нам и днес и прости ни дълговете наши, както и ние прощаваме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави нас от лукавия. Да бъде Твое царството, и силата и славата, во веки, амин.“ (Лука 11:2-4)


    Мисъл за деня: Благодарността за получените благословения от Бога ми дава сила в днешния ден.

    Гари Кръм (Вирджиния, САЩ)       „1 Давидов псалом. Благославяй, душе моя, Господа, И всичко що е вътре в мене нека хвали светото Му име. 2 Благославяй, душе моя, Господа, И не забравяй ни едно от всичките Му благодеяния. 3 Той е, Който прощава всичките ти беззакония, Изцелява всичките ти болести; 4 Който изкупва от рова живота ти, Венчава те с милосърдие и благи милости; 5 Който насища с блага душата ти, Тъй щото младостта ти се подновява като на орел. 6 Господ извършва правда и правосъдие За всичките угнетявани. 7 Направи Моисея да познае пътищата Му, И израилтяните делата Му. 8 Жалостив и милостив е Господ, Дълготърпелив и многомилостив. 9 Не ще изобличава винаги, Нито ще държи гняв до века. 10 Не е постъпил с нас според греховете ни, Нито е въздал нам според беззаконието ни. 11 Защото колкото е високо небето от земята, Толкова голяма е милостта Му към ония, които Му се боят, 12 Колкото отстои изток от запад, Толкова е отдалечил от нас престъпленията ни. 13 Както баща жали чадата си, Така Господ жали ония, които Му се боят. 14 Защото Той познава нашия състав, Помни, че ние сме пръст. 15 Дните на човека са като трева; Като полски цвят, така цъфти. 16 Защото като преминава вятърът над него, и няма го, И мястото му го не познава вече. 17 Но милостта на Господа е от века и до века върху ония, които Му се боят. И правдата Му върху внуците 18 На ония, които пазят завета Му, И помнят заповедите Му, за да ги изпълняват. 19 Господ е поставил престола Си на небето; И Неговото царство владее над всичко. 20 Благославяйте Господа, вие ангели Негови, Мощни със сила, които изпълняват словото Му, Като слушате гласа на словото Му 21 Благославяйте Господа, всички Негови войнства, Негови служители, които изпълнявате волята Му. 22 Благославяйте Господа, всички Негови дела. Във всяко място на владението Му. Благославяй душе моя, Господа.“  (Псалом 103)


    Да се молим за: ПАСТОРИТЕ НА МАЛКИ ЦЪРКВИ.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1444925
Постинги: 2442
Коментари: 24
Гласове: 1695
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031