Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2022 04:00 - ДА ЖИВЕЕШ С ЦЕЛ
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 1677 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Прочит: псалом 84-86; Римл. 12 и Римл. 12:9-21



„Вършите ли нещо, всичко вършете за Божия слава.“ (1 Кор. 10:31)


  „Отиваме на почивка!“ - каза с ентусиазъм съпругата ми, като се обърна към нашия тригодишен внук Остин, докато отбивахме от алеята пред дома ни към началото на нашето пътуване. Малкият Остин я погледна замислено и отговори: „Аз не отивам на почивка, а на мисия!“


  Не бяхме сигурни откъде внукът ни беше взел тази идея за мисия, но неговото изказване ме накара да се замисля, докато пътувахме към летището: „Като тръгвам на тази почивка за няколко дни, дали помня, че все още съм „на мисия“ да живея всеки момент с Бога и за Негова слава? Дали си напомням да Му служа във всичко, което правя?“


  Ап. Павел насърчава вярващите в Рим, столицата на Римската империя: „В усърдието не бъдете лениви; бъдете пламенни по дух, като служите на Господа“ (Римл. 12:11). Идеята му е, че трябва да живеем живота си за Христос с посвещение и ентусиазъм. Дори най-баналните моменти придобиват ново значение, когато гледаме напред с доверие в Бога и живеем за постигаме на Неговите цели.


  Докато се настанявахме в самолета, аз се молех: „Господи, аз съм Твой. Моля Те, помогни ми да не пропусна да направя това, което Ти искаш от мен по време на това пътуване.“


  Всеки ден с Него е мисия с вечна стойност!                                       Дж. Банкс


  Господи, моля Те, дай ми благодат да живея за Теб, за да мога един ден да чуя и ТВоите думи: „Хубаво, добър и верен слуга!“ (Мат. 25:23)


  БИЛИ ЛИ СТЕ НЯКОГА НА МИСИЯ? КАК МОЖЕТЕ ДА ПОСВЕТИТЕ ЦЕЛИЯ СИ ЖИВОТ НА БОГА?  
      ИНФОРМАЦИЯТА, КОЯТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ


  1. НУЖДАЕШ СЕ ОТ СПАСЕНИЕ. „... Защото няма разлика. Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога ...“ (Римл. 3:22, 23)


  „Наистина няма праведен човек на земята, който да прави добро и да не греши.“ (Екл. 7:20)


  „Сърцето е измамливо повече от всичко и е старшно болно; кой може да го познае?“ (Йеремия 17:9)


  „Всички ние се заблудихме като овце, отбихме се всеки в своя път; и Господ възложи на Него беззаконието на всички ни.“ (Исая 53:6)


  „Ако не се роди някой отново, не може да види Божието царство.“ (Йоан 3:3)


  2. НЕ МОЖЕШ ДА СЕ СПАСИШ САМ. „Има път, който се вижда прав на човека, но краят му е пътища към смърт.“ (притчи 14:12)


  „Защото, който опази целия закон, а съгреши в едно нещо, бива виновен във всичко.“ (Яков 2:10)


  „Човек не се оправдава чрез делата по закона ...“ (Гал. 2:16)


  „Исус му каза: Аз съм Пътят и Истината, и Животът; никой не идва при Отца освен чрез Мене.“ (Йоан 14:6)


  „И чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име, дадено на човеците, чрез което трябва да се спасим.“ (Деян. 4:12)



  3. ИСУС ХРИСТОС ВЕЧЕ СЕ Е ПОГРИЖИЛ ЗА ТВОЕТО СПАСЕНИЕ. „Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един,  който вярва в Него, но да има вечен живот.“ (Йоан 3:16)


  „Защото и Христос един път пострада за греховете, Праведният за неправедните, за да ни приведе при Бога ...“ (1 Петр. 3:18)


  „Който за нас направи грешен Онзи, Който не знаеше грях, за да станем ние чрез Него праведни пред Бога.“ (2 Кор. 5:21)


  „Който Сам понесе в тялото Си нашите грехове на дървото, така че като сме умрели за греховете, да живеем за правдата ...“ (1 Петр. 2:24)


  4. БЕЗ ИСУС ХРИСТОС СИ ИЗГУБЕН ЗАВИНАГИ. „Защото, ако не повярвате, че съм Този, за Когото ви казвам, в греховете си ще умрете.“ (Йоан 8:24)


  „Човешкият Син ще изпрати ангелите Си, които ще съберат от царството Му всичко, което съблазнява, и онези, които вършат беззаконие, и ще ги хвърлятв огнената пещ; и там ще бъде плач и скърцане със зъби.“ (Матей 13:41, 42)


  „... когато Господ Исус се яви от небето със Своите силни ангели, в пламенен огън да даде възмездие на онези, които не познават Бога, и на онези, които не се покоряват на благовестието на нашия Господ Исус. Такива ще приемат за наказание вечна погибел от присъствието на Господа ... “ (1 Сол. 1:7-9)


  „А колкото за страхливците, невярващите, мерзавците, убийците, блудниците, магьосниците, идолопоклонниците и всички лъжци, тяхната участ ще бъде в езерото, което гори с огън и жупел. Това е втората смърт.“ (Откр. 21:8)


  затова: УМОЛЯВАМ ТЕ, ПОВЯРВАЙ В БОГА!


  „... ако не се покаете, всички така ще загинете.“ (Лука 13:3)


  „Ако изповядаме греховете си, Той е верен и праведен да ни прости греховете и да ни очисти от всяка неправда.“ (1 Йоан 1:9)


  „Истина, изтина ви казвам: който слуша Моето учение и вярва в Този, Който ме е пратил, има вечен живот и няма да дойде на съд, но е преминал от смърт към живот.“ (Йоан 5:24)


  „Защото ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите, ще се спасиш.“ (Римл. 10:9)  



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1467813
Постинги: 2462
Коментари: 24
Гласове: 1706
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930