Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2022 04:00 - НАМЕРЕН
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 363 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ПРОЧИТ: 2 Лет. 25-27; Йоан 16 и Лука 19:1-10



„Понеже Човешкият Син дойде да потърси и да спаси погиналото.“ (Лука 19:10)


  Сред тълпата, наблюдаваща една демонстрация на мотори, където мотоциклистите изпълняваха опасни трикове, аз стоях на пръсти, за да мога да видя нещо. Оглеждайки се наоколо, забелязах три деца, които се бяха покатерили на едно дърво наблизо, защото очевидно и те не можеха да стигнат до първите редици, за да наблюдават случващото се.

  Като гледах децата на тази висока позиция, не можех да не се сетя за Закхей, когото Лука представя като богат бирник (Лука 19:2). Евреите често са гледали на бирниците като на предатели, заради това, че работят за римската власт и събират такси от своите събратя израилтяни, като също така и изискват допълнителни пари за себе си. Така че, Закхей вероятно е бил презиран и избягван от обществото.

  Когато Христос минава през Йерихон, Закхей иска да Го види, но не може поради ниския си ръст и голямата тълпа. И тогава той се покатерва на една дива смокиня, за да зърне Христос (ст.3-4). Но самият той е видян от Него. Господ Исус го повиква и му казва, че възнамерява да гостува в дома му (ст.5).


  Историята на Закхей ни напомня, че Исус дойде да „потърси и спаси погиналото“ (ст.9-10). Дори да се чувстваме пренебрегнати и самотни в своето общество, изтласкани встрани от тълпата, можем да бъдем сигурни, че дори там Христос ще ни намери.                                 Л. М. Самра


  Господи Исусе, благодаря Ти, че никога не ни отминаваш, когато страдаме, но спираш, за да ни поканиш да бъдем ТВои приятели. Амин.


  ПО КАКЪВ НАЧИН СТЕ БИЛИ „ИЗТЛАСКВАНИ НАСТРАНИ“ ОТ ПРИЯТЕЛИ И РОДНИНИ? КАК ХРИСТОС ВИ Е НАМИРАЛ В САМОТАТА ВИ И ВИ Е КАНИЛ ДА БЪДЕТЕ С НЕГО?




  АБВ НА СПАСЕНИЕТО


  Каква е Добрата Новина или Благата Вест на Евангелието за Исуса Христа? Тя е, че Исус Христос  дойде на този свят (роди се от девица), беше разпънат на кръст, беше положен в гроб, възкръсна на третият ден и че един ден Той ще се върне отново. Това е Благата Вест!


  И съвсем простичко, по детински, ще ви обесня „АБВ-то на спасението“. Единственото, което ти и аз трябва да направим е да признаем, че сме съгрешили против Бога и че имаме нужда от Спасител.


  В Римл. 3:10 ни се казва: „Няма праведен ни един“


  А в Римл. 3:23 четем: „Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога“


  Всички ние сме се родили грешници и поради тази причина, ние всички трябва да се новородим, т.е. да се родим отново духовно, за да влезем в Небесното Царство. „Заплата на греха е смърт “ (Римл 6:23). Заплатата е смъртно наказание! Но ... тук идва Благата Вест - „а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ.“ 


  Скръбта по Бога е тази, която ни води до истинско покаяние за греховете срещу праведния, справедлив Бог, след което настъпва промяната на сърцето ни. Ние обновяваме  ума си, а Бог променя сърцата ни и ни възстановява, съживява ни отвътре навън. „Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами вас; това е дар от Бога; не чрез дела, за да се не похвали никой.“ Това беше А-то.


  Следва Б: Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос е Господ. Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос  умря за твоите грехове, че беше погребан и че Бог Го възкреси от мъртвите.


  В Римл. 10:9-10 четем: „и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите.“


  И В: да призовеш името на Господа. Това означава да се довериш, да повярваш с цялото си сърце, че Исус Христос е Този, Който казва, че е. Всеки човек, от Адам, та чак до днес, който някога е живял по лицето на земята, ще преклони коляно и ще изповяда с устата си, че Исус Христос е Господ - Господ на Господарите и Цар на Царете.


  Римл. 10:9-10 четем: „Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш.  Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява.“


  Преди да прочета този силен стих - Римл. 10:13 - бих искал да кажа следното: Може би днес има някой, който трябва да посвети отново живота си на Бога. Ти си се отклонил, отдалечил си се и Господ те призовава обратно при Себе Си. Не случайно четеш тези редове. Това е така, защото днес трябва да се върнеш при Него. Бог те обича и ти Му липсаш. Бог не ти е ядосан. Той не те осъжда и те чака с отворени обятия!


  Римл. 10:13: „Защото "всеки, който призове Господното име, ще се спаси".

  А ако ти никога не си призовал името Господне, за да бъдеш спасен, какво чакаш? Не виждаш ли какво става по света? Защо си играеш с най-важното, съдбовно решение, което трябва да вземеш в живота си, за да имаш вечен живот? Днес е деня. Днес е спасителен ден.


  Библията ни предупреждава за краткостта на живота. „Защото вие сте пара, която се явява, и после изчезва“ (Яков 4:14). Библията не ни казва да се замислим дали да повярваме някой ден, а да повярваме днес! „Днес, ако чуете Неговия глас, Не закоравявайте сърцата си“. (Евреи 4:7). Никой от нас не знае колко време имаме останало в този живот или какви ще бъдат обстоятелствата на нашата смърт. Можем да умрем по внезапен, неочакван начин, който ще попречи на предсмъртното повярване. Единственият разумен избор е да се покаем и да повярваме в Исус Христос днес. „В благоприятно време те послушах и в спасителен ден ти помогнах. Ето сега е благоприятно време! Ето сега е спасителен ден!“ (2 Коринтяни 6:2).


  Помнете и това: „Преди всичко знайте това, че в последните дни ще дойдат подиграватели, които с подигравките си ще ходят по своите страсти и ще казват: Где е обещаното Му пришествие? защото, откак са се поминали бащите ни всичко си стои така както от началото на създанието ... Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние.“ (2 Петрово 3:3-4, 9)  



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1445344
Постинги: 2442
Коментари: 24
Гласове: 1695
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031