Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06 05:04 - ПЪРВО МЛЯКО
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 215 Коментари: 0 Гласове:
1 ПРОЧИТ: 3 ЦАРЕ 8-9; ЛУКА 21:1-19 И ЕВРЕИ 5:11-6:2„А ТВЪРДАТА ХРАНА Е ЗА ПЪЛНОЛЕТНИТЕ.“ (ЕВРЕИ 5:14)


  През 17 в. Обединеното кралство е било съставено от много кралства, които често са воювали помежду си. Когато един от кралете Освалд от Нортумбрия, повярвал в Христос, той призовал към мисионерство с цел да се разпространи благовестието в неговия регион. Един мъж на име Корман бил изпратен, но нещата не се развивали добре. Като стига до заключение, че англичаните са „инати и варвари“ и незаинтересовани от неговото проповядване, той се завърнал у дома обезсърчен. „Смятам, - казал един монах на име Айдън на Корман - че си бил по-суров към непросветените си слушатели, отколкото е трябвало.“ Вместо да даде на нортумбрийците „млякото на по-леката доктрина“, Корман ги е учил на неща, които все още не биха могли да схванат. Айдън отишъл до Нортумбрия, адаптирал проповедите си според разбирането на хората и хиляди повярвали в Христос.


  Айдън приел този внимателен подход към мисионерството от Писанието. „С мляко ви храних, не с твърда храна; защото още не можехте да я приемете.“ - казва ап. павел на коринтяните (1 Кор. 3:2). Преди да очакваме правилен начин на живот от хората, както пише в Посланието към евреите, трябва да се схванат основните истини на благовестието като покание, вяра и кръщение (Евреи 5:13-6:2). Пълнолетието ще дойде (5:14), но нека не объркваме реда. Млякото е преди месото. Хората не могат да последват учение, което не разбират.


  Вярата на нортумбрийците в крайна сметка се разпространила до останалите части на страната и отвъд нея. Когато споделяме благовестието с другите, нека помним съветите на Писанието.                                   Ш. Войзей


  Господи Исусе, благодаря Ти, че си достигнал до мен по начини, които мога да разбера, амин.


  КАК БИХТЕ ОБЯСНИЛИ БЛАГОВЕСТИЕТО ПО ПРОСТИЧЪК НАЧИН? КАК МОЖЕТЕ ДА ИЗБЕГНЕТЕ ОЧАКВАНИЯТА, ЧЕ ХОРАТА ОТ СВЕТА ЩЕ МИСЛЯТ ИЛИ ЩЕ СЕ ДЪРЖАТ КАТО ВАС?
АБВ НА СПАСЕНИЕТО

  Каква е Добрата Новина или Благата Вест на Евангелието за Исуса Христа? Тя е, че Исус Христос  дойде на този свят (роди се от девица), беше разпънат на кръст, беше положен в гроб, възкръсна на третият ден и че един ден Той ще се върне отново. Това е Благата Вест!


  И съвсем простичко, по детински, ще ви обесня „АБВ-то на спасението“. Единственото, което ти и аз трябва да направим е да признаем, че сме съгрешили против Бога и че имаме нужда от Спасител.


  В Римл. 3:10 ни се казва: „Няма праведен ни един“


  А в Римл. 3:23 четем: „Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога“


  Всички ние сме се родили грешници и поради тази причина, ние всички трябва да се новородим, т.е. да се родим отново духовно, за да влезем в Небесното Царство. „Заплата на греха е смърт “ (Римл 6:23). Заплата е смъртно наказание! Но ... тук идва Благата Вест - „а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ.“  Скръбта по Бога е тази, която ни води до истинско покаяние за греховете срещу праведния, справедлив Бог, след което настъпва промяната на сърцето ни. Ние обновяваме  ума си, а Бог променя сърцата ни и ни възстановява, съживява ни отвътре навън. „Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами вас; това е дар от Бога; не чрез дела, за да се не похвали никой.“ Това беше А-то.


  Следва Б: Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос е Господ. Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос  умря за твоите грехове, че беше погребан и че Бог Го възкреси от мъртвите.


  В Римл. 10:9-10 четем: „и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите.“


  И В: да призовеш името на Господа. Това означава да се довериш, да повярваш с цялото си сърце, че Исус Христос е Този, Който казва, че е. Всеки човек, от Адам, та чак до днес, който някога е живял по лицето на земята, ще преклони коляно и ще изповяда с устата си, че Исус Христос е Господ - Господ на Господарите и Цар на Царете.


  Римл. 10:9-10 четем: „Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш.  Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява.“


  Преди да прочета този силен стих - Римл. 10:13 - бих искал да кажа следното: Може би днес има някой, който трябва да посвети отново живота си на Бога. Ти си се отклонил, отдалечил си се и Господ те призовава обратно при Себе Си. Не случайно четеш тези редове. Това е така, защото днес трябва да се върнеш при Него. Бог те обича и ти Му липсаш. Бог не ти е ядосан. Той не те осъжда и те чака с отворени обятия! Римл. 10:13: „Защото "всеки, който призове Господното име, ще се спаси".


  А ако ти никога не си призовал името Господне, за да бъдеш спасен, какво чакаш? Не виждаш ли какво става по света? Защо си играеш с най-важното, съдбовно решение, което трябва да вземеш в живота си, за да имаш вечен живот? Днес е деня. Днес е спасителен ден.


  Библията ни предупреждава за краткостта на живота. „Защото вие сте пара, която се явява, и после изчезва“ (Яков 4:14). Библията не ни казва да се замислим дали да повярваме някой ден, а да повярваме днес! „Днес, ако чуете Неговия глас, Не закоравявайте сърцата си“. (Евреи 4:7). Никой от нас не знае колко време имаме останало в този живот или какви ще бъдат обстоятелствата на нашата смърт. Можем да умрем по внезапен, неочакван начин, който ще попречи на предсмъртното повярване. Единственият разумен избор е да се покаем и да повярваме в Исус Христос днес. „В благоприятно време те послушах и в спасителен ден ти помогнах. Ето сега е благоприятно време! Ето сега е спасителен ден!“ (2 Коринтяни 6:2).


  Помнете и това: „Преди всичко знайте това, че в последните дни ще дойдат подиграватели, които с подигравките си ще ходят по своите страсти и ще казват: Где е обещаното Му пришествие? защото, откак са се поминали бащите ни всичко си стои така както от началото на създанието ... Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние.“ (2 Петрово 3:3-4, 9)  Гласувай:
1
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 661965
Постинги: 1586
Коментари: 24
Гласове: 943
Календар
«  Август, 2021  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031