Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2021 04:00 - Разговор в поднебесната
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 525 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
През 1997 г, към мен дойде следния диалог:



Демонът Вояндърс се среща със своя стар познат, демона Холайс.  

- Не сме се срещали отдавна – каза Холайс.  

- Да, така е – отвърна Вояндърс.  

- Понякога си мисля за теб. Рядко се виждаме, защото работим в различни територии.

 - Холайс, трябва да ти кажа, че дълбоко в себе си чувствам объркване и смут. Горе става нещо. Има голямо въодушевление и възбуждане. Земният Спасител скоро ще слезне.  

- Да - отвърна Холайс. Бавно, но сигурно се приближаваме към края на нещата, които трябва да станат. Но кажи ми как е твоята работа долу с човеците.  


- Ами, ти знаеш принципите, започна Вояндърс. Всички работим срещу тези, които Създателят направи от пръст и вечна енергия. Много често срещаме трудност с онези долу, които са се осъзнали и вярват истината. Те знаят и за нас. Лошото е, че като започнат да се молят, възпрепятстват нашата работа. Идват и Божиите пратеници – нашите бивши сътрудници (ангелите). Срещаме трудност и в много случаи отстъпваме пред тях. Те са снабдени с мощни сили от Бога, които използват срещу нас.  


- Слушай, Вояндърс, в нашата област ние винаги разработваме нови тактики срещу вярващите човеци. Онези, които не вярват в Създателя, те не приемат нашето съществуване. Ние нямаме трудности с тях, но онези, християните, те знаят за нас. Ние имаме обаче тази привилегия, че сме невидими за тях и правим солидни опити, за да ги разсейваме от истината и да ги държим настрана от нея.  


- Така е! – отвърна Вояндърс. Скоро имах успех с един недотам сериозен християнин. Пет дни стоях срещу него в кабинета му и му натрапвах от разстояние думата „развод”. Накрая ме послуша и аз спечелих. Той се разведе и сега е опетнен. Но има от вярващите такива, които се държат сериозно за писанията. Това са онези, които приемат Божия Дух в себе си. С тях много трудно се работи.  


- Може да е трудно, но аз не се отказвам – поде Холайс. Това, което не може да стане изведнъж и бързо, става бавно и с постоянство от наша страна. Аз, например, на тези „духовните”, както ги наричат, се опитвам да им внушавам част от писанията, които четат и уважават, но с друг смисъл и тълкуване. Искам заедно с истината да ги отведа в друга посока. Трябва да бъдем много внимателни в това, което им внушаваме, за да не разберат заблудата. Знам, че когато нямат правилно знание, лесно се заблуждават, затова гледам да им кажа в мислите, че са достатъчно знаещи и няма смисъл да ходят за съвет другаде.  


- Имам един колега - захвана Вояндърс - казва се Моуст. Голям стратег е. Той, например, имаше такъв случай: Един от човеците повярва. Моуст обаче успя да му втълпи, и то много фино, че някои пороци не са толкова лоши неща. Пак да си вярва, но да не се лишава от тези удоволствия. Онзи повярва на Моуст и постепенно се поддаде на тези грехове. Така той оскърби и дълбоко нарани Божия Дух. А ти знаеш, че онези долу, вярващите, когато умишлено съгрешават, те всъщност отварят още по-широка врата за нас. И така Моуст го облада, изнерви го и му размъти психиката. Лекарите не можаха да му помогнат. Те не знаят, че ние трябва да бъдем само изгонени. Християните около този човек нямаха достатъчно сила, за да изгонят Моуст, защото нямат достатъчно святост и посвещение. И така победата беше извоювана за нас. Вярно е, че такива случаи са рядкост, но за нас това е победа. Аз сега се специализирам още повече в това- да внушавам на вярващите непростителност, но се стремя те да не разберат това. Убеждавам ги, че винаги са прави. И да ти кажа, тук там успявам. Много често ги водя първо към раздразнение, сърдене, обидчивост и съдене. Разбираш ли как неусетно влизат в състояние на непростителност? Даже не им внушавам направо, че трябва да мразят. Моята задача е по незабелязан начин да ги настроя, а не явно и грубо.  


- Много е важно – добави на свой ред Холайс – да им губим времето, за да се молят съвсем малко. В това отношение имаме голям успех! Повечето от вярващите малко се молят и затова нямат голяма сила, за да устояват срещу нас. Не виждаш ли колко много от тях са изнервени? Много от тях са вързани в непостоянство в духовните неща и сприхавост. Виж колко са прибързани. Правят много неща без да ги обмислят добре. Ако се молеха повече, нямаше да бъдат така слаби. Рядко някои от тях ни създават трудности и ни изгонват. Моята тактика е да ги заблуждавам в тяхните слабости и недостатъци, за да не могат да осъзнаят състоянието си. Много се радвам, когато християните не разбират каква е пречката между тях и Създателя им. Колко са глупави! Ако наистина осъзнаваха, че премахвайки слабостите си и любимите си грехове биха се доближили повече до Бога, тогава щяха да имат и повече сила, за да воюват срещу нас.  


- Прав си! – каза Вояндърс. Аз също гледам да им ограбвам свободното време със сладникави и блудкави неща от света. Много от тях съм ги насочил към телевизията, която ги ограбва лесно и неусетно им става идол. Когато станат от телевизора, въобще не им е до молитва и направо лягат да спят. Колко лесно се поддават човеците на суетата! Телевизията е нашето мощно оръжие срещу тях. На много от вярващите съм внушил сутрин да не се молят. Или в краен случай, да се молят съвсем малко. Внушавам им, че има цял ден време, а после им намирам някаква работа. Създавам им грижи допълнително. Чудя се колко лесно ме слушат. Невероятно е за нас. Наистина трябва да ги държим далеч от молитвата, която е силно оръжие против нас.  


- Искам да ти кажа нещо – каза Холайс. Известни резултати имаме с някои от новоповярвалите, като нашепвам в съзнанието им, че са извършили много голям грях, смъртен грях, фатален, непростим. Човекът започва да вярва това и да се притеснява, като мисли, че Бог го е отхвърлил. По този начин наскоро отклоних двама от Бога. Но аз използвам тяхното незнание и непознаване на Библията. Колко са глупави! Трябва да правим всичко възможно, за да не четат тази книга, която ги учи на истината. Също и в отчаянието имаме добри резултати. Някои много лесно се поддават на това чувство, а не се замогват във вяра.  


- Чакай да ти кажа! – прекъсна го Вояндърс. Ние наблягаме много на разделението. Долу му казват „развод”. Ти знаеш за нашите сатанински църкви на земята. Тези наши служители се молят директно на сатана и настояват да има повече разводи в семействата. Много важна част от нашата борба е насочена към християнските семейства. На отделни места имаме успехи. Подронваме уважението между двамата съпрузи. Стараем се децата им да са непокорни, повърхностни във вярата и духовните неща. Забелязваме, че порасналите деца, когато са капризни, създават смут и безмирие в цялото семейство. Много сме постигнали и във взаимоотношенията в семействата. Създаваме условия, за да се карат лесно и да се дразнят за дребни неща. Колко са непостоянни тези човеци.  


- По този въпрос искам още нещо да ти кажа! – каза Холайс. Когато човеците се карат помежду си, аз се старая да им нашепна, че всеки за себе си е прав. Това задълбочава техните спорове и разправии. А ние знаем, че Всемогъщият не обича такива неща, но виждам, че са необходими доста усилия от наша страна, за да може светският живот да стане цел и примамка за повярвалите и те да бъдат безсилнит духом. И когато това стане реалност в тяхното сърце, те незабелязано ще изместят Бога от първото място в сърцето си. Тогава нашата цел, вижда края на успеха. Аз мисля, че постоянните съблазни, падения, прибързаността, непостоянството и бързите промяни в характера им ще донесат нестабилност в духовния им път. Успеем ли да ги съгласим с живот на малка, оскъдна духовност, това е друг елемент от големия ни замисъл. Успявам и да атакувам много християни, като ги уморявам с грижи от живота и успоредно с това им предлагам по-лек и свободен християнски живот, незадълбочен и много да не мислят за състоянието си.  


- Сетих се и за тяхните думи – подхвърли Вояндърс. Някои от вярващите много говорят и малко разбират, че тяхните празни, глупави, жаргонни и подигравателни думи им подронват духовния авторитет, а ние можем да се хванем за тяхните думи, за да бъдат обвинени горе. Долу християните много говорят срещу нас, но повечето от тях нямат сила да ни изгонят. Ти знаеш как се опитват. Малко са тези, които са опасни за нас. Те например са силни на теория, но много от тях, в процеса на живота не усещат изкушението, особено младите. Добре е, когато правим така, че да не разбират, че изкушението е зло. Наблягаме на възможността изкушението да им го представим като удоволствие. Много опити сме правили и някои се хващат. Прилагам обаче и друг вариант с човеците, които вярват в Създателя. Правя всичко възможно да ги свързвам с приятели от света, защото покрай тях могат да се повлияят и духовният огън в сърцата им ще угасне. По този начин успях да отклоня някои души в една църква. Те вярват, че има Бог, но не са духовни – въпреки че външно изглеждат, но всъщност са празни.  


- Чакай да ти кажа – рече Холайс! Както знаеш имаме действие за суетата и външния им вид. Имаме много успехи и по този въпрос. Успяхме на много места да наложим неморално облекло. Опитваме се да вмъкнем неприличие в живота им.  


- Добре, добре! Каква фина тактика – въздъхна Вояндърс! Много правилно е да ги накараме да не разбират нашите замисли. Трябва по-често да им напомняме за стария живот, а не да напредват в новия. Не ми харесва и тяхната честност. Това ни създава проблеми. Рядко излъгваме някого от тях, за да излъже умишлено. Много от християните ги насочваме към разочарование от вярващите, от църквата, и ако е възможно – от Бога. Не трябва да допускаме да бъдат щастливи, защото в щастието те виждат намесата на Създателя. Наложително е да ги убедим, че християнските добродетели са доста трудни и високи за тях, за да може да се примирят с това, да не растат духовно, да не познават отблизо Бога и да не пребъдват задълбочено. В някои църкви успяхме да отклоним един-двама, като ги убедихме, че може да не ходят на богослужения, да си вярват, но да си стоят в къщи. Гледам духовно да приспивам вярващите по църквите, и да нямат желание за богослужения, за четене и молитва. Знаеш ли, тези техни събирания провалят някои наши намерения. Като започнат всички да се молят в църквата, молитвите им, като голям огън, отиват нагоре. А това не е добре за нас.  


- Цяла война водим против тяхното единство – каза Холайс. Но на много места единството им е разрушено. Когато са единни, те са силни. Нали виждаш как си приказват, насърчават се, помагат си и се молят един за друг, и в много случаи ни пречат.  


- Спасителят им скоро ще слезе за тях – въздъхнат Вояндърс! Трябва да имаме повече стремеж за бързото объркване на чувствата им, а също и на хармонията, която имат в живота. Много лошо е, че имат надежда за вечността, за щастливия живот, а ние нямаме. Нека да замъгляваме надеждата им! Постигането на тази цел е равно на голям успех!  


- Вояндърс, аз трябва да тръгвам! – добави Холайс. Имам недовършена работа с един вярващ долу, когото съм довел до състояние на повърхностен духовен живот, поради неговата небрежност и непослушание. Може би още малко ми остава, за да го бутна. Дано да ме послуша. Така мисля и на това се надявам ...  


- Пожелавам ти успех с онези долу, Холайс! Времената са последни и трябва да работим усилено срещу човеците. Когато се срещнем отново, нека се поздравим с повече успехи!  


Автор: п-р Станимир Радев Източник: http://www.stanimir.hristianstvo.net  



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1446311
Постинги: 2442
Коментари: 24
Гласове: 1695
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031