Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04 04:00 - ТИЧАНЕ С ВЕСТИ
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 126 Коментари: 0 Гласове:
0 „... и се завтекоха да известят на учениците Му.“ (Матей 28:8)Прочит: Изход 4-6; Матей 14:22-36 и Матей 28:1-10  Познатият ни днес маратон се базира на историята за един гръцки посланик на име Фейдипидес. Според легендата, през 490 г. пр. Хр. той пробягва около 40 км от градчето Маратон до Атина, за да предаде новината за гръцката победа над страховитите им врагове, пресийците. Днес, хората бягат в маратона заради личното си удовлетворение, което е резултат от спортните постижения, но  Фейдипидес е имал по-велика цел над своите усилия: всяка негова крачка в тичането е била мотивирана от желанието по-бързо да занесе радостната вест на своите сънародници!


  500 години по-късно, две жени също тичат, за да донесат добрата новина - най-великата вест в цялата история. Когато Мария Магдалена и другата Мария пристигат на гроба, където Иисус е бил положен след Своето разпъване, те го намират празен. Един ангел им казва, че Господ е „възкръснал от мъртвите“ и им заръчва да побързат да акжат това на учениците Му (Матей 28:7). „Със страх и голяма радост“ жените тичат, за да съобщят на апостолите какво са разбрали (ст.8).


  Нека радостта от Христовото възкресение да въодушеви и нас, за да споделяме добрата вест с останалите. Може дори да не е необходимо да „тичаме“ по-далеч от съседната врата, за да открием някой, който се нуждае да чуе нашия Спасител. Той спечели битката срещу смъртта, за да можем ние да живеем победоносо с Него завинаги!       К. Холмбърг


  Боже, душата ми се радва, заради Твоята победа над смъртта. Благодаря Ти, че ми даваш привилегията да споделям благата вест с моите ближни, амин.


  КОЙ СПОДЕЛИ ДОБРАТА ВЕСТ ЗА ХРИСТОВОТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ С ВАС? КАК ЩЕ Я СПОДЕЛИТЕ С НЯКОГО ДНЕС? АБВ НА СПАСЕНИЕТОКаква е Добрата Новина или Благата Вест на Евангелието за Исуса Христа? Тя е, че Исус Христос  дойде на този свят (роди се от девица), беше разпънат на кръст, беше положен в гроб, възкръсна на третият ден и че един ден Той ще се върне отново. Това е Благата Вест!


  И съвсем простичко, по детински, ще ви обесня „АБВ-то на спасението“. Единственото, което ти и аз трябва да направим е да признаем, че сме съгрешили против Бога и че имаме нужда от Спасител.


  В Римл. 3:10 ни се казва: „Няма праведен ни един“


  А в Римл. 3:23 четем: „Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога“


  Всички ние сме се родили грешници и поради тази причина, ние всички трябва да се новородим, т.е. да се родим отново духовно, за да влезем в Небесното Царство. „Заплата на греха е смърт “ (Римл 6:23). Заплата е смъртно наказание! Но ... тук идва Благата Вест - „а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ.“ 


  Скръбта по Бога е тази, която ни води до истинско покаяние за греховете срещу праведния, справедлив Бог, след което настъпва промяната на сърцето ни. Ние обновяваме  ума си, а Бог променя сърцата ни и ни възстановява, съживява ни отвътре навън. „Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами вас; това е дар от Бога; не чрез дела, за да се не похвали никой.“ Това беше А-то.


  Следва Б: Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос е Господ. Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос  умря за твоите грехове, че беше погребан и че Бог Го възкреси от мъртвите.


  В Римл. 10:9-10 четем: „и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите.“И В: да призовеш името на Господа. Това означава да се довериш, да повярваш с цялото си сърце, че Исус Христос е Този, Който казва, че е. Всеки човек, от Адам, та чак до днес, който някога е живял по лицето на земята, ще преклони коляно и ще изповяда с устата си, че Исус Христос е Господ - Господ на Господарите и Цар на Царете.


  Римл. 10:9-10 четем: „Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш.  Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява.“


  Преди да прочета този силен стих - Римл. 10:13 - бих искал да кажа следното: Може би днес има някой, който трябва да посвети отново живота си на Бога. Ти си се отклонил, отдалечил си се и Господ те призовава обратно при Себе Си. Не случайно четеш тези редове. Това е така, защото днес трябва да се върнеш при Него. Бог те обича и ти Му липсаш. Бог не ти е ядосан. Той не те осъжда и те чака с отворени обятия! Римл. 10:13: „Защото "всеки, който призове Господното име, ще се спаси".


  А ако ти никога не си призовал името Господне, за да бъдеш спасен, какво чакаш? Не виждаш ли какво става по света? Защо си играеш с най-важното, съдбовно решение, което трябва да вземеш в живота си, за да имаш вечен живот? Днес е деня. Днес е спасителен ден.


  Библията ни предупреждава за краткостта на живота. „Защото вие сте пара, която се явява, и после изчезва“ (Яков 4:14). Библията не ни казва да се замислим дали да повярваме някой ден, а да повярваме днес! „Днес, ако чуете Неговия глас, Не закоравявайте сърцата си“. (Евреи 4:7). Никой от нас не знае колко време имаме останало в този живот или какви ще бъдат обстоятелствата на нашата смърт. Можем да умрем по внезапен, неочакван начин, който ще попречи на предсмъртното повярване. Единственият разумен избор е да се покаем и да повярваме в Исус Христос днес. „В благоприятно време те послушах и в спасителен ден ти помогнах. Ето сега е благоприятно време! Ето сега е спасителен ден!“ (2 Коринтяни 6:2).


  Помнете и това: „Преди всичко знайте това, че в последните дни ще дойдат подиграватели, които с подигравките си ще ходят по своите страсти и ще казват: Где е обещаното Му пришествие? защото, откак са се поминали бащите ни всичко си стои така както от началото на създанието ... Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние.“ (2 Петрово 3:3-4, 9)    Гласувай:
1
1Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 685556
Постинги: 1638
Коментари: 24
Гласове: 976
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930