Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2021 04:00 - ВЪЗПИТАВАНИ ОТ БОГА
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 129 Коментари: 0 Гласове:
0



 Прочит: Ефес. 6:1-4



Бащи, не дразнете децата си, а ги възпитавайте в учение и наставление Господне.“ (Ефес. 6:4)


  Връщайки се от работа, един мъж видял своя съссед да играе в задния двор на топка с малката си дъщеря, а после започнал да подхвърлял детето и да го носи на ръце. Съседът знаел, че този човек има много тежка професия и че се връща от работа пребит от умора. Запитал го: „Мислиш ли, че е редно да правиш това? Няма ли да те заболи кръстът, ако след труден ден прекарваш още два часа в игра с детето?“ „О, да, сигурно ще ме заболи кръстът. Но предпочитам сега да ме боли кръста, отколкото след години да ме боли сърцето!“


  Мъдър е бил този баща! Повечето хора пренебрегват децата си, не играят с тях, не разговарят, не се интересуват от техните вълнения и проблеми. И един ден събират горчивите плодове. Децата им са пораснали без нужното внимание, намерили са си за учители други хора и то най-неподходящите - приятели, улични герои. Нищо чудно, че са тръгнали по криви пътища. Нищо изненадващо, че разбиват сърцата на своите родители с лошо поведение. Няма защо родителите да се питат откъде им е дошло такова зло.


  Същото важи и за духовното възпитание. Само че тук нещата са обърнати. Нашият Отец иска да общува с нас, да ни възпитава и обучава, да ни помага да избираме истинските ценности, да ни обеснява разликата между добро и зло, между лъжа и истина. Библията ни дава на много места уверения в Неговата бащинска вярност. Но не ни се иска да бъдем с Него, да се наслаждаваме на Неговото обучение.



Предпочитаме да си намираме други учители и други родители. И те ни възпитават така, че животът ни се превръща в абсолютен и непоправим хаос.


  Все пак Бог може да поправи нещата и ако сме объркали живота си, да го подреди и изпълни със съдържание. Стига човек да дойде  при Него с покаяние.


  Молитва: Татко наш, Ти ни обучаваш най-добре и чрез Теб намираме истинския смисъл на съществуването си. Връщай ни, когато се втурваме след други възпитатели и не допускай тяхното влияние да опропастява делото Ти в нашия живот, амин.


  Тема за размисъл: Божието училище създава най-добрите характери.    



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1470250
Постинги: 2465
Коментари: 24
Гласове: 1707
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930