Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2021 04:00 - ДАВИД И ХРИСТОС
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 295 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Прочит: Лука 1:31-33



„Той ще бъде велик и ще бъде наречен Син на Всевишния; и Господ Бог ще Му даде престола на баща Му Давид.“ (Лука 1:32)


  Давид е най-славният цар на Божия народ. Той „вдигна летвата“ много високо още от самото начало. Всички царе от по-късни времена щяха да бъдат сравнявани с него и добри щяха да бъдат онези, които посражаваха на Давид, а лоши - онези, които щяха да правят неща, които Давид не беше правил.


  Христос също е стандарт. Ние сме християни само в случай, че подражаваме на Него. Ако подражаваме на някой друг, ще сме всичко друго, но не и християни. Летвата е вдигната отново, само че още по-високо, чак до небето. Не можем да я прескочим. Но това не пречи да опитваме. Има неща, които са невъзможни и няма смисъл да се мъчим да ги правим. Клишето, че нямало невъзможни неща, е смешно и нелепо. невъзможно е да станем по-млади, да прибавим нещо на ръста си, да се опитваме да правим това, което не ни е по силите. Но в духовния живот смелостта никога не е порок. Христос благославя чрез Святият Дух всеки, който иска да Му подражава. Не изпитва никаква ревност, че някой ще Го засенчи. Не се страхува за славата Си. Където види амбициозен човек, бърза да го насърчи, а не да му подреже крилата. 


  Суета е да се стремим към земни постижения, слава, признание - не че е лошо, но самият свят е толкова покварен и объркан, че който иска да постигне нещо, трябва да си служи с непочтени методи. 


  Но слава за нас е да искаме да напредваме в подражанието на Христос. Това е най-чистото желание, което човек може да има. Христос е реалната личност, която ни служи за образец в реалнни ситуации. Ако не знаем дали нещо е добро или лошо, просто можем да се запитаме би ли го направил Той и отговорът ще дойде от само себе си. И ще знаем какво да правим в най-подходящия момент, както и какво да отбягваме.


  Молитва: Отче святи, благодарим Ти, че ни поведе по такъв славен път, който Христос прокара за нас. Дай ни сили да го извървим докрай, за да достигнем там, където е нашият Спасител - във вечната слава на небето, амин.


  Тема за размисъл: Подражанието прави хората да изгелждат глупаво; само подражанието на Христос е достойно.  



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1467958
Постинги: 2462
Коментари: 24
Гласове: 1706
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930