Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2021 05:04 - ПРИСЪДИТЕ
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 327 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Прочит: Матей 7:1-5


„Зная, Господи, че Твоите присъди са праведни и че по справедливост си ме наказал.“ (Псалом 119:75)


  Божието слово е и присъда. В тази своя форма то не е много обичано, но и това в крайна сметка допринася за нашето добро.


  Когато говорим за присъда, веднага изниква въпросът за нейната законност. Всеки може да съди. И го правим. Раздаваме присъди наляво и надясно. Но нямаме право. Господ Исус съвсем ясно ни го казва: „Не съдете!“ Във всяака държава си има специални хора и специални институции, които да раздават правосъдие. Тези хора са били обучавани дълги години, държали са изпити, явявали са се на конкурси и е станало ясно, че заслужават доверието да станат съдии. законите, според които съдят, са били изработени от опитни юристи и са били приемани след дълги дебати. Не може всеки да започне да съди. раздаването на лично правосъдие е престъпление. Вярно е, че съдебната система е несъвършена и допуска много неправди. Но това не е причина тя да бъде премахната и всеки да се спасява сам. Това би било началото на ужасен хаос.


  Бог ни забранява да съдим, защото нямаме нито нужната мъдрост, нито подготовка. Той е Съдията, Който е неподкупен и свят, Който не може да бъде заблуден, Който знае всички подробности на деянието. Когато оставим делото в неговите ръц, ще сме сигурни, че ще има пълна справедливост. И преди всичко знаем, че присъдата Му ще има благотворен ефект върху осъдения, ще го промени и върне в правия път. Човешките присъди създават закоравели престъпници. Божиите присъди създават светии. Бог е добър дори когато наказва; даже тогава е особено добър, защото дори и да ни причини болка, после осъзнаваме колко церителна е била тя. Благословение е да се явяваме пред Неговия съд сега, за да бъдем спокойни един ден, когато всички ще застанем пред престола Му.



  Молитва: Боже наш, дай ни мъдростта да приемаме Твоите присъди, които са живителни, разкриващи истината за нас и за това, какво представляваме. Избави ни от страстта да съдим другите и ни дай пълно доверие в Твоята божествена справедливост, амин.


  тема за размисъл: Единственият човек, когото имаме право да съдим, сме самите ние.  



Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1445585
Постинги: 2442
Коментари: 24
Гласове: 1695
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031