Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2021 04:00 - СЛОВО, ПРЕВЪРНАЛО СЕ В ПЛЪТ
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 208 Коментари: 0 Гласове:
1



 Прочит: 2 Кор. 3:1-6



„Става явно, че сте Христово писмо, написано не с мастило, но с Духа на живия Бог, не на плочи от камък, но на плочи от плът - на сърцето.“ (2 Кор. 3:3)


  Преди години комунистическите управлици на Китай дали поръчка на един виден писател да напише биографията на Хъдсън Тейлър, като извърти фактите от неговия живот и се постарае да го представи в лоша светлина. По този начин те искали да дискредитират великия мисионер в неговото всеотдайно служение на Евангелието. Авторът започнал да прави проучвания, чел документи, срещал се с хора, познаващи мисионера, изследвал различни събития от неговия живот. И винаги се натъквал на един и същ извод: че този човек е живял безупречен живот, че се е старал да бъде винаги полезен на вярващите и на всички останали и е имал най-чистото желание да доведе повече хора до спасение. Накрая, с риск да изгуби живота си, той се отрекъл от атеизма и признал Исус Христос за свой личен Спасител.


  Божието слово се нуждае от прилагане в ежедневието. Хората могат и да не прочетат Библията и да я разберат, могат никога да не стъпят на църква. Но те няма как да не видят светлия пример на онези, които са ръководени от Божието слово. Бог продължава да пише послания към невярващия свят, като благославя хората, които са се предали на Него и търсят Неговото царство. Ние имаме огромната отговорност да покажем на безбожниците силата на вярата. Така ще ги изправим пред факти, които не могат да бъдат опровергани. Би било много жалко да не използваме тази възможност. Ние сме Христовото писмо, написано не с мастило, но с Духа на живия Бог. Ако искаме да бъдем плодотворни свидетели за Царството, можем да използваме влиянието на конкретния пример и така да затулим устата на невежите, да им отнемем възможността да хулят Бога и Неговата църква.



  Молитва: Боже на святостта, огрей в сърцата ни с цялата Своя сила и слава, за да имаме мощното излъчване на чада на светлината. Помогни ни да живеем така, че никой да не е в състояние да каже нищо лошо за нас и примерът ни да бъде заразителен за обърканите и изгубени хора в света. Амин.


  Тема за размисъл: Всеки прави своя на Библията на най-разбираемия език -  на делата.  



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1468293
Постинги: 2463
Коментари: 24
Гласове: 1706
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930