Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2021 04:00 - СПРАВЯНЕ СЪС СЪБЛАЗНИТЕ
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 247 Коментари: 0 Гласове:
3



 Прочит: Яков 4:1-4



„Възлюбени, умолявам ви, като пришълци и чужденци на света, да се въздържате от плътски страсти, които воюват против душата.“ (1 Петър 2:11)


  Млад американски инженер бил изпратен в командировка в Ирландия, за да работи по създаването на нов завод. Престоят му бил за две години. Той имал приятелка, с която щели да се оженят веднага след завръщането му. Скоро той ѝ написал едно писмо, че се чувства съблазнен от местните момичета, но се бори с това и иска да ѝ остави верен. Скоро след това получил пакетче от приятелката си. Вътре имало хармоника и бележка: „Всеки път, когато си мислиш за ирландските момичета, вземай хармониката и се учи да свириш!“ Той направил така. Когато се върнал в Америка, видял насреща си своята приятелка и се втурнал да я прегърне. Но тя го възпряла и казала: „Първо искам да те чуя как си се научил да свириш на хармониката!“


  Това несъмнено е оригинален начин за справяне със съблазните. Но едва ли може да ни свърши много работа в нашата борба с греха и изкушенията. Те са достатъчно привлекателни и е трудно да намерим нещо друго, което да ги конкурира. особено в наше време, когато съблазняването е превърнато в професионално занимание на много хора; когато цели екипи от психолози, социолози, антрополози и прочие лози не спират да се трудят с цел да накарат хората да притежават разни вещи и да се отдават на разни удоволствия.


  Най-сигурният начин да отстояваме чистотата си и да следваме своите духовни цели в един свят на материализъм и необуздано консуматорство е да задълбочаваме своя духовен живот. Както музикално просветеният човек не може да бъде съблазнен от просташка музика или познавачът на изобразително изкуство не може да си окачи някоя посредствена картина у дома, така и духовният човек не може да стане роб на плътските страсти. Той е опитал нещо много по-хубаво и желае вече само него.


  Молитва: Боже наш, помогни ни да нямаме никакво друго желание, освен да живеем по Твоята воля и никаква друга страст, освен да Ти служим. избави поробените от лошите им навици  и им открий красотата на Твоето царство и на духовния живот, амин.


  Тема за размисъл: Повдигай си нивото, за да е по-високо от всеобщата духовна посредственост.  



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1467684
Постинги: 2462
Коментари: 24
Гласове: 1706
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930