Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2021 04:00 - ЛИПСВАЩИЯТ ДЕН
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 786 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.03.2021 04:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Знаете ли, че съвременните изследователи на Космоса доказват, че това което до скоро беше басня, в същност е действителност. Хералд Хил- президент на "Къртис Енджин Къмпани" разказва следното:


"Нашите учени от НАСА в центъра Гримбелт се занимаваха с изчисляването на положението, което след 100 и 1000 години Слънцето, Луната и съзвездията ще заемат в Касмоса. Това трябваше да се уточни, за да се избягнат евентуалните сблъсквания на изстрелваните от нас космически спътници с небесните тела.



Изчислителната машина започна да изчислява положението, което ще заемат небесните тела в бъдещето, въз основа на изминатите треактории през миналите векове. Тези треактории са изследвани от небесната механика от времето на Нютон.



След въвеждането на данните компютърът спря и светна червената светлина. Това означаваше, че: или на машината беше зададена погрешна информация, или пък нейните отговори не съответстваха на познатите астрономически закони. Бяха извикани специалисти, за да направят съответните корекции. След подробно изследване те установиха, че всичко е нормално, но ръководителят им заяви, че при изследванията са открили, че през миналите епохи в движението на Слънцето липсва един ден.




Космическите изследователи бяха безпомощни пред тази безисходица. Един от групата се обади: "Когато на времето ходих на неделно училище, чух историята за неподвижното стоене на Слънцето". Другите не обърнаха внимание на думите му. Но тъй като нямаха друг отговор на въпроса, решиха да получат по-точни тези сведения за Библейската история.



Тогава отвориха Библията и в книгата "Исус Навин" прочетоха един пасаж, който се считаше за наивен. Бог заповядал на Исус Навин да не се страхува от враговете си, понеже Той ще ги предаде в ръцете му. Но Исус Навин беше загрижен, тъй като се намираше в обсада. Залезът на слънцето щеше да улесни враговете му и да им донесе победата. Тогава той се помоли Бог да спре слънцето. И наистина слънцето застана на средата на небето и почти цял ден не заляза. /Исус Навин 10:12-14/




"Тогава Исус се обърна към Господа – в деня, когато Господ предаде аморейците на израилтяните, и каза в присъствието на целия Израил: "Спри, слънце, над Гаваон и ти, луна, над долината Еалон". И слънцето застана на място и луната се спря, докато народът отмъщаваше на неприятелите си. Това не е ли записано в Книгата на Праведния? Слънцето застана сред небето и не бързаше да си отиде почти цял ден. Такъв ден не е имало нито преди, нито след това – Господ да послуша така човешки глас; защото Господ воюваше за Израил"





Космическите специалисти извикаха: "Ето намерихме липсващия ден". Тогава чрез електронно-изчислителната машина те потърсиха времето, в което беше написана книгата "Исус Навин" и откриха, че точно през този период се намираше липсващия ден. Но се оказа, че те бяха открили 23 часа и 20 минути, а не липсващите 24 часа.



Учените отново се обърнаха към Библията и там прочетоха следното: "Слънцето застана сред небето и не побърза да залезе почти цял ден. /Исус Навин 10:13/. Тази подробност имаше голямо значение, но изцяло не даваше отговор на въпроса. Ако тези 40 минути не се вземат под внимание, то след хиляда години те ще се увеличат многократно и по този начин вероятността за космически катастрофи се увеличаваше. Тогова вярващ сътрудник отново си спомни, че в Библята е писано на едно място, че Слънцето се върна назад.




Те взеха Библията и в Четвъртата книга на Царете 20 глава прочетоха историята на цар Езекия. Когато той беше на смъртното си легло пророк Исая му каза, че няма да умре. Юдейския цар не повярва и искаше знамение, за да бъде сигурен. Исая му каза: "Това да ти бъде знамение от Господа. Сянката 10 стъпки напред ли да отиде или назад? Езекия му отговори: Лесно нещо е сянката да отиде напред, но нека се върне 10 стъпки назад". /4 Цар.20:8-ІІ/



8.А Езекия беше казал на Исая: Какво ще бъде знамението, че Господ ще ме изцели и че след три дни ще отида в Господния дом?

 

9.Исая беше отговорил: Ето какво ще ти бъде знамението от Господа, че Господ ще извърши това, което каза: избери - да напредне ли сянката десет стъпала или да се върне назад десет стъпала?

10.Езекия отвърна: Лесно нещо е да напредне сянката десет стъпала; не, нека сянката се върне десет стъпала назад.

11.Пророк Исая извика към Господа; и Той върна сянката десет стъпала назад, по които беше слязла върху слънчевия часовник на Ахаз.



Десетте стъпки от сянката правят точно 40 минути. 23 часа и 20 минути от книгата на Исус Навин и 20 минути от Четвъртата книга на Царете правят точно 24 часа. И така, учените можаха да допълнят в своята програма липсващият ден.



Не е ли чудна тази история? Нашият Бог дръпна ушите на учените, за да им покаже своите истини.






БЕЛЕЖКА: Специалистите от Гримбелт не са първите учени, които са се занимавали с въпроса за спирането на Слънцето. В края на 19-ти век в изчисленията на британски астроном сър Едвин Бол беше забелязана една загуба в слънчевото време- 24 часа липсваха. Но не се знаеше кога беше се случило това необикновенно събитие. В 1890 година един млад астроном от известния Йелски университет в Америка стига до същия извод, когато изучаваше движението на звездите. За това откритие говори и проф.Тотънин, който беше дълбоко вярващ. След като потвърди изчисленията на своя колега, той ги публикува в своята книга "Дългят ден на Исус Навин".



В 1908 година изследванията на англичанинът Уилтър Мондъри показаха, че сражението на Исус Навин при Капаван се състояло на 22 юли. Едно поколение по- късно д-р Хенри Римър потвърди, че този 22 юли беше вторник.



Гримбелтските учени повериха изчисления на електронната машина, а тя ги принуди да се обърнат към Библията, за да се справят с тази сложна задача. Радостно явление е, че Библията доказва своята действителност чрез постиженията на съвременната наука.


Пастор Бедрос Алтунян, 

гр. Варна




Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1468664
Постинги: 2463
Коментари: 24
Гласове: 1706
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930