Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2021 04:00 - ДУХОВНИЯТ ЕЗИК
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 261 Коментари: 0 Гласове:
1



 прочит: Деяния 2:1-12



„Тогава как ги слушаме да говорят всеки на нашия собствен език, в който сме родени?“ (Деяния 2:8)


  Държавният секретар на САЩ от кабинета на президента Уудроу Уилсън интервюирал млад човек, кандидат за дипломатическа служба в Китай. Между многото въпроси му задал и този: „Говорите ли китайски език?“ Кандидатът го погледнал дръзко право в очите и отвърнал: „Проверете сам! Задайте ми въпрос на китайски!“


  Знанията ни в областта на повечето науки трудно могат да бъдат установени. Но знанието ни дава даден език си проличава много лесно. Достатъчно е да ни зададат един-два въпроса и всичко е ясно.


  И в духовната област е така. Мнозина се представят за християни, особено откак у нас стана модно да си такъв. Но достатъчно е да кажеш няколко изречения и си проличава безпощадно ясно, че си пълен невежа. Обичайно явление е „християни“ да говорят за прераждане, за зодии, за късмет, за трансцендентална медитация и всякакви други странни неща, които са абсолютно чужди на духа на християнството.


  Разбира се, както език се учи, така не е толкова трудно да се усвои християнската терминология. Всеки може да свикне с думите. Доста хора добре са изпипали  говоренето си и знаят какво да кажат. Но все пак, както дори прекрасно да говориш един език, никогане можеш да го докараш на акцент и си личи, че това не ти е майчин език, така и човекът, който не е новороден, винаги говори с акцент. Личи си, че това не е негово, че е научил някои неща, но те не са влезли в сърцето му. Той си остава чужденец в Божието царство, ако и да говори езика му.


  Божият Дух може така да ни промени, щото да се разбираме с лекота с него, с нашия Създател и с нашия Спасител. Можем да се разбираме и с другите хора, както няма нищо по-лесно от това да говориш на езика, в който си роден.


  Молитва: Татко небесни, благодарим Ти за новорождението, което Ти даряваш на всеки търсещ и искрено разкайващ се за своите грехове. Помогни ни да научаваме все поевче истините на Евангелието и те да ни стават все по-понятни за разбиране и по-лесни за прилагане в живота, амин.


  Тема за размисъл: Изучаването на езика на Божието царство е задължително условие за всички, които кандидатстват за негови граждани.  



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1476130
Постинги: 2475
Коментари: 24
Гласове: 1708
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930