Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2021 04:00 - НЕВЕЖЕСТВО ОТ ФАНАТИЗЪМ
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 326 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Прочит: 2 Кор. 11:13-15


„Но е имало и лъжливи пророци между народа, както и между вас ще има лъжливи учители, които ще въведат тайно гибелни ереси.“ (2 Пет. 2:1)



  Невежеството може да бъде породено от фанатизъм. На това ни учи историята на Божия народ. Той имаше призванието да бъде народ-образец, с такова съвършено устройство, с такова благополучие и благочестие, че всички да се стремят да приличат на него, както днес всички искат да бъдат като швейцарците или американците. Но стана точно обратното: избраният народ се стараеше да подражава на другите и все повече се отдалечаваше от призванието си. В същото време той не виждаше своята грешка и се опиваше от самодоволство. Така беше ослепял за истината, че никой не можеше да му отвори очите. В резултат той стихна до най-голямото падение: да убие Божия Син.


  Същата история се разиграва и днес. Има много хора, които смятат себе си за християни и то от най-праведните. До вчера са били атеисти, но поради смяна на модата са си сменили убежденията (доколкото изобщо имат някакви убеждения). Без никакъв срам и притеснение те са побързали да се причислят към църквата, като най-безцеремонно са изтикали истинските вярващи в ъгъла и са взели ръководни позиции. В същото време те продължават да са толкова невежи в духовно отношение, колкото са били и в предишния си живот на атеисти. Просто са научили няколко фрази и с това се изчерпва цялата им духовна просвета.


  Всеки е добре дошъл в църквата. Но само след като се е покаял за греховете си и с вяра е приел Христос за свой Спасител. И честно се е заел да се учи, да се моли, да върши всичко, което повелява Божието слово. В църквата няма място за войнстващи фанатици, почти невежи относно Словото, но пък пълни с гордост и жажда за власт. Такива могат да направят много повече пакости като „християни“, отколкото са направили преди, като атеисти.


  Молитва: Боже наш, благодарим Ти, че приемаш всеки, който с разкаяние дойде при Теб. Помогни на всички, които имат искрен интерес към духовното, да се покаят и да дойдат при Теб със смирение и готовност за истински християнски живот, амин.


  Тема за размисъл: Атеистите под църковно прикритие са по-опасни от откровените атеисти.  



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1445653
Постинги: 2442
Коментари: 24
Гласове: 1695
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031