Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2021 04:00 - СЛАДКО И ГОРЧИВО
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 182 Коментари: 0 Гласове:
2



 Прочит: Езекил 3:1-6



„Горко на онези, които заменят горчиво за сладко, а сладко за горчиво.“ (Исая 5:20)


  Пророкът добавя още една замяна, която някои хора правят. И тя е също така неестествена, както замяната на светлината с тъмнина. Горчивото си е горчиво. Сладкото си е сладко. Каквито и фокуси да правим, те си остават непроменени. Вкусът е едно от най-непосредствените човешки сетива. Той трудно може да бъде излъган. Трудно ще успее някой да убеди някого, че горчилката, която му сервира, е сладък сироп.


  Това не пречи на мнозина отракани хитреци да опитват. Ежедневно наблюдаваме опити най-нагло да ни убеждават, че пием сладко, а то си е горчиво. В нашето време на имитациите се продава вино, което няма нищо общо с гроздето, плодов сок, който не е от плодове, ракия от спирт, оцет от лимонена киселина и други лъжливи течности. Често чуваме за загинали хора, отровени от фалшив алкохол. Това е символ на измамата и подмяната, която засяга всички сфери на живота, в това число и духовната. Днешните духовни водачи бълват грозни, безсрамни, безцеремонни, нагли, гадни потоци от думи, картини, филми, шоута и убеждават зрителя, че това е чист планински поток.


  Божието слово е сладко. Пророк Езекил можа да се убеди в това. В корема сладкото става горчиво, както ни разказва Откровение 10:9 - труден е пътя на хората, които решат да следват вечните негови истини. Но нищо в Божието слово не е фалшификат. Всичко е естествено, натурално, чисто. не ни трябват захаросаните сладкиши на този свят. те са изключително вредни, водят до затлъстяване и диабет на душата. Трябва ни това, което Бог е дал, защото всичко, което излиза от Неговата ръка, е истинско. Дори горчилката на изпитанията е полезна, защото тя ни отваря очите за реалността и ни предпазва от заблуди. А сладостта на Божията благодат ни дава енергията за справяне с всяко предизвикателство.


  Молитва: Верни Боже, благодарим Ти, че ни даваш точно онова, от което се нуждаем за усъвършенстването ни в пътя на вярата, било то сладко или горчиво. Помогни ни да приемаме всичко с упованието, че то ще съдейства за нашето добро, амин.


  тема за размисъл:  Божието сладко не е сладникаво; Божието горчиво не е отровно.  



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1475462
Постинги: 2475
Коментари: 24
Гласове: 1708
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930