Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2021 03:57 - СВЕТЛИНА И ТЪМНИНА
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 528 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Прочит: Исая 5:18-25


„Горко на онези, които наричат злото добро, а доброто - зло; които заменят тъмнината за светлина и светлината за тъмнина.“ (Исая 5:20)


  Всички грешим, допускаме неща, които не е редно да вършим, заблуждаваме се, нараняваме хората и нас ни нараняват. Грехът е постоянният спътник на човека, който търси власт и влияе над живота ни. Но има един грях, който е особено опасен. И за него говори Господ чрез Своя пророк Исая. Това е подлагането на съмнение на самите ценности, в които вярваме и които следваме. Хората винаги са вършили тъмни дела и са бягали от светлината. Но са го правели скрито, с угризения на съвестта и са се срамували от другите. А тук става дума за подлагане на съмнение на самите правила на поведение, на принципите. Досега те са били почитани и никой не е дръзвал да ги докосва. Но ето, че са се намерили „събудени и напредничави“ мислители, които са решили, че могат да си позволят подобно нещо и не са се забавили да си изпълнят намерението.


  Но светлината си е светлина, а тъмнината си е тъмнина. Не може да се заменя едното с другото. Всяка вечер, когато слънчевата светлина изчезне, ние търсим някаква друга. Не ни се живее в мрак. Не е хубаво. Не може да се прави нищо, с каквото и да се захванеш, ти трябва светлина.


  Духовната светлина няма нищо общо с мрака. Тя си остава светлина, мракът си остава мрак. „Ако светлината в теб е тъмнина, то колко голяма ще е тъмнината!“ (Мат. 6:23), казва Господ Исус. Ако ние, които сме „от светлината“, не излъчваме нищо хубаво от себе си, това е удар в основите на вярата, който нанася големи поражения. Живеем във време, когато хората най-безцеремонно отхвърлят вековни добродетели и ги заменят с някакви съвременни пластмасови ментета, с някакви мъгляви понятия за добро и зло. Нека се съпротивим на тази зловредна тенденция и се държим здраво за светлината, пък кой каквото ще да мисли.


  Молитва: Вечни Господи, опази ни от духовната безпътица около нас и ни дай сила и смелост да следваме Христовия път, защото само той води към спасение и вечен живот. Дай ни да отразяваме Твоята небесна светлина, амин.


  Тема за размисъл: Животът под изкуствено осветление създава изкуствени хора. Истинските живеят под слънцето.  



Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1467786
Постинги: 2462
Коментари: 24
Гласове: 1706
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930