Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2021 04:00 - ЯСНО ИЗРАЗЕНА БЛАГОДАРНОСТ
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 190 Коментари: 0 Гласове:
0



 За прочит: 1 Кор. 14:1-19


„Ако славословиш с духа си, как ще каже: Амин, на твоето благодарение онзи, който е в положението на неуките, като не знае какво говориш?“ (1 Кор. 14:16)


  Благодарността е заразителна. Когато човек се движи сред благодарни хора, той сам свиква да бъде благодарен. Когато се движи сред неблагодарници, това не може да не му окаже влияние.


  Ап. Павел говори в тази част на своето послание за колективното начало на християнската вяра. За разлика от други религии и учения християнството обръща особено внимание на общия живот. То не изолира хората един от друг, още по-малко, не ги настройва един срещу друг. Нашият Спасител ни учи да живеем заедно, да се насърчаваме взаимно, да се учим един друг, да се предупреждаваме, когато някой види, че брат му прави нещо нередно. Здравето на общността влияе добре на здравето на всеки неин член. В църквата ние отиваме не да вземем нещо, а да дадем нещо. Това е замисълът. За съжаление, много хора ходятна църква с мисълта, че ще вземат нещо, а не че ще дадат нещо. Те чакат някой да направи нещо хубаво и насърчително, за да го вземат и да си ходят. Нямат нагласата да направят нещо хубаво и да го подарят на другите. Затова църквата става все по-слабо привлекателна.


  Когато чуем някой да е благодарен, ние се влияем от него. Много са нещата, които могат да ни направят недоволни, някои даже ни вбесяват. Но християнинът не е вечно недоволен мърморко, който все вижда само лошото. Той е благодарен по природа. Ние трябва да даваме израз на своята благодарност по най-ясен начин. Не само да благодарим на Бога в сърцето си или на неразбираем за другите език, а да го направим така, че всички да чуят. Така ще им помогнем и те да станат благодарни. Това не е самохвалство. Искрената благодарност е извор на насърчение за околните. Колкото и малко причини да ни се вижда че имааме за благодарност, ние трябва да ги видим и да изкажем гласно и разбираемо чувствата си.


  Молитва: Щедри Боже наш, накъдето и да погледнем, виждаме следите на Твоята милост към нас. Ти си Отец на добри и зли и даваш на всеки онова, което му е необходимо. Отвори очите на неблагодарните и им помогни да оценят какво притежават чрез Твоята ръка, амин.


  Тема за размисъл: Думите на благодарност правят атмосферата чиста.  



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1474168
Постинги: 2474
Коментари: 24
Гласове: 1708
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930