Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2020 04:00 - Израел, Ислям и Армагедон - част последна
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 257 Коментари: 0 Гласове:
2



 Това може да бъде само Месия, когото Исая нарича “Мощният Бог, Вечният Отец...” Чуйте отново еврейските пророци да предсказват за Месия, който ще бъде отхвърлен и разпнат от своя собствен народ и ще умре за греховете на света:

 

“Те прободоха ръцете ми и краката ми” (При разпятието)... (Псалом 22:14-18).

 

“Той беше презрян и отхвърлен... изтръгнат отсред земята на живите, поради престъплението на Моя народ беше наранен” (Исая 53:3-8).

 

(И тогава) Месия ще бъде посечен (убит), но не поради самия себе си (но за греховете на света)” (Даниил 9:26).

 

В хармония с израелските пророци Йоановото откровение за Армагедон в последната книга на Библията показва Христос, който се връща от небето да унищожи Антихрист:

 

“След това видях небето отворено и ето бял кон, и Онзи, който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен... Очите Му бяха огнен пламък... и името Му беше Божието слово...

 

И видях звяра (Антихрист) и земните царе, и войските им, събрани да воюват против яздещия на коня и против Неговото войнство... И звярът беше уловен, а с него и лъжепророкът... и бяха хвърлени живи в огненото езеро...” (Откровение 19:11-20).

 

Антихрист ще потвърди седемгодишен завет, който ще гарантира фалшив мир между араби и евреи, ще обещае сигурност за Израел, ще му позволи да възстанови храма и да принесе животни в жертва след повече от 1900 години пауза. Антихрист ще наруши този завет, ще спре жертвоприношенията, ще постави своя образ в храма, ще заяви, че той е Бог и ще иска да му се поклонят. Тези, които откажат, ще умрат:

 

“Той ще потвърди завет с мнозина за една седмица, а в половината на седмицата ще направи да престанат жертвата и приносът...” (Даниил 9:27).

 

“...и (ще) се яви човекът на греха, синът на погибелта... той седи [както Бог] в Божия храм и представя себе си за Бог...” (2 Сол. 2:3-4).

 

“...също и да направи да бъдат избити онези, които не се покланят на образа на звяра” (Откровение 13:15).

 

За коя седмица Гавриил отнася това, когато то се случва? Той казва на Даниил, че в края на 70-те седмици на годините (490 години) всички пророчества ще се изпълнят, Израел напълно ще се възстанови и Бог никога няма да се посрами. В края на първите 69 седмици на годините (483 години) Месия ще дойде и ще бъде посечен. Времето ще се брои от датата на заповедта за възстановяване на храма в Йерусалим, дадена на царя на Вавилон.

 

“... от излизането на заповедта да се съгради отново Йерусалим до княза Месия ще бъдат седем седмици; и за шестдесет и две седмици ще се съгради отново...” (Даниил 9:24-25).

 

Неемия казва, че той получи пълномощие на първия ден на месец Нисан от 20 година от царуването на Артаксеркс, което беше 445 г. преди Христос.

 

В неделя, 6 април 32 г. сл. Хр., точно 483 г. до деня (сега празнуван като Цветница), Исус потегли към Йерусалим не на бял кон, водейки армия, за да свали римското царуване, както би се предполагало за Месия и както евреите се надяваха, но яздейки на магаре, смирено носейки спасение за греха, както Захария беше предсказал:

 

“Радвай се много, сионова дъще; възклицавай, йерусалимска дъще; ето, твоят цар идва при теб; Той е праведен и спасява, кротък и възседнал на осел.

Да! На осле, рожба на ослица” (Захария 9:9).

 

Това беше десетият ден от Нисан, деня на преминаване на агнетата, които бяха взимани от стадото, когато Исус яздеше към Йерусалим, представяйки Себе Си на Своя народ. На 14-ия ден, когато тези агнета бяха заклани по целия Израел... Той, Агнето на Бога, прикован на кръст, умря за греховете на света в изпълнение на Мойсеевото пророчество:

 

“И да го пазите до четиринадесетия ден от същия месец; тогава цялото общество на израелците, събрани в домовете си, да го заколят привечер” (Изход 12:6).

 

Това е неоспорима история, че Исус яздеше към Йерусалим на магаре за същия ден, за който се пророкува, че беше приветстван като Месия, тогава отхвърлен от Израел и разпнат, както Неговите пророци също предсказват. В резултат Божиите планове за Израел в Данииловата 70-а седмица бяха отложени. Ние живеем сега в това, което Христос нарича “времената на езичниците”, с Йерусалим като международен град, в който доминират не евреи Христос възобновява църквата Си, обхващаща юдеи и езичници, които вярват в Него. Само тогава, когато църквата бъде грабната на небето, както Христос обещава, 70-ата седмица ще започне да тече.

 

Израел е в дълбока морална и духовна беда. Има враждебност между религиозните и светски израелтяни и нарастващо обезверяване между юдеите, специално между младите. Израел е нападнат с наркотици, порнография, проституция, бунт сред младите, изнасилване, ограбване и убийство.

 

Израел се нуждае да се покае пред Бога на Авраам, Исаак и Яков. Но какво може равинът да принесе за каещия се грешник? Те не са имали жертвоприношения за грях от 1900 години, поради това че нямат храм, точно както Осия е пророкувал!

 

“Защото израелците ще останат за дълго време без цар и началник, без идолски стълб, без ефод и домашни богове...” (Осия 3:4).

 

Бог пророкува това състояние. Защо Той позволява на Своя избран народ да бъде без първосвещеничество и храм за принасяне на жертви за грехове, които Той е предписал? Това има смисъл само ако жертвата на Христос на кръста изпълнява всички тези старозаветни жертвоприношения, които повече не са нужни. В противен случай Бог е оставил Своя избран народ без снабдяване за грях - нещо, което Той никога не би направил.

 

Еврейските писания съдържат повече от 300 пророчества, посочващи къде и кога Месия ще бъде роден и как да бъде разпознат, когато Той дойде. Всички те са били специално изпълнени до последната буква в живота, смъртта и възкресението на Исус от Назарет. Ако Той не е Месия, тогава няма Месия, защото Той е Единственият, който на точния ден, както предсказва архангел Гавриил на Даниил, язди към Йерусалим, за да бъде поздравен като Месия и тогава да бъде отхвърлен и разпнат, както юдейските пророци са предсказали.

 

Относно израелските писания: 1900 години - толкова е закъсняло тяхното очакване на първото идване на Месия. Израелевата единствена надежда е Неговото второ идване.

 

Ние можем да бъдем сигурни, че с раждането на Израел Бог ще завърши напълно Своята цел. Той заявява:

 

“Би ли се родил един народ?... Аз, който довеждам до раждане - казва Господ... бих ли затворил утробата?” (Исая 66:8-9).

 

Трагично, но Армагедон ще доведе повечето юдеи да повярват в техния Месия. Когато Яхве лично се появи да спаси Израел от световните армии, дошли да го разрушат, те ще видят накрая, че Той е човекът, когото прободоха до смърт за техните грехове, и Възкръсналият, същият Месия, обещан от техните пророци, когото те отхвърлиха. И тогава целият Израел, който е останал жив, ще повярва. Но за всички онези, юдеи и езичници, които умрат, без да повярват в Него, няма надежда. 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1473695
Постинги: 2474
Коментари: 24
Гласове: 1708
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930