Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2020 04:00 - НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД - ЕДНА МАЛКО ИЗВЕСТНА ФОРМА НА ЛЕЧЕНИЕ НА РАКА - част 20-та
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 761 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  И още един факт - през 30-те години на 20-ти век лекар на име Райф открива машина, която може да унищожава микроорганизми чрез звук. Веднага по този повод фармацевтите в САЩ, Канада и Великобритания бързо гласуват закон против тази технология. В същото време около 5000 образци от тази машина са вече произведени, а фактите сочат, че само от три до пет са образците, които са станали достояние, т.е. са били приведени в действие. Навярно тогавашните правителства са добре информирани къде са отишли останалите образци от тази машина, защото според някои сведения не един и двама са били лекарите - собственици на такива машини, които просто са изчезнали или са намерили по някакъв начин смъртта си, а заедно с тях са изчезнали и самите машини. Всъщност технологията е била много проста и евтина и би могла да сложи край на безкрайните безплодни приказки за борба с рака. За по-малко от 20 минути на ден в продължение на 2 седмици, без всякакво вмешателство в тялото, чрез тази машина се облъчват заболелите ракови клетки. Самият Райф е развил метода така, че точното използване на съответната честота поощрява имунната система да заработи сама и да поеме самостоятелно лечителната функция. Той определя, че цялата болест е резултат на микроорганизми, с които имунната система не може да се справи да ги изхвърли, а те биха могли да бъдат унищожени чрез умелото използване на звукова честота. Впрочем защо не зададем въпрос по какви причини хората от т.нар. елит почти не боледуват от рак и защо всъщност техните физически тела запазват жизненост до дълбока старост? Те не са ли същите хора като обикновените и не се ли разболяват от същите болести, от които страдат всички?... КАЛЦИЕВ ИЛИ НАТРИЕВ ФЛУОРИТ? Ето още един пример за превантивна "здравна грижа" за масите. Според множество изследвания на ученици, които са проведени в повече от 40 000 училища в САЩ, е доказано, че използването на флуорит не дава положителен резултат за профилактиката на зъбите. Фактите показват, че повдигнатия шум за снабдяването с флуорит като стоматологична профилактика не само че е било мит, а в действителност вече се превръща в огромен скандал. Кампанията за обогатяване с флуорит на водата в САЩ започна с развитието на т.нар. алуминиева индустрия, в резултат на която се получава огромен излишък от натриев флуорит. В същото време се констатирало, че някои малки градове в САЩ са били населени с хора с отлични здрави зъби, а в отговор на въпроса, коя е причината за това, се доказало, че питейната вода съдържа достатъчно флуорит, но този флуорит е бил калциев флуорит. Явно алуминиевата индустрия не се интересува от разликата в двата вида флуорит, защото проблемът й е какво да прави с излишъка от натриев флуорит? Решението, изглежда, е било много лесно, защото, обосновавайки се на профилактичното значение на флоурита, днес този натриев флуорит се продава за 3 цента на килограм и носи приход от 15 милиона долара годишно. Но никак не е за пропускане фактът, че този вид флуорит се използва и като ингредиент в мишата отрова, разрушава метаболизма и се явява много токсичен за хората. Последното се знае още от времето на Втората световна война, когато нацистките изследователи откриват, че когато се дава натриев флуорит на затворниците, те стават пасивни, лесно поддаващи се на контрол. А сега само за сведение - този натриев флуорит е ин-гредиент във всички зъбни пасти, произвеждани в САЩ и даже бива добавян в питейната вода. По този начин алуминиевата индустрия става още по-богата, а в същото време хората се поддават още по-лесно на контрол. И ако от казаното дотук не сме разбрали нищо, то едно е сигурно - състоянието на зъбите не се подобрява. Нещо повече, не само че не води до подобрение, но натриевият флуорит, тъкмо обратното, разклаща здравината на зъбите, увеличава броя на заболелите от болестта на Алцхаймер. И така: не пийте вода, в която знаете, че има флуорит, най-малкото използвайте филтър. НЯКОЛКО ДУМИ ЗА МОНОПОЛИЗАЦИЯТА НА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО Проблемът за преодоляването на глада като глобален планетарен проблем се превърна в предпоставка за формирането на някои международни организации, каквато се явява ФАО - Организация по храните и земеделието, което от своя страна доведе до развитието на един глобален модел на световна монополизация на селското стопанство. Главна цел в това отношение е монополизацията на производството на селскостопанските продукти, така че селскостопанските производители-гиганти, които имат възможност да произвеждат продукти много евтино и с изключително ниска себестойност, да не бъдат пазарно кон- курирани от западноевропейски и американски фермери. Ето защо няма нищо чудно във факта, че фермерските стопанства в Западна Европа, които от доста години съществуват на дотации от страна на правителствата, днес са подложени на мерки, водещи до съкращаване на дотациите. Кой има интерес от това - държавата, правителството, обществото?... Фермерите се опитват да отстояват своите права посредством стачки, които в известна степен способстват за забавянето на наблюдавания процес, но те не са в състояние да го спрат. Така че, ако фермерите днес все по-трудно отстояват пазара на своите продукти в собствените си страни, тъй като правителствата все по-малко ги подкрепят срещу евтините продукти на големите концерни, то в близко бъдеще те просто ще бъдат поставени на колене, защото прогнозите показват, че до четири- пет години дотациите от страна на правителството на повечето от западните държави в посока към селското стопанство ще бъдат прекратени. Ето защо на фермерите вече им се предлага да се преустройват като друг вид специалисти и да се готвят за преход към нова трудова дейност. Под формата на грижа, правителствата финансират различни учебни и социални програми, с които се прави опит да се устроят потърпевшите, за да не възникват в бъдеще нови проблеми. Но дали е така и в какво се състои тайната на толкова евтините продукти на големите концерни в сравнение с обикновените фермери? Преди всичко, голяма част от евтините селскостопански продукти се произвежда в гигантски фабрики. Ако обаче се погледне върху опаковката на много от продуктите, например млечните, може да се прочете съставът, в който ще откриете определени химически, уж безвредни добавки. Същото се отнася за колбасите с най-различни добавки, както и за хлебните изделия, а ако имаме предвид зеленчуците, например краставици или домати от Холандия, то ще открием странен воднист и безароматен вкус. По всяка вероятност тези зеленчуци са расли в специален химически разтвор и под въздействието на специално облъчване, като наред с това тези плодове и зеленчуци постоянно се "подобряват" с помощта на манипулация с гени (генно инженерство). Успоредно с това, от друга страна върви и един друг процес - сериозната промяна на законодателството в Европейския съюз (бившия "Общ европейски пазар"), предоставяща широки възможности за генетичната обработка на селско- стопанската продукция и за нейното потребителско стандартизиране. Какво всъщност предоставя манипулацията с гените на растенията? Един очевидец, който е посетил ферма в Холандия, занимаваща се с производство на домати, казва: "Сутринта доматите бяха посадени, а вечерта те вече бяха узрели и готови за бране." Вероятно се досещате, стойността на тези "домати" няма как да бъде значително по-ниска от тази на доматите, израснали при обикновени условия. Конкуренцията от страна на такива плодове и зеленчуци вече е буквален бич за производителите от някои южни страни като Италия и Испания, поради което те също започват да търсят изход от положението си с помощта на генното инженерство, с цел снижаване цената и удържане на конкуренцията. Световната монополизация на селскостопанска продукция не подминава и такива страни като Русия. Целта е да се подбие селскостопанското производство в Русия посредством евтиния внос. По този начин Русия все повече и повече изпада в зависимост от западните производители – гиган- ти, а последното ще бъде в бъдеще и своеобразен коректив в политическото поведение, тъй като при разногласия тя би била атакувана с прекратяване на доставките и заплаха от глад. Значително по-лесно това се осъществява в страни с по-малки мащаби и по-слаби в икономическо отношение, сред които се намира и България. Но това е само едната част от въпроса, защото естествено е да се запитаме, а какъв ли е ефек- тът на подобни храни върху човешкия организъм? Тук ще представим без редакция откъс от един доклад на Грийнпийс, озаглавен "Относно "Раундъп" - "Хербицид без конкуренция". 1. Липса на готовност за Раундъп: защо потребителите и фермерите трябва да избягват генетически обработените соеви зърна. 2. Липса на готовност за Раундъп: критика на опитите на "Монсанто". Тази есен американските фермери ще берат плодовете на първата реколта генетически обработени соеви зърна. Соевите зърна бяха генетически изменени от химическия гигант "Монсанто" и като такива съдържат предпазни мерки от бактерии и вируси. "Монсанто Раундъп" (Roundup) или препаратът Раундъп на "Монсанто" подготвя соевите зърна в хода на един масивен генетически експеримент, в който хората и околната среда играят ролята на опитни гвинейски прасета. Въпреки че тази година по-малко от два процента от соевите зърна са преминали през обработка с Раундъп, по план те трябва да се смесят с обикновените соеви зърна и така да се получи един от множеството продукти на база соево зърно. Според плана на "Монсанто" потребителите не би трябвало да имат правото да избират дали ще искат да купят или не генетически изменени храни. Има само една полза от обработените с Раундъп соеви зърна: могат да устоят на "глифосейд", известен под чуждото име Раундъп. Срещу тази единствена полза може да се претегли рискът от генетическо замърсяване, енергии, нараснали зависимости от хербициди. Генетическата обработка е един мащабен експеримент с неизвестни последици, поради което потребителите просто не искат такава храна. Десетки компании в Европа искат соево зърно, което да не е генетически обработено, а тъкмо Европа е един от най-големите пазари на соево зърно, произведено в САЩ. Заради немалката печалба на "Монсанто", американските фермери - производители на соя преди всичко рискуват да загубят такъв огромен пазар. Само факти: — 60% от консумираната храна съдържа соево зърно, като се почне от маргарина до бебешките храни и шоколадовите пръчици; — САЩ произвеждат основната част от световното количество соево зърно и около половината от това се експортира за Европа и Азия; — С Раундъп обработените соеви зърна не носят никаква полза на потребителя, не са нито евтини, нито по-вкусни, нито по-здравословни; — Резултатите от гласуването показват, че повече от 80% от потребителите в Германия се противопоставят на генетически обработените храни, а Германия е един от най-големите купувачи на соево зърно от САЩ годишно; — Обработените с Раундъп соеви зърна увеличават зависимостта на фермерите от другите химически продукти на "Монсанто"; — 15% от реализираните продажби на "Монсанто" са в резултат на Раундъп, като това е най- продаваният световен хербицид; — Очевидно е, че Раундъп може да причини вреди както на околната среда, така и на човешкото здраве даже и при минимални количества на използване; — Различните генетически обработени храни причиняват многообразни форми на алергии, болести и даже смърт; — Генетически обработените организми са кръстоски между диви растения и това причинява недопустими промени в естествената екосистема. Ако с подобни средства тръгваме срещу глада на Земята, то май трябва да се запитаме: защо ли трябва да сме сити? Автор: Георги Георгиев  



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1446058
Постинги: 2442
Коментари: 24
Гласове: 1695
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031