Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2020 04:30 - Жената в светлината на Библията
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 335 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 МАРИЯ МАГДАЛЕНА

Йоан 20:1-33

Мария Магдалена бе една паднала жена, грешница, от която Исус изгони 7 бяса. Тя обаче бе простена грешница. Исус преобрази нейния живот. Тя получи много и затова обичаше много.

Може би преди това никой не я беше обичал истински. Тя помаза Исус със скопоценното миро. Заедно с майка Му и други жени тя Го следваше неотклонно по целия Му път за Ерусалим и се грижеха за нуждите на дванадесетте апостоли. Тя остана до края, до Неговото погребение и възкресение.

Тя Го видя триумфално възседнал осел и как народът на Ерусалим Го посрещна като цар, постилайки цветя и вейки по пътя Му и викайки: „Осанна на Давидовия цар“.

След това видя как Пилат си уми и Го предаде на мъчителите. Видя Го смазан от бой, с трънен венец на главата, как едва  пристъпваше под тежестта на кръста по пътя за Голгота. Другите ученици от страх се разбягаха, но тя вървеше близо до него по целия път до кръста и видя как Го приковаха на него. Видя агонията на Исус и как Той издъхна. Стоя 6 часа в подножието на кръста, видя как го свалиха от кръста и проследи Йосиф от Ариматея и Никодим до гроба, в който положиха тялото Му.

В неделя рано сутринта тя отново отиде на гроба и с ужас видя, че той е отворен.Тя не прецени факта и не го изследва задълбочено с вяра. Тя само видя празния гроб и направи бързо заключение, че някой е откраднал тялото.

Като жени-християнки, особено жени в служение, ние трябва да изследваме фактите задълбочено сами. Не защото други казват това. Без да обмисли, Мария Магдалена изтича при Петър и Йоан и им каза, че са задигнали тялото на Исус. После, когато отново се върна при гроба, тя стоеше отвън и плачеше. Защо? - Ап. Йоан отговаря: „Защото още не бяха разбрали Писанията, че Той трябваше да възкръсне от мъртвите“ (Йоан 20:9).

А Исус им беше казал това! Мария Магдалена жадно слушаше словата Му, но не беше разбрала Неговите думи. А за да не правим нейната грешка, трябва задълбочено да изучаваме и изследваме Словото, за да го разбираме и вярваме. Ако ние вярваме на всяка дума на Исус, много пъти няма да плачем, много пъти ще избегнем тревоги и притеснения.

Когато Мария Магдалена погледна вътре в гроба, тя видя два ангела, които я попитаха: „Защо плачеш?“ - „Защото са дигнали Господа мой и не зная къде са Го положили“, т.е. „аз Го познах, но Той не е вече в моя живот, няма Го вече, а аз искам Той да се върне в живота ми“.

На много жени днес, макар че познават Исус, живота им може да е нещастен. Нека Го търсим и искаме Той пак да се върне в живота ни.

Мария Магдалена се обърна назад и видя един мъж, но понеже очите ѝ бяха изпълнени със сълзи, тя не Го видя добре и помисли, че е градинарят. А това бе Христос! Той я попита: „Жено, защо плачеш, Кого търсиш?“ Щом чу гласа Му, тя Го погледна, но не Го позна.

Исус винаги е до нас и навсякъде! Но сълзи, тревоги, притеснения и странични мисли ни пречат да видим Христос. Колко жени днес чуват Божия глас, но не Го познават! Не познават гласа Му, защото Той говори чрез Библията. Щом Мария Магдалена не реагира на въпроса Му, тогава Исус я повика лично, по име  - Марийо. Тя Го позна и се хвърли към Него.

Кога сме срещали Исус? - Когато сме чули Неговия глас. Но дали сме Го познали? Човек трябва да срещне лично Исус, да има лична опитност, лично общение. Нека Го видим не само с физическите си очи, но и с духовните! Защото светът Го вижда ФИЗИЧЕСКИ!

Кога си Го видяла като единороден Божий Син?
Кога си Го видяла като Божий Агнец?
Кога си Го видяла като Спасител?
Кога си Го видяла като възкръснал Господ?
Кога си Го видяла като царуващ господар?

Изобщо видяла ли си Исус? - Когато Го видиш, прегърни Го! Не с физически, а с духовни ръце и Му кажи: „Искам да ми принадлежиш. Искам да бъдеш моя Спасител. Искам да бъдеш моя Цар.“

Ако никога не си срещала Исус, ти нямаш увереност в Него. Бог няма внуци. Аз не мога да отида при Него заради вярата на моите родители, сестри или братя. Аз лично трябва да срещна Исус!

Какво заръча Исус на Мария Магдалена? - „Иди и кажи на 11 мъже!“
Но какво да им каже? - Ами всичко, което Исус поръча:
Иди кажи, че Аз съм жив!
Иди кажи, че Аз съм Господ!
Иди кажи Моето слово!
Иди кажи, че Аз ви обичам!

Той дава това нареждане не само на Мария Магдалена, а на всяка една жена. И когато ти даде това поръчение, Той ти заповяда да отидеш и да кажеш на другите.
Нека сме послушни Негови дъщери!


(Из една проповед на Ан Били Греъм)



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1468459
Постинги: 2463
Коментари: 24
Гласове: 1706
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930