Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2018 07:15 - НАПУСКАНЕ НА УДОБСТВАТА
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 4219 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 За прочит: Съдии 14:1-20

„Но баща му и майка му не знаеха, че това беше от Господа и че той търсеше повод да отмъсти на филистимците.“ (Съдии 14:4)

  Самсон поиска от родителите си да му вземат за жена една филистимска девойка. Те възразиха, че трябва да вземе жена от техния род. Но това не беше желание, пробудило се в сърцето на Самсон, а внушение от Господа. Така Самсон щеше да намери повод да отмъсти на филистимците за старите им грехове.
  Някои желания не изглежда да са породени от особено благородни подбуди. Чудим се защо те се появяват в сърцата ни; защо Господ ни праща тук или там; защо не ни държи на удобно и безопастно място. Когато четем Деяния на апостолите, виждаме как ранните християни постоянно изпадаха в конфронтация с останалия свят. Вместо да си стоят затворени някъде, вместо да се отделят в някой манастир и да бъдат оградени само от съмишленици, те все попадаха в неподходящо обкръжение - дали всред разгневени фарисеи, дали сред езичници, дали сред високопоставени римски чиновници. Павел постоянно биваше в неудобна и враждебна среда, спореше с атинските философи, с юдейските законоучители, с градските старейшини.
  Господ Исус имаше ясна визия за призванието на Своите последователи. Той не се молеше те да бъдат взети от света и отделени на някое изолирано място, а да останат в света и да проповядват Неговото царство. Задачата на християните е да изоставят комфорта си и да отиват там, където цари грях и безбожие, за да призовават към покаяние. За съжаление, в много случаи вярващите имат склонността да се обграждат само с други вярващи, да се движат в една ограничена и затворена среда, да се спотайват в своите удобни църкви и да не се интересуват какво се случва отвъд техните стени. Господ търси повод да влезе в конфликт със света, но не за да воюва с него, а да спасява грешници. Може би ще използва точно теб и мен, за да го направи, макар и да не сме герои като Самсон.

МОЛИТВА: Небесни Татко, предизвикай ни да излизаме от совите скривалища и убежища, да отиваме в света, където има неспасени души и да ги докосваме чрез силата на Твоето истинно Слово. Помогни на Своите работници, които са поставени на най-тежките места, да имат сила и успех. Амин.
  Тема за размисъл: Който иска да спаси давещия се, трябва да влезе при него; който иска да спасява погиващи, трябва да се доближи до тях.  



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1445804
Постинги: 2442
Коментари: 24
Гласове: 1695
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031