Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2018 06:01 - ТРАПЕЗА В ПУСТИНЯТА
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 284 Коментари: 0 Гласове:
0



 ТРАПЕЗА В ПУСТИНЯТА - 20 ноември

„Учителю, цяла нощ се трудихме и нищо не уловихме.“  (Лука 5:5)

  Има периоди, когато усилията в труда ни за Господа ни дават право да разчитаме на известни резултати. Но за съжаление те не идват. Тогава започваме да се питаме: „Защо напразно изразходвахме сили? Възможно ли е цяла нощда се трудим и да няма никакъв резултат?“ Не е необходимо да задаваме такива въпроси. Трябва просто да приемем факта, че Бог ни е отказал благословението Си. Съгласно нашата човешка логика нещата се придвижват от причината към действието.  Но в духовния свят всички наши логични доводи са безполезни. Единственият, велик фактор там е Бог! Само Бог! „Но по Твоята дума ще хвърля мрежата.“ Това е същността (начинът на действие) на онази вяра, която е единствено ефективна и полезна при Божието действие. Тази вяра разчита на това, че Бог ще ни благослови и то много повече отколкото сме заслужили. Убеден съм, че ако основем нашата сигурност единствено върху Него, в нашия бъдещ път непрекъснато ще изживяваме благословения. Ако Божието благословение лежи върху моя живот, това може да означава, че ще бъдат спасени още петдесет или сто други души. Божието благословение има дълготрайно действие и води до стъбирни резултати. Нека очакваме свръхестественото! Нека разчитаме на Господа, Който върши чудеса!

    ТРАПЕЗА В ПУСТИНЯТА - 21 ноември

  „Аз зная в Кого съм повярвал.“  (2 Тим. 1:12)
  Ако запитаме някои вярващи, които са достигнали известна духовна зрялост, на какво се дължи това, отговорите ще бъдат различни. Всеки си обеснява това по свой начин и привежда стихове, за да обоснове своята опитност. За голямо съжаление някои християни използват совите лични опитности и привеждат едностранчиво библейски текстове, за да оборят становището и опитностите на други вярващи. Но отговорът на Словото е следния: Ако Христос е център на живота на тези хора, Той може да работи с тях по различен начин. То тези различни опитности и произтичащите от тях становища не трябва вслучай да се считат като неща, които взаимно се изключват. Точно обратното: те се допълват и създават хармонично единство на многообразната Божия благодат. Едно е сигурно: всяка опитност, която има стойност в очите на Бога може да се постигне само тогава, когато сълбоко се осъзнае значението на личността и спасителното дело на Исус. Друг път не съществува! това е най-сигурния и решаващ начин да проверка на качествата на всяка опитност и на всеки християнин.


    ТРАПЕЗА В ПУСТИНЯТА - 22 ноември


„Вярата е осъществяване на онези неща, за които се надяваме.“  (Евр. 11:1)
  Какво значи „осъществяване (реализиране)“ и как може да се постигне то? Ние сме свидетели на този реализационен процес. Без него животът на християнинът в света е невъзможен. Ние сме обкръжени от неща много, от които се възприемат трудно без специалните сетива, с които всеки здрав човек разполага. Такива са например музикалните тонове и цветовете. Осъществяването (реализирането) им става за нас постредством способността ни да чуваме и виждаме по силата, на което тези недостижими неща стават реални. Например, жълтия цвян е нещо много очебийно, но ако аз затворя очите си той губи за мен своята реалност. Благодарение на способността ми да гледам, която придава реалност на нещата, жълтото за мен наистина е жълто. Цветът не само съществува, но аз в своето съзнание съм придобил лична увереност за неговата реалност. Каква прекрасна дарба е способността ни да виждаме, нещата, за които се надяваме. Христовите неща са много по-реални и вечни от музиката и цветовете. На нас е дадена една чудна способност, която може да „осъществи“ (да прави реални, осезаеми) тези неща. Това е вярата, вяра в Божия Син. Вярата превръща Божествените неща в моята опитност. Тя дава реалност и осезаема изява на онези неща, за които се надяваме, въпреки че не ги виждаме.


    ТРАПЕЗА В ПУСТИНЯТА - 23 ноември
  „Но той ми рече: „Недей! Аз съм твой съслужител ... поклони се на Бога!“  (Откр. 19:10)
  Какво се бе случило? Нима Йоан си беше изгубил ума, че искаше да се поклони на един ангел?! Възможно е и това, но във всеки случай важно е едно: Сърцето ме беше развълнувано. Някои хора имат трезва мисъл и хладнокръвие. Те никога не вършат глупости. Йоан не беше от тях, защото той още веднъж повтори същата грешка (Откр. 22:8). В действителност той имаше добро сърце, а доброто сърце може понякога да се обърка и да допусне глупости. Неговото сърце беше поразено от удива, когато видя онази прекрасна църква, която слизаше от небето. Той беше поразен, че в страданията и  скръбта, която преживяваше, може да вземе участие, заедно с небесните жители в този най-велик и прекрасен шедьовър на Бога. Постъпката му без съмнение беше неправилна, но сърцето му беше чисто. Дори и в своята глупост той може да бъде за нас пример на подражание. 

 

  ТРАПЕЗА В ПУСТИНЯТА - 24 ноември
  „Един нов завет, не буквата, но на Духа, защото буквата убива, а Духът оживотворява.“  (2 Кор. 3:6)

  Много ми е неприятно, да не кажа противно, да говоря с хора, които притежават съвършена видима коректност, но малко се интересуват от духовното, окето всъщност е най-важно. Мисионерските методи сами по себе си не ме интересуват. Много ме наскърбяват срещите с Божии чада, които не знаят, колко е противен живота, ръководен само от природнитесили на човека. Такива имат много малка лична опитност с Исус Христос, не познават Неговото ръководство. Те искат да работят за Бога, като полагат ужасно много усилия методите, с които сислужат да бъдат абсолютно правилни. Бог сам е приготвил за Своето вино подходящи мехове, които най-добре го съхраняват и където най-добре отлежава. Разбира се, глупаво е да имаш вино, а да нямаш мех, но още по-глупаво е да притежаваш мехове, а да нямаш вино. Това е равно на духовна смърт.  



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1446704
Постинги: 2442
Коментари: 24
Гласове: 1695
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031