Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2017 04:27 - Търсим ли бързи и лесни решения от Бога?
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 434 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  „Един силен цар беше чул за един свят свещеник, който имаше дарба да лекува. Повика го, за да му помогне да се справи със силната болка в гръбнака.                  image

– Бог ще ни помогне – му каза светият човек на пристигане. – Сега предлагам на Ваше Величество да се изповядате. Защото изповедта помага много на човека да се справи с проблемите и преди всичко го освобождава от многото проблеми и вини, като го сближава с Бога.

Царят остана недоволен от това предложение и му каза:

– Не искам да говоря на такива теми. Трябва ми някой, който да ме изцели без въпроси.

Свещеникът си отиде и се върна малко по-късно, придружаван от един човек.

– Аз вярвам, че разговорът и възобновяването на нашата връзка с Бога могат да облекчат болката и да ни помогнат да намерим може би правилния път към изцелението. Но Вие не искате да разговаряме. А така не мога да Ви помогна. Но ето го човека, когото търсихте: моят приятел е ветеринар и обикновено не разговаря с пациентите си!“

Бихме казали: много остри и сурови са думите на попа! А може би възгорделите се абсолютни владeтели имат нужда от нещо точно такова! Но въпросът, който остава отворен за нас е следният:

Търсим ли от Бога бързи и преди всичко лесни решения на нашите проблеми? Но от вниманието ни отбягва, че смущението и тъгата могат да бъдат полезни за нашите грехове! Ако прощението на греховeте е Христова заповед и дар, който се даде на апостолите (Йоан. 20:23) и, разбира се, на техните наследници – свещениците и архиереите, то е много лесно да изпробваме Христовата „препоръка“ за изповедта. Следователно, да поговорим със свещеник – духовник.

Има още едно нещо, което се случва по време на изповедта. Христос каза на апостолите, малко преди да Се възнесе:

„И тъй, идете, научете всички народи, като ги кръщавате в името на Отца и Сина и Светаго Духа, и като ги учите да пазят всичко, що съм ви заповядал, и ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на света“ (Мат. 28:19-20).

Ето защо, свещеникът-изповедник може да бъде и личен учител в духовния живот. Следователно – истински духовен лекар, с чиито поучения християнинът може да победи своите грехове и слабости.

Да потърсим (ако още не сме намерили) свещеник – духовник, вещ в думите и делата на Евангелието и в духовните съвети: и така да започнем нашето здраво духовно изцеление.

Архимандрит Н.К.

„Лихниа Никополеос“

източник: http://amvon.mk/brzi-reshenija/
https://zadrugata.com/2017/03/28/%D1%82 ... rettyPhoto И нямам страх от нищо, когато Ти си с мен!



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1445801
Постинги: 2442
Коментари: 24
Гласове: 1695
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031