Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2016 13:01 - Вавилон Велики 4 част
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 435 Коментари: 0 Гласове:
0



  4. Златната чаша

“И държеше в ръката си златна чаша, пълна с мръсотии и с нечистотиите
от нейното блудствуване. “ (Откровение 17:4)

Забележете, че блудницата държи в ръката си някаква златна чаша, която е пълна с мръсотиите от нейното блудстване. Възниква въпроса: Каква е тази „чаша“
в ръцете на религиозните лидери, т. е. на споменатите по-горе вавилонски търговци, продаващи ефтино спасение?
В Откровение 18:1-3 се казва:“ Падна, падна великият Вавилон и стана жилище на бесовете, свърталище на всякакъв нечист дух и свърталище на всякаква нечиста и омразна птица, защото всички народи пиха от виното на нейното разпалено блудствуване, и земните царе блудствуваха с нея, земните търговци се обогатиха от безмерния й разкош.“
Отново виждаме да се споменават търговци и вино на блудстване. Да допуснем, че коварната и хитра блудница иска да напои всички, да ги измами, отрови и опияни. Как може да го направи тя? Никой няма доброволно да пие отрова. Остава само един начин-да вземе красив съд- златната чаша, да налее в нея отровата и да каже, че е лекарство. Да си спомним, че на челото на блудницата е написана думата „Тайна“, т. е. тя скрива че е такава, и че иска да напои хората с вино на блудство. Тя казва, че е Невястата Христова, че е истинсата църква, и че в златната й чаша е спасително лекарство, даващо вечен живот. Това е ясно, но какво е златната чаша?
Златната чаша е на вид красив и скъпоценен съд, затова не е логично да се предполага, че в него има нещо нечисто. Тя е направена от злато, т. е. от благороден, много ценен метал. Какво е подобно на злато между вярващите? Какво за тях е особено ценно? Това е Библията. Ние вярващите сме много доверчиви към Библията. Ако някой може да ни заблуди и отрови с нещо, това е само чрез Библията.Ето защо, когато блудницата иска да измами, опияни и омагьоса, тя просто взима „виното на блудодеянието си“- своето лъжеучение, и го налива в „златната чаша“- Библията. Когато пастор или проповедник взима в ръката си Библията и почва да проповядва лъжеучението си, той разчита, че всички се доверяват на Писанието и никой няма да спори с него. Точно от тази доверчивост се ползва блудницата, а по-точно казано-вавилонските търговци (проповедниците). Те взимат Библията и влагат в нея съвсем различен смисъл, с други думи- наливат в нея „виното на блудството“. Мащабът на тази измама, на това опияняване и отравяне е толкова голям, че измамените са не един или два-три народа, а „всички народи“. Никой не може да разпознае тази „тайна“ на блудницата, вярвайки, че тя е точно тази, за която се представя-истинската Невяста, църквата на Христос. Но как става измамата?
Например, често можете да чуете фразата: " Кръвта на Исус Христос ни очиства от всеки грях". Вярно ли е или невярно това? Разбира се, знаем, че е вярно, защото така е писано. Именно в тази фраза „така е писано“ се съдържа заблудителния трик със златната чаша. Но така ли всъщност е писано? Не, всъщност е писано съвсем различно. В 1 Йоан 1:7 се казва:“Но ако ходим в светлината, както е Той в светлината, имаме общение един с друг, и кръвта на Сина Му Исуса Христа ни очиства от всеки грях.“ Вероятно някои ще кажат, че ние ходим в светлината, защото вече посещаваме църква. Не, това че ние посещаваме църква още не доказва, че ходим в светлината, както Христос е в светлината. Въпреки това, блудницата представя „ходенето в светлина“ като от самосебеси разбиращо се-щом посещавам църква, значи че кръвта на Христос винаги ме омива и очиства, колкото и да съм съгрешил.
Библията ясно казва, че кръвта на Христос не действа когато някой съгрешава самоволно. (Евреи 10:26) Следователно, това е измама.
Сега се вижда ясно „виното на блудството“. Виждате учението, което позволява и оправдава греха. Използвайки Библията, блудницата представя нещата така-че грехът е нещо обичайно в живота, че той не може да се победи, и че не е нужно да се побеждава, защото ги има благодатта и кръвта на Христос. Опилите се с това “вино на блудодеяние“-(учението позволяващо да се греши) вече не чувстват вина поради извършените от тях грехове. Те си мислят, че вече са спасени щом са станали формални членове на някоя църква. Виното им действа като анестезия, като сънотворно за болната съвест. Затова греховете и пороците не се изкореняват измежду така наречените християни. Посещавайки някоя църква, вярващите не само че не стават по-добри, но обратно-те стават непримирими, строги, високомерни, нагли, показват сухота и неприязън към този, който не е като тях. В религиозната църква винаги може да се види коя е „голямата“ и кои са „малките рибки“. Винаги може да се видят раздори, клюки и съдене. Там винаги има борба за власт и първенствуване. Хората там съвсем не приличат на добрите, любящи хора, каквито трябва да бъдат вярващите в църквата на Бога. Напротив, те приличат повече на отвратителните и нечисти птици, които се кълват взаимно, грачат и се бият.
За това се говори в Библията:„Вавилон стана жилище на бесовете, свърталище на всякакъв нечист дух и свърталище на всякаква нечиста и омразна птица.“ И това става именно чрез „виното на блудстване“-учението позволяващо греха и спасяващо с греховете.
Но блудницата мами хората не само чрез златната чаша, но и чрез своето чародеяние.

Следва...

http://www.hristiqni.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=8990



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1476437
Постинги: 2475
Коментари: 24
Гласове: 1708
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930