Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2016 17:44 - Европейският съюз - новият Вавилон 2
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 1066 Коментари: 1 Гласове:
0



 Източник: http://novred.narod.ru/evrovavilon/EU_vavilon2.htm

Възраждането на Вавилон - 2 част

 

Из статии по темата

 

 

 

 

image

 

Че евробюрократите са несъмнени психопати, вече стана очевидно, остава да се опитаме да разберем, какво трябва да означава това за европейските народи. Следната статия хвърля светлина, въпреки че е пълно със заблуди тълкувание, при това умишлени. Следват по-безспорните моменти от нея:

 

 

Европейският съюз - новата империя

Пастор Дейвид ХАТАУЕЙ

 

 

Какво стои зад създаването на Европейския съюз

Какво е Европа? Дали е просто един социален или икономически съюз, или е политическа структура, която се превръща в заплаха за света, както според някои са били предишните империи?

Тайнственият Вавилон

В Новия Завет, в Откровение 17- та глава се говори за една мистична фигура, наречена "тайнствения Вавилон", която ще бъде разкрита в последните дни.

Сградата на Европейския парламент е проектирана по картината на известния художник Питър Брюгел, нарисувана през 1563 год., която показва незавършената кула на Вавилон. Тя е построена така, че да представлява една незавършена сграда. Построяването й струва повече от 12 млрд. щатски долара и е завършена през 2000 г.

image

Ако погледнем плаката, изобразяващ сградата, ще видим, че той показва Вавилон с лозунг на френски - "Много езици - един глас", предизвиквайки Божия съд над Вавилон. Ще видим също, че петте звезди на европейския флаг са обърнати надолу. Но защо? Това е общоприет окултен знак.

Нека погледнем и днешното европейско знаме, с неговите 12 звезди. Нормално те означават короната на Мария, царицата на небето. Но във Вавилонската култура, царица на небето е легендарна титла, дадена на майката на Немрот - строителя на Вавилон.

Кой е Вавилон?

Според библейската история градът Вавилон е построен малко след Ноевия потоп от един от неговите потомци, наречен Немрот. Хората се обединяват, за да си спечелят име и да придобият сила, и построяват голям град, а в центъра му - висока кула и храм. Бог унищожава Вавилонската кула и градът остава известен като символ на грях и бунт срещу Бога.

Попитах наскоро една журналистка, родена в Страсбург, дали разбира значението на кулата. Тя потвърди, че го разбира, също както и членовете на Европейския парламент разбират, че това представлява Вавилонската кула и че целта на ЕС е да завърши това, което Немрот и неговите хора не успяват да направят преди 3500 години. Какво ще постигнат? Кулата или силата на един обединен народ за бунт срещу Бога, тотално и до край, чрез приемането на греха като нормален начин на живот.

image

 


Коментар:

Идеята на евробюрократите е нелепа - те не могат да бъдат Вавилонска кула. Истинската изглежда е била съвсем друг тип начинание - доста по-смислено. В Библията пише, че хората са взели такова твърдо решение, че никой не е бил в състояние да ги разубеди - дори и самият Бог. Това подсказва, че в началото идеята е била много силна. Няма как масово хората да се въодушевят от някаква безсмислица. Вероятно по-късно тази идея на древните е била извратена от някои от тях и се е превърнала в нещо различно от първоначалния замисъл - за да стигне до последвалото безумие - сатанинска гордост.

 Че европейските народи никой не е успял да ги обедини в един и няма и да успее по този бюрократичен начин, е ясно и това е една утопия. Няма я онази истинска смислена и увличаща идея, която е събрала древните, преди някой от тях да я изврати. Обратното - под "европейски ценности" не се разбира нищо, те са кухи. Вероятно еврогениите ще се задоволят да обединят безродници от различните народи и така ще ги очистят от мършата. А какво ще правят с тази най-некачествена част от европейското население? Нищо по-различно от глупостите досега. Че цялата работа е гнила още от самото начало е безпределно ясно на всички информирани и неинформирани. Дори най-големия еврооптимист не може да каже нещо друго, без да излъже себе си. Достатъчно е да питаме жителите на самия Брюксел, каква гореща любов питаят към евро-кастата, настанила се в града им - те не я пестят пред журналистите.


Продължение на статията:

/Предсказването на империите/

image

В пророческата книга на Данаил се разказва, че Навуходоносор имал сън за един образ - глава от злато, гърди от сребро, бедра от мед, крака от желязо и ходила - смес от желязо и глина. image/Навуходоносор видял в съня си, че един камък, който е отсечен от планина, но не с човешки ръце, блъснал краката на истукана и той се разпаднал целия, а камъкът започнал да става все по-голям, докато не изпълнил целия свят./ /Самият текст/ /Сънят на Навуходоносор - коментар за бъдещето на света, предсказано в Библията/

На Данаил е дадено тълкувание на този сън, а именно, че ще има пет преуспяващи империи. Главата е самият Навуходоносор и Данаил казва ясно, че следващата империя - среброто - ще бъде Мидо-персийската, медта ще бъдат гърците, а желязото - римляните. Интересното за съня е, че тълкуванието започва да се изпълнява буквално по онова време. Първите четири империи преминаха в рамките на библейската история.
Единствената част от пророчеството, която още не е изпълнена са ходилата - смес от желязо и глина. Много библейски учени, които са опитвали да тълкуват библейските пророчества смятат, че желязото и глината в ходилата на последната империя, ще бъдат опит за възстановяването на Римската империя. Но желязото не се смесва с глината. Така че това предполага една слаба, необединена сила, която в крайна сметка ще бъде разбита от скалата. Видението на Навуходоносор, разтълкувано от Данаил относно краката е, че те ще бъдат строшени от скала, която, ние вярваме, е Исус Христос по време на Неговото Второ идване.

/Апокалипсис - връщане на Христос на земята - празник за едни и кошмар за други; погрешно се асоциира с "край на света". С него започва "Ново небе и нова земя"/

През последните 50 години една нова империя, основана на Римския договор и създадена от много нации, примесвайки се с духовното, заяви намерението си да се превърне днес в последната империя или ходилата - желязото, смесено с глина. /На 25 март 1957 год. в Рим подписаха договора за основаването на Европейската икономическа общност. Това е ядрото на европейското обединение./

"Бъдещето на света"                   

image

 

Изнасилената Европа

 

image

Вторият символ на ЕС е далеч по-лош. Всъщност, единствения начин, по който може да бъде описан, е като зло и дори демонично изобразяване на насилие и поквара. Той представлява един криминален акт срещу жената, при който извършителят се наказва със затвор.

Произходът на този символ може ясно да се докаже - той идва от гръцкия мит за изнасилването на Европа. Именно от този мит континентът Европа получава името си.
Обаче същия този образ на жената, яздеща на звяра, намираме и в Библията. Това е в Откровение 13 и 17 глава. А самият звяр е показан във видението на Данаил в Стария Завет в 7 глава.

В гръцката митология историята е следната:

Зевс, бащата на боговете, забелязва една красива жена, на име Европа, сама на финикийския бряг, който е част от съвременен Израел. Виждайки я, обладан от похот, той се превръща на бик с ослепителна белота и рога с формата на полумесец и ляга в краката й. Тя се качва на гърба му и той се гмурка във вълните преди да я изнасили. Европа зачева син и след смъртта си получава божествена почит като кралица на небето. А бикът изчезва в съзвездието на небето, което днес се нарича Телец.

Както Съвета на Европа в Брюксел има скулптурата пред сградата си, така също и европейските парламенти в Брюксел и Страсбург имат картини с жената върху звяра. И страните членки на Европейския съюз, още от самото си начало, открито използват този символ. През 1984 год. тя се появи на британска пощенска марка по случай честването на вторите европейски парламентарни избори.

image


Това ни кара да се запитаме - дали създателите на Европейския съюз не се опитват да ни кажат нещо, или по-точно да ни подскажат, че Европа е изнасилена днес? Ако това е така, за какво става дума - в политически, финансов или духовен план?

В Библията, в Откровение 17-та глава, тази жена е ясно показана като блудница, възседнала звяра, който е обрисуван със седем глави и десет рога. Жената има и второ име. На челото й е написано - "Тайна Вавилон".

image

 

В митологията жената Европа се притиска към бащата на боговете, който се преправя на бик с рога във формата на полумесец. Символът за бащата на езическия бог в Близкия изток - Ваал, както го познаваме от археологията и от Библията, Зевс или Юпитер, както го знаем от гръцката и римска култура, е бик с големи рога като полумесец. А властващият бог в древния Вавилон и в Близкия изток е бог на луната, отново изобразен като бик с рога на лунен сърп или просто като полумесец.

http://www.blagovremie.com/proro4estva/pro2004-10do12.htm


Коментар:

За свой символ евробюрократите са избрали Вавилон с неговата суета, а не някоя древногръцка постройка. И в трите погледа - и древногръцкия, и християнския, и вавилонския - се вижда нещо нечисто. И трите образа са символ на древна поквара.

Очевидно еврогениите отсега са кандидатирали Европа за блудницата вавилонска.

Възможно ли е и древните строители на Вавилонската кула също да са почитали звяра от Откровение под няква форма? Във всеки случай следващите управници на Вавилон повече не са се опитали да повторят техните мероприятия.

Еврогениите нямат късмет, защото от истукана на земните империи за тях са останали само стъпалата от желязо и глина - затова и цялата им работа е калпава. Изглежда те волю-неволю изпълняват предсказаното в Книгата на Даниил. А много им се иска да приличат на първото царство - "Главата от злато", но и от него са си избрали точно периода на Немрод и злополучната му кула... Че ЕС е "орел, рак и щука" е ясно отсега и занапред няма да е по-различно. Особено откакто набутаха вътре и нас, при това без да ни питат - нещо, което ние отдавна много обичаме да се опитват да правят с нас. Ние ще намерим начин и ще им отмъстим - така както сме отмъстили на всички предишни империи, които са се захващали с нас. Първо ще им пратим поздрав с родните и румънски роми..., после ще има още да патят... Както са си изпатили всички предишни.


 

 

image

Една доста сполучлива визия на художник за днешния западен свят


 

 

Псевдохристиянските "обяснения" по темата

Дали християнските водачи у нас ще вземат отношение по въпроса е съмнително, а може би е по-добре и изобщо да не взимат, защото там, където намираме някакви коментари, те обръщат фактите на 180 градуса. Намираме наставления, как християнина трябвало да благославя ... Израел?! Ваал - звяра от Откровение бил ... исляма, който щял да изнасили Европа (както е обяснено и в горната статия на уважаваемия пастор) и прочие небивалици и проблясъци, които без умора с еднакъв ищях сипят и протестантски и православни "тълкуватели". И нито дума, че архитектите на ЕС са от ционистки и масонски среди - нещо, което вече и децата научиха, нито дума, че днешния юдаизъм е радикално антихристиянска религия, а в главната му свещена книга - Талмуд - християните се наричат "свине" и "говеда", нито дума, че палестинците и други мюсюлмански народи справедливо защитават земята си от същите глобалисти, които прокарват вавилонския Нов глобален ред. Вместо това от "християнски" учители се обяснява, че лудия Буш правилно нападнал Ирак, защото ... той се намира на географските земи на Вавилон, а Саддам щял да стане ... нов Навуходоносор?!

Побъркаха ли се и официалните "християнски" водачи, че открито започнаха да защитават антихристиянски позиции или парите и келепира се оказаха по-важни от истината и справедливостта? Те се опитват да обърнат християнството в чифутопоклонничество. Нека правят каквото знаят...

Слава Богу, ние българите отдавна държим свое народно християнство, което никой не можа да изкорени (нито отвътре, нито отвън) и отдавна сме свикнали да не се доверяваме на никакви съмнителни "пастири" и съветници. Впрочем не само ние - същото става и при останалите народи, защото никой не иска да слуша лъжи.


Обобщение

Явно става, че глобалистите все повече губят позиции и почва под краката си и това е една от причините в паниката си да предприемат все по-налудничави действия. Те изпълняват предсказанията от Откровение и Книгата на Даниил, а краят им е ясен, независимо на какво се надяват. За в бъдеще нещата ще стават все по-трагикомични, докато ... Новия ред не фалира напълно и не се компрометира съвсем навсякъде по света. Тогава изиграни ще се окажат тези, които са обвързвали живота и бъдещето си с него. Колкото до нормалните хора, които не предават самоуважението си, вярата си и народа си - за тях: "Няма власт над тая глава, която не ще власт". Ние българите нагледно и масово доказваме, че вече 18-та година живеем "извън системата" и колкото повече се опитват да ни вкарат в нея, толкова по-малко успяват и затова са писъците срещу "сивата икономика", в която милиони живеем, оцеляваме и дори пробиваме.
Тези, които се плашат от Новия ред, пропускат някои основни неща: Той няма да настъпи, а вече е настъпил. Няма да успее да бъде тоталитарен, защото се оказа тотална анархия. И това, което обяснява Библията /Откровение/ - никой няма да бъде поробен от него насила, а само тези, които доброволно му се подчинят. Не че глобалистите не биха ни подчинили със сила, но просто не могат, защото толкова са им силите - да измислят глупости за който им се върже. Няма как нещо изкуствено да има сила да се наложи. Изкуствените неща са временни. Лудостите на Новия ред няма да могат да продължават още дълго, защото ресурса му се изчерпва (и чисто икономически и духовно и всякак).

 


Антихриста и Апокалипсиса

Понеже тази статия стана апокалиптична, тук трябваше да има връзка /връзки/ към материали по темата. Такъв материал от християнски автор на български - който кратко, ясно и точно да обясни нещата - не се намери в мрежата.

Нещата не са нито неясни, нито неизвестни. От векове (всъщност още от първите векове на християнството) повечето християнски автори обясняват следното:

Антихристът (Лъжехристос, анти-христ - вместо Христос) е водач, който ще се представи за Месия, без да е истинския Христос (защото Христос, няма да се роди втори път, а ще се върне само по един начин - описан в Новия завет). Той ще е конкретна историческа личност. В Библията е посочен неговия произход - евреин от Дановото коляно. Той ще бъде юдейския месия - според отците и на Източната и на Западната църквата от ранните (и по-късните) векове. Едно пояснение - евреите и до днес не признават Христос и очакват друг месия - техния Машиях. Исторически идването на Лъжемесията (Антихриста, Лъжехриста) се подготвя от юдаизма, който е основната антихристиянска религия. Когато днес четем всякакви объркани и забъркани тълкувания по темата, нека си припомним, че горното е позицията на най-авторитетните християнски автори и на Изток и на Запад векове наред, до ново време. Всъщност това е гледището на самата Библия, колкото и различни тълкуватели да се опитват да я тълкуват наопаки. Това мнение се поддържа и днес в средите на повечето православни църкви и сред различни протестантски и католически общности.

Днешното развитие на това библейско виждане е следното:

Идването на Лъжемесията (Антихриста) се подготвя от по-новата форма на юдаизма - ционизма и от масонството (чиято религия е сатанистка, езически сатанизъм). Връзките между ционистките кръгове и масонския сатанизъм отдавна са публична тайна - тези среди се обединяват в глобализма, а в Новия завет дейността им е наречена "Тайна на беззаконието".

Според някои тълкувания числото "666" кабалистиката (Кабала - една от свещените юдейски книги, която не се признава от всички юдеи) дава буквено значение на цифрите и то означава една титла, която се превежда като "(Свръх)цар на Израел" - "(Свръх)цар на беззаконието". Думата "израел", спред тази версия, означава именно "беззаконие", "човек, който нарушава закона" - противоположна на "Израил" ("човек, който спазва закона" - "Израил" са християните). Така някои тълкуват числото 666 като "Цар на Израел" - "Цар на беззаконниците".

В своя бунт срещу Бога, чиято кулминация е преди 2000 години (когато разпъват Христос с думите "Нека кръвта му бъде върху нас и върху нашите деца") юдеите отиват до крайност (виж сведения за Талмуда). Според пророчествата в Новия завет, Антихристът ще оглави световно управление и ще "постави образа си" в Соломоновия храм в Йерусалим - същият от който днес е запазена само една стена - Стената на плача. Днес на неговото място се намира джамията Ал Акса, която е свещена за мюсюлманите. Известно е, че Израел подготвя възстановяването на Соломоновия храм и това предизвиква допълнително напрежение между евреи и мюсюлмани.

Според едно от тълкуванията Великата блудница от Откровението е юдейството.

Когато става дума за юдеите, трябва да се уточни, кои хора точно се има предвид. Известно е, че от днешните евреи по света, всъщност само една малка част са исторически евреи по кръв - едва около 10-15 %. Това са сефаридите. Останалата огромна част от днешните евреи са ешкеназите - потомци на хора приели юдаизма през различни времена. Повечето автори посочват, че те са потомци на хазарите. Хазария е доста голяма държава през Средновековието - същата, която поробва част от Кубратова България. По-късно тя приема юдаизма за държавна религия - по времето на Кирил и Методии, които са пряко замесени - те учавстват в троен диспут срещу юдеи и мюсюлмани, като пратеници на василевса в Хазария. Хазарския каган не послушва нито Кирил и Методии, нито арабите, а си избира религията на юдейските равини. Че днешните ешкенази са потомци на хазарите, беше и мнението на покойния наш автор Никола Николов. Но някои факти говорят, че хазарите са несправедливо набедени. А именно - те в продължение на един век вдигат въстания и се съпротивляват с всички сили срещу налагания им с оръжие и с насилие от държавата юдаизъм. Народ, който не се предава цяло столетие, не се предава никога. Какво е станало с тях и кои са потомците им днес, трябва да кажат историците (една малка част от тях, които си живеят в родните земи и до днес са тангристи). Но едно е най-вероятно - днешните ешкенази не са един етнос по кръв, а безродниците, дегенератите на народите, които са предавали бащина вяра заради злато и изгода. Такова е и името им - Израел. Също така не трябва да се забравя и за ортодоксалните евреи, които смело се борят срещу ционизма и открито го наричат сатанизъм. В библейските пророчества е казано, че част от евреите ще преминат на страната на Христос и на истината и може би част от тях ще бъдат тези. Така че е ясно, колко неправилно е обвинението в "антисемитизъм" към антиционистите.

Развръзката

Нататък е известно - Антихристът ще управлява три години и половина, а след това Христос отново ще се върне на земята (така, както я е напуснал при възнесението си - макар, че като Бог никога не е напускал последователите си) и ще го убие (апокалипсиса, второто пришествие на Христос). Той ще освободи човечеството и ще започне нова епоха - Ново небе и Нова Земя - милениумът (много днешни православни богослови обясняват, че милениума бил сега, обаче дотук на хубав милениум се нагледахме).

Въпросът

 Въпросът е, дали днешния глобализъм и силите които го движат - САЩ, Израел и Европейския съюз (и ционистко-масонските кръгове, които ги управляват), подготвят именно тези събития или става дума за съвпадение. Сравненията между библейските предсказания и днешните исторически събития навеждат на извода, че май не е съвпадение - разбира се за това все още 100-процентови доказателства едва ли някой може да даде, но много факти сочат в тази посока.

А сега накъде...

 Ако днешния глобализъм действително е такъв, какъвто изглежда дотук - ако наистина е апокалиптично явление - ние, съвременниците, ще трябва да вземем решение на чия страна да застанем. Това е личен избор, нещо което човек решава сам за себе си, в живота си, с действията си и пред съвестта си.

  Животът показва, че повечето хора не предават традициите си и народопсихологията си и не ги заменят за изкуствените античовешки "ценности" на Новия ред. А тези "ценности" са именно посочените в Библията - алчността, тщестлавието, безскрупулността, безродничеството, егоизма, безогледния кариеризъм, завистта, скъперничеството и пр. известни на всички библейски грехове. Няма как на човек да не му направи впечатление, че точно тези качества възпитава днешния глобализъм у своите почитатели, евронатегачи и всякакви натегачи: - консуматорството и примитивния материализъм на плътта; - интелектуалното високомерие и духовната снобщина и йезуитщина на ума; - и уродливото гонене на престиж, тщестлавие и славолюбие на волята. Няма човек, който да не е забелязал това. Всеки от нас забелязва тези "ценности" на упадъка и у себе си, все едно дали ги приема или ги отхвърля, дали ги премълчава или ги псува. Нали в тази бездушност по-старите поколения обвиняват по-новите и нали точно заради същата тягостна  бездушност на днешната епоха, по-младите се опитват да избягат във всякакви крайности и често стават я радикални националисти, я радикално леви, я религиозни фанатици, я нещо друго - къде разбрали, къде недоразбрали. Ако някой човек не може да разпознае у себе си изкушенията на Новия ред (библейските грехове), значи не е раждан от майка.

 Една малка наша българска тайна е, че ние имаме една особена противоотрова в кръвта си, която се нарича "балкански синдром" и обикновено действа ефективно срещу всякакви измислени "ценности". Заради същия балкански манталитет в Сърбия си направиха празненства на мостовете под американските бомбардировачи.

 Ако се съмняваме, можем да си направим една сравнителна таблица на библейските грехове и "глобалистичните ценности" на епохата, за да установим, че... съвпадат напълно. А ако искаме да си намерим сигурен наръчник срещу европейски ценности и всякакви други ценности, можем спокойно да отворим освен Библията ... и някой сборник с народни пословици и поговорки (хем ще си припомняме що е то балкански синдром, когато ни се струва, че го позабравяме - макар че това, което е в кръвта не се забравя лесно).

 Така че нямаме работа с нещо ново и непознато ("Няма нищо ново под слънцето" - казва и Библията) и няма нужда да чакаме, някой гуру да дойде да ни обясни дълбокия есхатологичен смисъл на епохата, нито дълбоките тайни на историята, философията и религията. Нито имаме нужда да чакаме "християнските ни водачи" да си дойдат на акъла и да ни обяснят нещата, за да се ориентираме. (Това я стане я не, а Библията прогнозира, че не само няма да си дойдат на акъла, а ще се извъртат все повече.) Тези явления на духовен упадък, с които си имаме работа в днешното време, са същите с които са си имали работа и всички предишни поколения, просто днешната атмосферата на бездуховност е по-сгъстена, защото по-натрапчиво се рекламира и ... затова предизвиква обратен ефект ("Там, където се умножава греха, се умножава и благодатта"), затова за ужас (или за скрита радост) на бащите, синовете стават още по-радикални в търсенията си от тях в младостта им.

Да се търсят някакви други скрити тайни и отговори, достъпни само за малцина, е търсене под вола теле. Да се чака да дойде някой духовно извисен водач, който да изрови забравени и изгубени учения е "очакване на Годо". Новият Завет ясно казва, че истината е достъпна за всички, а не е привилегия на малцина духовно извисени. Отговорите са дадени в съвсем ясното и недвусмислено учение на Христос преди две хиляди години, което е описано (в Евангелието). Библията предупреждава, че друга истина няма да ни се даде. Така че, няма смисъл да се страхуваме, че от нас е скрита някаква ключова информация. Тайни и загадки винаги ще има на тоя свят, както ги е имало през всяка епоха. Но те не са решаващи за нашия избор.

Не можем да кажем, че не знаем, как да се ориентираме в днешното странно време (то кое ли време не е било странно на тая земя). Това са изкушенията на Новия глобален ред и в отношението към тях е избора на съвременния човек.








Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dartanjan - Всъщност в сънищата на Новудохо...
26.09.2016 08:04
Всъщност в сънищата на Новудохоносор Има четири имепреии а не пет и четвъртата е римакста империя, иито наследните е римокатлическа църква. Тя е духовният цебнтър на дхншният вавилон, тя е блудницата опила се от кръвтта на хриостовите мъченици и тя организара тайно новият светвоен вавилонски ред, тя създава теорризма като нейна контратеза за да издигне удобно авторитета си като "миротяворец" и обединител на фиона на създаденият от нея и действащ под под чужд флаг тероризъм и хаос в света. Тя иска да обедни света и световните религии в една обща гибелна луциферианска религия, за да може змеят (сатана) който и е дал власт да получи ако може поклонението на целият свят. И тя ще наложи белегът на авторитет на звярът - неделният закон, който е в противоречие с Божият закон и осветеният за вечността от Бог ден събота. Тази блудница (в Библията жената е символ на църквата) язди звярът (звярът ве символ на царство и политическа валст), тоест упралява света задкулисно.


Исая Глава 58
"13 Ако отдръпнеш ногата си в събота, За да не вършиш своята воля в светия Ми ден, И наречеш събота наслада, света на Господа, почитаема, И Го почиташ като не следваш в нея своите си пътища, И не търсиш своето си удоволствие, и не говориш своите си думи,
14 Тогава ще се наслаждаваш в Господа; И Аз ще те направя да яздиш по високите места на земята, И ще те храня в наследството на баща ти Якова; Защото устата Господни изговориха това."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1446641
Постинги: 2442
Коментари: 24
Гласове: 1695
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031