Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2016 11:01 - ЗАЩО СЪМ ХРИСТИЯНИН 10
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 383 Коментари: 0 Гласове:
0



 Молитвата

Младостта е време за любов. През пролетта засяваме нивите. Но има нещо, за което всяко време е подходящо. Това е молитвата.

Запитали един проповедник от какво най-вече се нуждае християнството днес? Отговорил: ”От три неща: първо, молитва, второ, молитва, трето, молитва.” Щом Бог е Бог, трябва да Му се молим, да Му се покланяме. Човек има нужда да уважава, да се възхищава, да се покланя, да се моли. Ако не прави това пред истинския Бог, намира си някой идол.

Има моменти в живота, когато човек се сблъсква с най-тежки изпитания, с горчиви разочарования. Изведнъж златните му мечти и крилатите му надежди се превръщат в купчина развалини. Тогава той или се самоубива, или се отдава на алкохол или наркотици. Но има и една трета възможност: той започва да се моли.

Така съзнателно поставя живота си под влиянието на Бога, търсейки близко общение с Него. Молитвата е свято нещо в нашия личен духовен живот. Велико чудо е, че въобще ни е дадено правото да се молим. Тя е почерпалото при извора на водата на живота. Тя е мотиката, с която изкопаваме небесни съкровища от Божията рудница. Някой е казал, че молитвата е силата, която раздвижва ръката, която движи света. Молитвата е ключ към победоносен живот.

Имаме най-различни нужди. Но всяка от тях ни напомня, че се нуждаем от Бога. Страданието ни води до молитвата, а молитвата облекчава страданието. При молитвата страданието не всякога се премахва. Много пъти то остава. Но имаме вече Бога при себе си. А това е нещо велико. Молитвата отваря очите на разума ни, за да разберем правилно страданието си и изхода от него. Колко страдащи сърца биха били радостни, ако се молеха. Колко нещастни бракове не биха се разпаднали, ако съпрузите знаеха да се молят.

Един мъдър съвет гласи: ”Ядосан ли си, преди да говориш брой до десет”. Библията е по-мъдра. Тя ни съветва да се молим. И настъпва промяна. Молитвата не променя ума на Бога, нито решението Му. Ние се променяме и ставаме годни да приемем Неговата воля.

Молитвата е дишането на душата. Ако ядем едно и също нещо, то ни омръзва. Но въздухът не ни омръзва. Така е с молитвата. Колкото повече я практикуваме, толкова по-сладка и желана ни става. Когато детето се роди, трябва да диша. Когато човек повярва, трябва да се моли. Така започва духовния му живот. Истинската молитва се изказва в името на Исуса и по Неговата воля. Ние знаем недостойнството си и затова търсим Ходатай.

Който се интересува от молитвата, чувства нужда от близост с Бога. Представяме Му себе си, съдечната си благодарност, възхищенинето си от Неговата доброта, възлагаме Му грижите, които ни потискат, греха, който ни съблазнява, болестите, които ни обременяват, трудностите които ни потискат, нашата вяра, надежда и любов. Така преживяваме Бога като близък другар. Ето защо и в единичната килия на затвора християнинът не е самотен. Ако разговор с човек е необходимост, колко повече общението ни с Бога е насъщна нужда!

Чрез молитвата приемаме спасение на душите си, както стана с разбойника на кръста. Ако той не се бе помолил, щеше да умре в греховете си. Много важно е да се молим за опрощение. Живеем в грешен свят, който лесно ни опетнява, както ходенето по кални улици. Очистването е необходимо. Не бива да забравяме да се молим за тези, които не познават Божията любов.

Да не се молим е нещастие. Да не можем да се молим е катастрофа. Да не искаме да се молим е духовна смърт.

Християнинът без молитва е като орел с отрязани крила.

Да се молим е щастие. Да можем да се молим е духовно богатство. Да искаме да се молим е вечен живот и блаженство.

Братя и сестри, да превърнем нашите радости и грижи в молитва!



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1446221
Постинги: 2442
Коментари: 24
Гласове: 1695
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031