Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2020 21:58 - Държавата на мутрите!
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 613 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
От зората на „демок­ратич­ния” преход беше ясно, че се офор­мят два типа икономика – пазарна и силово-мутренска. След 30 години вече е напълно проз­рачно, че същото важи и за цялата дър­жавна власт.
Вместо демок­ратично управ­ление и взаимен кон­т­рол на влас­тите, в Бъл­гария се изг­ради мафиотско-мутренски модел на зад­кулисието.
Вместо пар­ламен­тарна репуб­лика – премиер­ска авток­рация. Вместо дебат на идеи и политики – кръч­мар­ски обиди и цинизми.
Със своите Борисов е добър и щедър, а опонен­тите са мач­кани и очер­няни от присъд­руж­ните му медии и анализатори.
Изборите се решават не в урните, а чрез зависим и кор­поративен вот. Биз­несът плаща „такса спокойс­т­вие”, за да получава общес­т­вени поръчки, пач­ките отиват в чек­ме­джета, а народът е беден и лъган, че живее в стабил­ност.
Съдеб­ната справед­ливост е мираж– властта посочва кой е виновен, а Кой недосегаем. А в пос­ледно време на мода излезе прокурор­с­кото „медийно правосъдие”.
Но дори тър­пеливият бъл­гар­ски народ се вдигна на бунт срещу прев­зетата мут­рен­ска дър­жава. В опит да се окопае властта пробва всички варианти – кон­т­роп­ротест, зап­лахи, полицейско насилие, молби под иконата на св. Богородица, пъчене с „успехи” и евромилиарди.
Нак­рая потекоха крокодил­ски сълзи, че един служебен кабинет щял да срути Бъл­гария, въп­реки че има всички правомощия и кон­с­титуционна легитим­ност да проведе чес­тни избори.
Но почти месец Протес­тът не стихва и иска остав­ката на Правител­с­т­вото!
И тогава само за ден, без актуализация на бюджета и решение на Народ­ното съб­рание (а уж служеб­ният кабинет без пар­ламент не можел да решава важ­ните финан­сови проб­леми!?), лично Бойко Борисов раз­даде над 100 млн. лв. народни пари.
Няма и помен от „грижата” му за финан­совата стабил­ност. Дава не на най-бедните и нуж­даещите се, а на тези, които го зап­лаш­ват с протести.
Пари получиха туроператори, фер­мери, рес­торан­тьори, но никой не се грижи за ДДС на лекар­с­т­вата и хляба. С 30% увеличи и зап­латите на стотици дър­жавни чинов­ници. И това в момент, когато редица европейски дър­жави намалиха въз­наг­раж­денията на управ­ниците си в знак на солидар­ност с граж­даните.
Типично по мут­рен­ски! Като не можа да удържи властта със страх и натиск, Борисов реши с пари и подаяния да си купи време и спокойс­т­вие. Целта е ясна — да отдалечи неминуемата си оставка и служеб­ното правител­с­тво, което да проведе избори без манипулации, лъжи и под­мяна на вота и да смени модела на управ­ление.
Време е бъл­гарите да си вър­нем прев­зетата от зад­кулисието дър­жава!

Свет­лана Шарен­кова. Вестник `Земя`, 06-8-20
 



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4821943
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16457
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031