Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2020 19:18 - Испанският модел
Автор: mimogarcia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1701 Коментари: 4 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В България, а и по света, щом те призоват за свидетел, си длъжен да се явиш. Нямаш право нито да отсъстваш от заседание безпричинно, нито пък ти е разрешено да скриваш и/или изопачаваш факти, които са ти известни. Ала е оставена една вратичка за освобождаване, тоест може да откажеш да свидетелстваш спрямо съпруг/а/партньор/ка, низходящи, възходящи, както и ако е възможно да уличиш себе си в престъпление.

Разбира се, това е разумно, тъй като всеки има моралното право да защитава близките си, дори да знае, че те са виновни. Всеизвестна е приказката „майката ще си обича и брани детето, даже убиец да е“.

В случаите, когато роднини на политици попадат под ударите на закона, те имат два варианта: политикът да се разграничи от казуса, запазвайки неутралност, без да коментира, до влизането в сила на присъда на последна инстанция или той (тя) да подаде оставка, ако името му също е обект на спекулации, и да се бори за доверието на избирателите повторно.

Когато става въпрос за монарх, нещата седят по по-различен начин. Титлата крал/цар не е изборна, тя е доживотна – от коронясването до последния дъх. Много рядко някой сдава короната доброволно. И не, не става въпрос за егоцентризъм, а за отговорност. Децата, чийто живот е орисан да прекарат в замък, от малки са учени на дисциплина и лоялност. В техните очи, захвърлянето на короната, е равносилно на предателство към собствения народ. Оправдано е, и пак не напълно, оттеглянето след определена възраст, макар по-консервативните поданици да считат, че и в такъв случай, има тип бягство.

Абдикацията на Хуан Карлос, крал на Испания, през 2014 г., бе продиктувана от скандал, свързан с разточително сафари. За испанците, Хуан е герой, който ги преведе от диктатура към демокрация, предотврати военен преврат и вписа името си със златни букви в историята на страната. За съжаление, в последните години имиджът на Карлос, е почернен. След сдаването на властта, облаците над главата на Хуан се сгъстиха. Тези дни той бе принуден да напусне Испания след медийното оповестяване на разследване, касаещо съмнителните бизнес сделки между Испания и Саудитска Арабия с предполагаемо негово личностно облагодетелстване.
Испанците са огнен народ. Те любят силно, но и презират измамниците. На тях не им е трудно да разполовят образа на Хуан Карлос, като едната половина е на достойния крал, останал в миналото, а другата е на хитър и пресметлив мъж, който заслужава наказание, което може и да получи, тъй като вече няма имунитет, защото не е крал.

Не се съмнявайте, при испанците няма пет-шест. Ако има доказателства, ще го осъдят и вкарат в затвор. И така е редно, всички да са равни пред закона.

Синът му и негов наследник на престола, Фелипе VI, е истински синоним на почтеност! Крал, който не се поколебава да отстрани всеки член на семейството му, който се е възползвал от короната за личностно облагодетелстване. Да, той го прави елегантно, деликатно, с уважение, все пак става въпрос за баща му, но същевременно действа на мига. Първо, спря издръжката на баща си от държавния бюджет. Второ, посъветва (май, май задължи) Хуан да емигрира, за да не продължава рейтингът на кралското семейство да пада.

Искам да припомня още веднъж, когато Фелипе получи нож в гърба – от сестра си и съпругът й. Оказа се, че двамата са точили милиони, възползвали са се от титлите си, от връзките си. Е, формално инфантата се оправда, че не била присъствала документно никъде и не я осъдиха. Но съпругът й търка наровете от 2018 и ще излезе на свобода чак през 2024! Представяте ли си, съпруг на принцеса в затвор и то за повече от петилетка!

Та у нас, убийци получават условна!

Ето това е испанският модел, който много дълго, няма да може да стигнем!




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. morskipesni - А педерасти- ЛБГТ и извратеняци- скотоложци- има ли?
07.08.2020 09:42
Как е в Испания по твоята част, напред ли са?
цитирай
2. mimogarcia - morskipesni
07.08.2020 10:33
Ми, не сме “извратеняци”, драги!
Но хомофоби като теб, повтарящи едни и същи тъпизми, сте наистина извратени!!!

И да, в Испания, обществото е супер толерантно към ЛГБТИ общността!!!

цитирай
3. radostinalassa - А в Полша ги изритаха и ...
08.08.2020 09:12
даже не искат да ти приемат и срещу пари. Кой би искал децзата му да гледат полуголи тулупи по прайдовете и да го питат какви са тия?
цитирай
4. mimogarcia - radostinalassa
08.08.2020 15:10
Полша е личната собственост на гадината Качински!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1923013
Постинги: 1801
Коментари: 2940
Гласове: 1011
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031