Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: trakietsadobri
Категория: Лични дневници
Прочетен: 814974
Постинги: 584
Коментари: 710
Гласове: 4141
Постинг
13.07.2020 11:07 - Буря, протести и ...
Автор: trakietsadobri Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1986 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 21.07.2020 11:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Бурята е неизбежна и това не е само природен закон.
Обществените бури – протести, бунтове и революции също са неизбежни, защото човешкото общество постоянно се лута между егоизма и всеотдайността.

Общество, което не решава проблемите си, а загубва диалога и разбирателството неминуемо нагнетява противопоставяне вътре в себе си. Алчността и тънките сметки не градят, а рушат и създават напрежение.

Не е възможно броя на нечутите, жадните, гладните и болните да нараства и това да остане без последствия. От години българите, европейците и хората по света имаме големи обществени проблеми, а какво правим?!

Светът се върти, ала не можем да я караме както сме я карали до сега. Очевидно е!
Човешкият мравуняк е вече толкова голям, че влиянието му върху природата отдавна не е пренебрежимо. От поне пет-шест десетилетия човечеството осезаемо влияе и на климата, и на био-разнообразието, и на бъдещето на живота.

Уж градовете и технологиите стават все по-мощни и безгранични, а не помагат да хората да бъдат по-добри и човечни. Човекът все по-бързо прегрява или се загубва из мрежите, в които сам се е оплел.

Лавина от нерешени проблеми се свлича по склона на живота от години, доскоро това не беше съвсем очевидно, но от миналата и тази година все по-осезаемо започва да ни достига и затрупва. Рискът човечеството да влезе в спирала на упадък, глад, болести и все по-кървави сблъсъци е съвсем реален. Време е да се събудим и преоткрием човешкото в себе си, за да се възродим за нов по-градивен и плодотворен живот.

Ако, българите и света като цяло, успеем да извършим позитивна промяна, ще започнем да създаваме живителен път пред себе си. Човешкият потенциал и възможности са удивителни, но това е вярно само когато денонощно гориш и се раздаваш, за това което обичаш.

Нечовечните или некомпетентни управления трябва да се махат – колкото по-бързо, толкова по-добре. И нека, тези които имат амбиции да бъдат следващите управляващи знаят, че никой няма да ги търпи ако решат да бъдат същите егоистични и алчни лидери, като тези преди тях.



Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031