Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2019 04:46 - Жената в светлината на Библията
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 187 Коментари: 0 Гласове:
1



  7. БИБЛИЯТА - БОЖИИТЕ ДУМИ КЪМ ЧОВЕКА

„В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото беше Бог; и Словото стана плът и живя между нас“ (Йоан 1:1, 14). Библията е най-популярната книга. Някой беше казал: „За Библията и „Илиада“ се говори най-много, но малко хора са ги чели“. Макар че Библията е била отхвърляна, забравяна, връзвана, преследвана, изгаряна, тя продължава не само да съществува, но нейното влияние се увеличава все повече и повече. Защо? Защото Библията е Божието Слово, Божиите думи, отправени към човека. В Стария завет думите - „Така говори Господ“ - се повтарят 2600 пъти.

Пророците свидетелстват: „Така говори Господ, слушайте словото на Господа“.

Апостолите казват: „Това, което беше отначало, което чухме, което видяхме с очите си, което изгледахме и ръцете ни попипаха, за Словото на Живота, - (защото животът се яви, и ние видяхме, и свидетелствуваме, и ви възвестяваме вечния живот, който беше у Отца и се яви нам), -  това, което сме видели и чули, него възвестяваме и на вас, за да имате и вие общение с нас; а пък нашето общение е с Отца и с Неговия Син Исус Христос.“ (1 Йоан 1:1-3). 

Библията е писаното слово. Тя е самият Бог! Затова ап. Йоан казва: „В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото беше Бог“ (Йоан 1:1) и продължава, че целият видим и невидим свят е станал чрез Словото - „Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало.“ (Йоан 1:3). Как чрез Словото стана всичко? - В Битие 1, четем: „Каза Бог да бъде ... и стана“, т.е. чрез Словото. В Псалом 33:6-9 четем: „Чрез словото на Господа станаха небесата, И чрез дишането на устата Му цялото им множество. Той събра като куп морските води, Тури бездните в съкровищници. Нека се бои от Господа цялата земя; Нека благоговеят с боязън пред Него всичките жители на вселената.  Защото Той каза, и стана; Той заповяда, и затвърди се.“

Исус е Божието слово в плът (въплътеното Божие слово) - „И Словото стана плът и живя между нас“ (Йоан 1:14). Сам Исус казва: „Думите, които ви говорих, са Дух и живот“ (Йоан 6:63).

Да приемем Библията значи да приемем самия Бог. Затова основа на нашето служение трябва да бъде Библията.

1. Библията съдържа истината, средството и пътя за спасение.

Ние трябва да изучаваме Библията, защото тя съдържа най-великата тема - темата за спасението, за безсмъртието, за вечния живот. За любовта на Бога, за това, че Той е готов да прости всеки грешник и да ни направи свои чада - синове и дъщери, наследници на Бога и сънаследници на Христос. За това, че живеем в едно прекрасно място, за което казва: „Око не е видяло, ухо не е чуло и на човешки ум не е идвало“ (1 Кор. 2:9).

Библията ни дава и средство за спасение. Единственият Спасител на всеки човек е Исус Христос.И чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име дадено между човеците, чрез което трябва да се спасим“ (Деян. 4:12). „Защото има само един Бог и един ходатай между Бога и човеците, човекът Христос Исус, Който, като своевременно свидетелство за това, даде Себе Си откуп за всички“ (1 Тим. 2:5-6). „... и кръвта на Сина Му Исуса [Христа] ни очиства от всеки грях“ (1 Йоан 1:7).

Библията ни сочи пътя за спасение. Пътя за спасение е това да повярваме, че Исус е Спасител - „Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот“ (Йоан 3:16). Който вярва в Сина има вечен живот; а който не слуша Сина няма да види живот, но Божият гняв остава върху него.“ (Йоан 3:36).

Ап. Павел пише на младия Тимотей: „и че от детинство знаеш свещените писания, които могат да те направят мъдър за спасение чрез вяра в Христа Исуса“ (2 Тим. 3:15).
(следва)
 



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1467946
Постинги: 2462
Коментари: 24
Гласове: 1706
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930