Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2019 05:00 - Когато Бог ме изпрати в Ада 10та глава
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 373 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Защо написах тази книга?
Първо, искам да поясня, че никога не съм имал намерението да пиша за тази своя среща с Бога. За мен тя беше твърде лична и разтърсваща. Свързах се с една доста известна издателска къща, за да публикуват моя книга ... ставаше въпрос за друга книга. Но когато започнах да споделям фрагменти от моето свидетелство с дамата, която беше отговорна за комплектуването на книгата, тя силно ми препоръча да напиша книга за своето преживяване.
Често да ви кажа, много се колебаех в началото. Но тъй като тя продължаваше да ме насърчава, аз започнах да виждам нейната идея като част от Божия план, който вероятно ще раздвижи сърцата на Божиите люде да евангелизират в по-големи мащаби. Мога бързо да ви изброя седем ползи  от това, че споделям с вас своята опитност:



1. За да предизвикам една по-дълбока любов и ревност за души!
2. За да събудя една заспала църква!
3. За спасение на грешниците.
4. За да подбудя божествени посещения в живота на вярващите.
5. За да се завърне страхът от Господа в живота на вярващите и в Неговата църква.
6. За да бъдем готови за последното изливане на ранния и късния дъжд.
7. За да започне съживлението за спасението на души от тялото Христово.


  А ти какво ще направиш?
Братя и сестри, след като сте се сблъскали с реалността, че множества по множества се носят към Ада, какво ще направите? Ще станем ли съработници на  Христос?



„Но всеки нека изпитва своята работа, и тогава ще може да се хвали само със себе си, а не с другиго; защото всеки има да носи своя си товар.“ (Гал. 6:4-5).



Как да позволим на човечеството, на нашите майки и бащи, братя и сестри, лели и чичовци, синове и дъщери, съседи и приятели да отидат в Ада без да ги предупредим? Без да им кажем истината? Нека Бог да подтиква нашите сърца да отидем и провъзгласим славната Блага Вест, че Исус Христос зае нашето място на Голготския кръст, за да не понасяме наказанието на вечното осъждение!



Божията воля за всеки един от нас в тялото Христово е да чувстваме един товар за изгубените души и да евангелизираме. Наше отговорност е да споделяме Благата Вест за Исус Христос.


  Обръщение към грешниците и отстъпниците
А на тези, които не са в добри взаимоотношения с Бога искам да кажа, че споделеното в тази книга, наистина ми се случи. Библията ни учи:



„С вяра Ное, предупреден от Бога за неща, които още не се виждаха, подбуден от страхопочитание, направи ковчег за спасение на дома си; чрез която вяра той осъди света и стана наследник на правдата, която е чрез вяра.“ (Евр. 11:7).



Бог работи  в сърцето ми с огромна любов и страх за теб и за всички, които не обичат Бога. Аз те умолявам и призовавам, в името на Исуса Христа Назарянина, да изоставиш егоистичните, грешни и нечестиви пътища и да поискаш нов живот в Исус Христос или ... ще отидеш в горящия Ад. Преминеш ли веднъж черната река на смъртта, никога повече няма да видиш цветя или зелени поляни, или бурни океани; никога повече няма да се наслаждаавш на чаша чиста вода или на малките неща в живота; няма да се радваш на общението с тези, които познаваш и обичаш, но ще бъдеш изгубен во веки веков във вечна тъмнина и огън.
Мракът и болката, страданието и тъгата - те ще бъдат твоята вечна съдба. Да се здрависаш с някой проповедник - това няма да спаси душата ти, нито пък ако прибавиш името си към списъка на членовете на дадена църква. Да даваш пари на някое служение или да вършиш каквито и да са добри дела - това няма да те отведе на Небето! Ние трябва да се покаем от съзнателните  и известни нам грехове, изпитвайки тъга по Бога заради нашите дела и постъпки.
Трябва да помолим Бога от глъбините на сърцето си, да ни прости. Няма значение колко голям е нашият грях, ако сме искрени и не искаме повече да грешим, Бог ще ни освободи, прости и приеме. О, грешнико, бъди предупреден докато все още има време и очите на Спасителя все още умоляват, а Исус все още привлича. Остави широкия и пространен път на егоистичния живот, който води в Ада. Тръгни по правия, тесен път, който води в Небето.



Помниш ли как демоните крещяха и питаха Исус дали е дошъл да ги мъчи преди да е дошло времето им? Толкова ли сме глупави, та не можем да се трогнем и развълнуваме от реалността на Ада или го омаловажаваме?  Християнството се състои от ново сърце и нов живот, посветени и отдадени на това да не грешим повече. То е да живееш за Божия слава. Ако сърцето и живота ти не са променени от Бога, ако все още живееш в явен бунт против Бога и съзнателно непокорство на Словото и Божията воля и не те е грижа за тях, нямаш никакво право да си мислиш, че ще отидеш на Небето.



Дяволът и неговите демони ще имат пълното право да те сграбчат за косата, краката и ръцете и да те завлекат в Ада със себе си. Грехът е по-лош от Ада, защото той стана причината Исус да сътвори мястото наречено Ад. Това е крайният изход на един живот, пълен с грях. Моля те, бягай от греха! Бягай от живота за себето! Бягай от самодоволството, преследването на лични интереси и облаги, себелюбието и себичността. Щом умреш, вече ще е твърде късно да обърнеш гръб на греховете си.
Всяка възможност да се обърнеш към Бога свършва със смъртта. Освен ако не се отвърнете от себелюбието  си и не отидете при Него и не повярвате в Този, Който е единствената ни надежда, ще проклинате Бога вовеки. Никога няма да умрете за болките, страданията, мъките, ужасите, страховете и скърбите на Ада.



„В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име бесове изгонвахме, и не в Твоето ли име направихме много велики дела?“ (Maт. 7:22).



Моля се с цялото си сърце тази опитност, която Бог ми позволи да преживея, за да те предупредя да направи така, че да погледнеш към любящия Спасител, Който проля кръвта си за теб и Който беше прикован на кръста заради твоите грехове. Изпълнен с копнеж, Той нежно желае ти да станеш едно от Неговите деца.
Няма ли да повярваш днес в Него? Извикай към него още днес. Той няма да върне никого, който отива при Него. Моля те, моля те, остави своя нечестив, грешен и егоцентричен начин на живот. Обичай Този, Който първо възлюби теб! Нека Бог ти даде ново сърце и характер; сърце, което обича, служи и следва Бога. Надявам се да те видя на Небето!


  ЗА АВТОРА  Д-р Майкъл и Катлийн Йегър служат като пастори, апостоли, мисионери, евангелизатори, разпространители, проповедници и автори в продължение на четири десетилетия. Те се движат в даровете на Святият Дух, като поучават  Божието Слово с прекрасни знамения и чудеса, които го потвърждават. През 1983 г. поставят основите на служението Jesus is Lord Ministries International, Biglerville, PA 17307. Уебсайтове, свързани с Д-р Йегър
www.docyeager.com
www.jilmi.org
www.wbntv.org


  АБВ НА СПАСЕНИЕТО Каква е Добрата Новина или Благата Вест на Евангелието за Исуса Христа? Тя е, че Исус Христос дойде на този свят (роди се от девица), беше разпънат на кръст, беше положен в гроб, възкръсна на третият ден и че един ден Той ще се върне отново. Това е Благата Вест!
И съвсем простичко, по детински, ще ви обесня „АБВ-то на спасението“. Единственото, което ти и аз трябва да направим е да признаем, че сме съгрешили против Бога и че имаме нужда от Спасител.
В Римл. 3:10 ни се казва: „Няма праведен ни един“   А в Римл. 3:23 четем: „Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога“
Всички ние сме се родили грешници и поради тази причина, ние всички трябва да се новородим (да се родим отново духовно), за да влезем в Небесното Царство. „Заплатата на греха е смърт “ (Римл 6:23). Заплатата е смъртно наказание! Но ... тук идва Благата Вест - „а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ.“
Скръбта по Бога е тази, която ни води до истинско покаяние за греховете срещу праведния, справедлив Бог и настъпва промяна на сърцето. Ние обновяваме  ума си, а Бог променя сърцата ни и ни възстановява, съживява отвътре навън. „Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами вас; това е дар от Бога; не чрез дела, за да се не похвали никой.“ Това беше А-то.
Следва Б: Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос е Господ. Да повярваш в сърцето си, че Исус Христос  умря за твоите грехове, че беше погребан и че Бог Го възкреси от мъртвите.
 В Римл. 10:9-10 четем: „и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите.“
И В: да призовеш името на Господа. Това означава да се довериш , да повярваш с цялото ви сърце, че Исус Христос е Този, Който казва, че е. Всеки човек, от Адам, та чак до днес, който някога е живял по лицето на земята, ще преклони коляно и ще изповяда с устата си, че Исус Христос е Господ - Господ на Господарите и Цар на Царете.
Римл. 10:9-10 четем: „Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш.  Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява.“
Преди да прочета този силен стих - Римл. 10:13 - бих искал да кажа следното: Може би днес има някой, който трябва да посвети отново живота си на Бога. Ти се се отклонил, отдалечил си се и Господ те призовава обратно при Себе Си. Не случайно четеш тези редове. Това е така, защото днес трябва да се върнеш при Него. Бог те обича и ти Му липсаш. Бог не ти е ядосан. Той не те осъжда и те чака с отворени обятия!
Римл. 10:13: „Защото "всеки, който призове Господното име, ще се спаси".
А ако ти никога не си призовал името Господне, за да бъдеш спасен, какво чакаш? Не виждаш ли какво става по света? Защо си играеш с най-важното, съдбовно решение, което трябва да вземеш в живота си, за да имаш вечен живот? Днес е деня. Днес е спасителен ден.   Библията ни предупреждава за краткостта на живота. „Защото вие сте пара, която се явява, и после изчезва“ (Яков 4:14). Библията не ни казва да се замислим дали да повярваме някой ден, а да повярваме днес! „Днес, ако чуете Неговия глас, Не закоравявайте сърцата си“. (Евреи 4:7). Никой от нас не знае колко време имаме останало в този живот или какви ще бъдат обстоятелствата на нашата смърт. Можем да умрем по внезапен, неочакван начин, който ще попречи на предсмъртното повярване. Единственият разумен избор е да се покаем и да повярваме в Исус Христос днес. „В благоприятно време те послушах и в спасителен ден ти помогнах. Ето сега е благоприятно време! Ето сега е спасителен ден!“ (2 Коринтяни 6:2).


  Помнете и това: „Преди всичко знайте това, че в последните дни ще дойдат подиграватели, които с подигравките си ще ходят по своите страсти и ще казват: Где е обещаното Му пришествие? защото, откак са се поминали бащите ни всичко си стои така както от началото на създанието ... Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние.“ (2 Петрово 3:3-4, 9)  



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1467550
Постинги: 2461
Коментари: 24
Гласове: 1706
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930