Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2019 05:00 - И АНГЕЛИТЕ В НЕБЕТО СЕ РАДВАТ! 2-ра част
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 3362 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Простотата на Евангелието


Разказа на Евангелието е проста. Тя е признаване, че имаш нужда от връзка с Бога, който те е създал. Приемане на Божията присъда е, че ти си виновен за греха, за който си обвинен. Тя е да се изправиш лице в лице с истината, че си безпомощен да се спасиш сам или да се освободиш от греховете си със собствени сили. Тя е да признаеш, че Божият отговор за твоята греховност е ЕДИНСТВЕНИЯТ отговор: Неговият Син, Исус Христос. Да признаеш, че когато Го поканиш да влезе в живота ти, да прости греховете ти и да стане Господ на живота ти, твоите грехове и Божията смъртна присъда се прехвърлят от теб на  Христос. И в тази Велика размяна, прехвърляш своето доверие в способността си да се спасиш самичък, на доверието си единствено в Христос. Когато поканиш Христос да стане Господ на живота ти, ти Го каниш да има власт над всяка област от него. Разменяйки Неговата праведност за твоя грях, ти наследяваш Неговото спасение. „Спасение” означава да бъдеш освободен, да бъдеш избавен, защитен, здрав и изцелен от греха, болестта и смъртта.


            А ти направил ли си великата замяна? Вероятно вече си взел най-важното решение в целия си живот… решението да поканиш Исус Христос в живота си … да прости греховете ти… и да бъде Спасителят и Господарят на твоя живот. От друга страна, ако все още не си получил Божия дар на спасението ... ако не си Го поканил да бъде твой Господ ... ако не си направил тази голяма размяна с Бога, направи я!  Как? Лесно е. Библията казва: „Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш. Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява.“ (Римл. 10:9-10). Виждаш ли ... Това не е моят или твоят начин. Не става както ти или аз искаме. Трябва да стане както Бог казва: „Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене.“ (Йоан 14:6).  Избери на кого ще служиш! Библията казва, че ние дори не можем да дойдем при Исус, ако Бог, нашият Небесен Отец, не ни помогне да дойдем при Него (Йоан 6:44, 45-65).  Това привличане, което може да почувстваш в сърцето си точно сега, това желание да запълниш празнотата в живота си, е Божият Святий Дух, Който те привлича към Исус Христос.



Бог те обича толкова много! Той има  много прекрасни благословения, обещания и дарби, които иска да сподели с теб. Той те е избрал да бъдеш част от Неговото семейство завинаги. Но ти трябва да Го избереш. Той няма да вземе решение вместо теб, нито пък ще ти се натрапи. Ако между теб и Бога има 100 стъпки, Той ще да направи 99, но ще  остави последната стъпка за теб. Бог ти е дал свободна воля, за да можеш сам да направиш своя избор. Ти трябва да избереш на кого ще служиш ... на себе си или на Бога. Ще помолиш ли Исус да стане твой Господ? Ще вземеш ли решението днес, точно сега, за да Му дадеш власт над всяка област от твоя живот? Когато избереш Бог и Неговия Син, тогава ще можеш да изпиташ, да преживееш  Неговата сила, Присъствие и Мир в живота си.  Най-великото чудо Ако искаш да преживееш най-великото чудо в целия свят ... чудото на спасението ... можеш да го направиш сега. Просто покани Исус да дойде в живота ти и да прости всички твои грехове. Помоли Го да изтрие твоето минало и да стане Господ и Господар на живота ти. Тогава избери да вярваш в сърцето си, че Бог е възкресил Исус от мъртвите. Толкова е просто. Ще се помолиш ли с тази молитва заедно с мен сега?


Мили Исусе,
Зная, че съм грешник. Моля Те, прости греховете ми и умий сърцето ми. Благодаря Ти, че умря за мен на кръста.
Библията казва, че ако изповядам с устата си и повярвам в сърцето си, че Ти си Господ, аз ще бъда спасен. Исусе, аз вярвам, че Ти си Господ и че Бог Те възкреси от мъртвите.
Моля Те, ела и заживей в сърцето ми. Стани Господ на моя живот! Научи ме как да ходя заедно с Теб и да живея за теб до края на дните си. Благодаря Ти, че спаси живота ми и че ми даваш възможността да живея вечно на Небето с Теб. Амин.



Ако току-що се помоли с тази молитва и вече вярваш, че Исус е твоят Спасител, ти се „новороди“ в един нов живот. Ти си спасен чрез Божията невероятна благодат! Ангелите в Небето буквално празнуват твоето обръщение и спасението ти! Добре дошъл в Божието семейство! Толкова съм радостен, че взе решението да следваш Христос. С тази простичка молитва, името ти вече е записано в една специална книга, която Библията нарича Книгата на Живота на Агнето. Тази Книга съдържа имената на всички онези, които са приели Христос в сърцата си (Откр. 3:5).


Сам Бог е записал името ти в тази Книга, потвърждавайки твоето спасение за вечността! Вече си дете на Бога! Божият план за живота ти Библията казва: „Защото Ти си образувал чреслата ми, Обвил си ме в утробата на майка ми. Ще Те славя, защото страшно и чудно съм направен; Чудни са Твоите дела, И душата ми добре знае това.“ (Псалом 139:13-14).  Бог те обича толкова много! Бог е предначертал специален план за твоя живот ... план  за Неговата специална цел за ТЕБ! Планът, който Бог има за твоя живот, е да преуспяваш, да ти даде благоденствие и да не ти причини зло и вреда по никакъв начин. Неговият план е да ти даде бъдеще и надежда (Еремия 29:11).


Бог е приготвил славни неща за теб! И понеже започваш новия си живот с Него, това чудно приключение, това вълнуващо пътуване, аз те насърчавам да прекарваш време с Него. Говори с Него. Седни тихо и слушай гласа Му, който ти говори. Четенето на Библията всеки ден ще ти помага да се научиш да разпознаваш Неговия глас. Говорейки за Себе Си като за Пастир, Който води стадото Си, Исус казва: „... и овцете го следват, защото познават гласа Му.“ (Йоан 10:4). За да познаваш гласа Му, трябва да се запознаеш с Неговото Слово. Докато разтеж и узряваш в новата си вяра и в знанието си за Библията, ще се научиш да чуваш гласа на Господа в ума и сърцето си. Той ще ти донесе огромна утеха и ще даде посока на живота ти, докато твоето разбиране на Писанието нараства. Когато се научиш да разпознаваш Неговия глас, Бог ще започне да разкрива Своите планове и цели за твоя живот. Не се страхувай от това, което Господ е приготвил за теб. Божият план за живота ти е вълнуващ и добър!



 Не се смущавай! Бог няма да ти покаже наведнъж всеки план за живота ти. Той казва в Своето Слово, че Той ще бъде светилник на нозете ти и светлина на пътя ти (Псалм 119:105). Това означава, че Господ ще осияе  светлината на Своята любов и светлината на Словото Си и ще разкрие точно това, което трябва да знаеш, за да предприемеш следващата стъпка в живота си. Трябва да се научиш да Му се доверяваш ден след ден, всеки момент. Това е вярата. Вярата просто отговаря в покорство на това, за което вярваш, че е Божията воля за живота ти. Няма винаги да бъдеш 100% сигурен, че  разбираш това, което ти казва, особено в началото. Но това е добре. Само фактът, че искаш да Му се покориш и че се опитваш да чуеш Неговия глас да Му харесва! Твоят нов живот, който Бог управлява и с Исус като твой Господ,  ще бъде ежедневно поклонничество, едно пътуване стъпка по стъпка. Когато се приближаваш към Бога, Библията казва, че Той ще се приближи към теб (Яков 4:8). Той ще те води там, където иска да отидеш, стъпка по стъпка. Бъди смел, знаейки, че Божият план за теб е най-добрият и че пътищата Му винаги са прави. Довери се на ръката Му да те води.  



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1473342
Постинги: 2474
Коментари: 24
Гласове: 1708
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930