Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2018 05:15 - ПРАВДА И МИР
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 302 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За прочит: Псалом 85

„Милост и вярност се срещнаха, правда и мир се целунаха.“  (Пс. 85:10)

  Псалом 85 ни представя картина на грижата на Бога към Неговия народ. Двете страни са твърде неравностойни. Тук е всемогъщият Господар на световете; Творецът на всичко; Притежателят на цялата земя; Святият. Насреща Му е окаяното, объркано, заплетено в греховете си човешко същество. За каква любов може да става дума, за какви целувки? По-скоро ни идва на ум, че Бог се отвращава от такива жалки същества и даже през ум не Му минава да ги целува. Ако има нещо ценно в човешката общност, то е това, което ѝ е дадено от Бога. Малко е оцеляло от него, но все още има добри спомени за добродетели като милост и вярност, като правда и мир. Те се срещат, за да възстановят божественото начало у човека. Връзката между тях е безупречна, те се допълват взаимно, допринасят за изграждането на здрав и сериозен характер, осветен чрез Божията благодат.

  Правдата е онази съвкупност от правила, които са дадени на хората с цел да могат да правят разлика между добро и зло, между истина и лъжа. Ако нямат яснота по тези въпроси, хората няма да знаят кога вървят във вярната посока и кога са тръгнали по грешен път. Няма ли правила, няма и истина. Когато си „търсим правото“, ние се позоваваме на някакви норми. Затова те трябва да са признати от всички. Конфликтите идват оттам, че различните хора имат различна представа за правда. За едни е важно правото на силата, за други - силата на правото. Където има различни представи за правда, там няма мир, а сблъсъци, скандали, спорове, бой и война.

  Нужно е правдата и мира да се целунат, с други думи, да бъдат в пълна хармония. Нашата правда не оже да бъде като тази на фарисеите - частична и избирателна. Тя трябва да е в съответстие с Божиите стандарти, за да внася мир в самите в нас, както и в отношенията ни с всички останали хора.

  МОЛИТВА: Небесни Татко, припомняй ни истините, които Ти си наложил на този свят. Дай ни да ги спазваме, да живеем живот на истина, за да има в сърцата ни и мир с нашите ближни. Прави ни творци на мир, изпълнени с Твоята любов и благодат. Амин.

  Тема за размисъл: Ако правдата не постига мир, значи не е правда.
   



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1468865
Постинги: 2463
Коментари: 24
Гласове: 1706
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930