Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2018 05:40 - ЛИЧНАТА ОПИТНОСТ
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 195 Коментари: 0 Гласове:
0



 За прочит: 1 Йоан 4:1-6
„А онези, които бяха в ладията, Му се поклониха и казаха: Наистина, Ти си Божий Син.“  (Матей 14:33)
  Оттук нататък всичко беше много лесно. Водата вече беше тиха, Исус беше с апостолите - пътят до брега щеше да е една приятна и спокойна разходка по вечерното езеро. Всичко става много лесно, когато Исус дойде. Бурите утихват и рискованото плаване се превръща в приятно и отморяващо усещане.

  Малко странно ни се вижда това поклонение пред Исус и това признание, че е Божият Син. Апостолите все още нямаха много опит с Него, но все пак бяха видели достатъчно на брой и достатъчно удивителни чудеса, които съвсем ясно доказваха Неговата божественост. Защо чак сега те Го признаха за Божият Син? Нима не им бяха дадени вече стотици и хиляди факти, които трябваше да ги накарат да направят това?

  Може би причината беше, че този път чудото беше извършено в тяхна полза. Досега те бяха виждали как други хора се ползват от свръхестествената сила на Христос. Бяха ставали свидетели как слепи проглеждат, куци прохождат, глухи започват да чуват, бяха виждали как обладани от бесове се променяха незабавно. Но сега спасените бяха те, а не някой друг.

  Ние виждаме около себе си хора, които имат някакви духовни опитности - едни са били затънали до гуша в грехове, но Исус ги е срещнал и спасил. Други са объркали живота си толкова много, че не е съществувала сила, която да го оправи, но Исус им се е притекъл на помощ и ги е избавил. Трети са били болни от опасни болести, но са били изцелени от Него. Такива опитности ни помагат да усетим силата на нашия Спасител. Но друго е, когато я опитаме лично върху себе си! Тогава ни става ясно с Кого си имаме работа и колко могъщ е Той. Едва тази лична опитност ни отваря очите за истината, че Исус е Господ и едва тогава можем да изповядаме от все сърце и с цялата си същност, че Той е Божият Син!

  МОЛИТВА: Святий Боже, издигай пред духовните ни очи Исус Христос като Господ. Нека винаги Му се покланяме като на наш Спасител и Ходатай; помогни и на мнозина други да познаят това велико спасение и да бъдат зарадвани чрез Твоята благодат. Амин

  Тема за размисъл: Не разчитай само на чужди опитности, а събирай свои собствени.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1445485
Постинги: 2442
Коментари: 24
Гласове: 1695
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031