Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2018 02:52 - ХВАЛБА НА СЕБЕ СИ
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 243 Коментари: 0 Гласове:
0



 За прочит: 2 Кор. 3:1-5

„Пак ли започваме да се пропоръчваме?“  (2 Кор. 3:1)

  Прочутият американски поет Уолт Уитман издал стихосбирката си „Стръкчета трева“, но тя не направила впечатление на публиката. Затова поетът се принудл да прибегне към една не особено красива хитрина. Написал няколко похвални отзива за книгата и ги дал за публикуване в различни вестници. Разбира се, не се подписал с истинското си име, а използвал псевдоними.
  Хората често правят такива неща. Хвалят се по прикрит начин, уж скромно, уж смирено и срамежливо, но всъщност съвсем целенасочено. Нямат изброяване хитрините, които се прилагат за тази цел. Не така старателни стават те, когато трябва да се обърне внимание на слабостите им. Тогава нямат изброяване начините, по които те биват прикривани. Ап. Павел посочва кое е средството за препоръка и хвалба. Това са другите, това са хората, на които той е въздействал, хората, които са били доведени до кръста чрез неговото свидетелство и са израстнали в освещението си чрез неговия труд. Най-сигурният начин да получим признание е да работим неуморно, да вършим своите задължения с цялата си сила и старание, на които сме способни. Да, често това не се случва. Малцина са склонни да ни признаят заслугите и да ни похвалят. Но не това е истинската ни цел, а да бъдем полезни, да вършим правото и да прославяме Бога с поведението си. Това е истинската мотивация, която щени издигне в очите на Бога и на добронамерените хора. А на злонамерените, никога няма да угодим. Те вечно ще ни пренебрегват, ако ще и да вършим чудеса.

  Нищо лошо няма в това който е направил добро, да бъде похвален и да получи признание. Но дори това да не се случи, има кой да ни хвали. Стига да има за какво. Ние  вярваме, че Бог вижда всичко и това ни дава сили да работим за истината и вярата.

  МОЛИТВА: Справедливи Отче, ние вярваме в Твоята власт да наблюдаваш човешките пътища и да ръководиш живота на хората, посветили се на Теб. Дай ни сили да вършим най-доброто и правилното чрез водителството на Твоя Дух и да търсим Твоето одобрение. Амин.


ТЕМА ЗА РАЗМИСЪЛ: Една похвала от Бога струва повече от хиляди похвали от хората.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1475100
Постинги: 2475
Коментари: 24
Гласове: 1708
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930