Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2017 03:45 - СЪВЕТИ КЪМ МЛАДОЖЕНЦИТЕ
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 636 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  „Човек ще остави баща си и майка си
и ще се привърже към жена си!”

(Битие 2:24)

„Онова, което Бог е съчетал, човек да
не разлъчва!”

(Мат 19:6)

„Жената бе родена от едно ребро на
Адам. Не от неговата глава, за да не го
превъзхожда, не от нозете му, за да не
бъде газена от него, а от неговата
страна, за да прилича на него, под
неговото рамо, за да бъде защитена и до
сърцето му, за да бъде обичана от него.”

Матю Хенри

Въведение
– Тази тема, по която пиша, не е проповед. В проповедта даваме място на нашата вяра в Бога, а не съвети. В съвета включваме нашия разум. Но съветите са повече от едно завещание. Аз влагам и вярата си в Бога и разума и сърцето си.
Четири са най-важните моменти в нашия, земен живот:
1.Раждането.
2.Смъртта – за която никой не ни пита дали сме съгласни.
3.Встъпването в брак. Тогава човек става пълноценен, понеже вече е мъж или жена.
4.Нашето решение, да предадем сърцето си на Бог. С него ние ставаме истински човеци, но тук решението зависи напълно от нас.

І.Всяка Любов, всеки брак, е едно откритие.
Човек открива лицето, което най-вече му подхожда и е готов да живее с него до гроб. Гърците вярвали, че Зевс/Бог, е създал човека двоен – с две глави, 4 крака и 4 ръце. Тези двойни същества много се възгордели и въстанали против Бог. Той се разгневил и ги съсякъл на две през сърцето. И сега всяко едно от тях търси своята половинка.
Вашата връзка трябва да бъде трайна. Това не е възможно без да се черпят сили и любов и търпение от океана на Божията любов.

ІІ.Имайте отворени очи за положителното и доброто! Повечето хора са слепи, нещастни и не виждат хубавото, доброто и чистото.
И аз, често, упреквам себе си. Защото когато домът ни е чист и подреден, аз нищо не виждам. Това е естествено, но когато всичко е в безпорядък,тогава веднага виждам целия дом.
Открийте един в друг вашите добри, характерни черти и не се спъвайте в отрицателните.

ІІІ.Бъдете щедри!
Щедър може да бъде само богатият. Докажете, че сте богати! Не се скъпете в добрите думи и похвали и уважение! И тези думи ще повлияят не само в сърцето на вашия другар, но и във вашето, собствено сърце. Не бъдете скъперници в добрите обноски! Всеки ден вие работите за да си създавате нови радости.
Добрите признания са много благотворни, но и дребнавите ухапвания са много болезнени.
Колко е вкусно яденето днес! Колко хубаво са изгладени панталоните ми!
Имайте време един за друг! За чуждите хора винаги имате време, но ако вие нямате време един за друг, то вече сте вътрешно разделени.
Исус казва:„Човек да не разлъчва, а съединението е Божие дело, разделението човек прави!”
Така вие ставате един за друг, като стълб за издигане на горе към Бог.

ІV.Бъдете искрени един към друг!
Две думи трябва да се чуват помежду ви – „Б л а г о д а р я” и „И з в и н я в а й”.
Тази хубава дума „Благодаря”, в нашия език има смисъла на доволство, радост от полученото.
А „Извинявай”, в повечето случаи, означава: „Аз съм виновен”. Какво геройство и достойнство е да признаеш, че не си прав. Това издига човек над хората, до Бога.
V.Обичайте чистотата! Гледах една каляска за младоженци – чиста и бяла, теглена от два бели коня, а файтонджията, облечен в чисто бели дрехи. Пълна чистота! Истинска прелест!
Но нека да помислим за вътрешната чистота, и преди всичко за чистотата на мисълта!
Някой е казал: „Посей мисли и ще ожънеш думи!” Думи на дело, дело на новия характер, а характерът е съдба!
Основата на всичко е мисълта. И м а й т е ч и с т и м и с л и!
Добре, но щом дойдат л о ш и т е м и с л и, какво да правим?
-Щ е г и и з г о н и м с н я к о я в е л и к а и п р е к р а с н а м и с ъ л! Мракът не може да се изгони с кофа или лопата. Само запалената лампа прогонва мрака от стаята!
В същност, КОЯ Е НАЙ-ВЕЛИКАТА МИСЪЛ? – Това е Бог! И колкото повече изпълва сърцата ви, толкова повече чистота и сила нахлуват у вас.
Защото три са основите на брака: ЛЮБОВТА, РАЗУМА, БЛАГОСЛОВЕНИЕТО.

VІ.Ценете това, което имате!
Четири са нещата, които ние ценим, когато ги загубим: м л а д о с т т а, з д р а в е т о,
с в о б о д а т а и щ а с т и е т о. Вие сте млади и здрави и свободни. Сега си изграждате щастието. Но за да го притежавате, винаги ще трябва да воювате за него в брака! Някои ще кажат: „За да станете щастливи, трябва да приемете щастието. Това е и вашата цел.
Това е погрешно. Вие трябва да се стараете не да приемате щастието, а да давате щастие! Да направите другия щастлив.
Щастието, което човек има, е само ехото на онова, което дава на другите!
Човек трябва да се жертва за нещо. Който не се жертва и не дава, а само приема, той е нещастен!
Защо Мъртво море е мъртво? То сладка вода от река Йордан, но е мъртво, понеже само приема, но не дава. По нататък водата се застоява и се отравя. Отравя всичко и няма никакъв живот там Помнете думите на Господ Исус: „По- блажено е да дава човек, отколкото да получава!” (Д.А.20:35)
Щастието е нежно като стъкло, колко лесно се троши то. Щастието е подарък от Бог, но вие трябва да го пазите и да се грижите за него.
Любовта е огън, свещен огън. Но той трябва да се подхранва, трябва да се поставя гориво.
Внимавайте, защото от любовта до омразата има само една крачка. Идете в съда при бракоразводните дела и ще видите колко е права тази истина.

VІІ.Бъдете верни един на друг.

Ще видите други мъже или жени. Когато един мъж или една жена гледа в очите своя другар, тогава всичко е наред, всичко е хубаво.
Мисълта за изневяра е нещо страшно. Един ми каза: „Аз не смеех да погледна моите две малки деца, след като изневерих на жена си.”.
Но от къде ще черпите тези сили за вярност? О т в а ш а т а в р ъ з к а с Б о г а!
Роберт Стеной, авторът на книгата „Съкровищата на Армадата”, описва гибелта на испанските кораби, тръгнали да завладяват Англия.
Голяма част от тях били потопени, много хора се издавили. Четири века по-късно, решили да извадят съкровищата на тези кораби. Спуснали водолази на дъното, които намерили много злато. Открили, също така и един пръстен, затрупан с пясък и боклуци в една цепнатина.
На палубата пръстенът блестял нежно на ирландското слънце. Той бил най-хубавата и вълнуваща находка от цялото намерено съкровище на испанската армада. Вместо със скъпоценен камък, пръстенът бил украсен с малка ръка, подаваща сърце. В златото били
гравирани думите: „Повече нямам какво да ти дам!”.
Да предположим, че на един от корабите имало и един младеж, който, преди да тръгне да завладява Англия, прекарал последната част от времето си със своята годеница. Сутринта той оседлал коня си, но преди да тръгне, годеницата му, поставила на пръста му този пръстен, направен от най-добрия златар и подарен при зори, когато чучулигата пее, от девойката на момъка със искрящи очи. И сигурно последна мисъл на този младеж, преди да погълне солената вода, била отправена към Испания, към неговата любяща годеница.
Вашите сърца принадлежат на вашата съпруга или на вашия съпруг. В тях е скътана златната нишка на любовта по между ви. Пазете сърцата си.
Император Константин издал заповед: „Аз отново ставам езичник и всички мои служители, също трябва да се откажат от Исус Христос! В противен случай, ще бъдат уволнени!”.
Някои от тях изпълнили заповедта, но други останали верни, като казали: „По-добре да бъдем уволнени, но верни на Христос, от колкото да Му изневерим!”.
Императорът уволнил тези, които се отказали от Исус, като рекъл: „О, вие, неверни на вашия Бог! Как ще бъдете верни на мен?”
Не забравяйте, че от вашия дом, всеки ден трябва да се издигат молитви и благодарности!

VІІІ.Мислете и за смъртта!

Живейте и мислете така, като че скоро ще дойде смъртта...
Някои ще кажат, че тези думи не подхождат за сватба. Не е вярно!
На една сватба, в най-голямото веселие, става нещо неочаквано – водата на близката река придошла ненадейно и всички, които присъствали на щастливото празненство,заедно с жителите на селото, били издавени.
Смъртта дебне навсякъде! Блажен е онзи, който може да застане пред Бога, който е приел Божието опрощение и нов живот, живот с любов към Бога.
Той ще остави баща си и майка си и ще се прилепи към жена си или мъжа си.
На 14.12.1825г. група руски дворяни организирали въстание срещу царското самодържавие. Но до вечерта то е потушено, а ръководителите му, строго наказани. Пет от тях са обесени, а 121, заточени в Сибир, където условията са много сурови.
Съпругите на въстаниците можело да последват своите мъже, но с условие, че така губят своите дворянски права завинаги. А също така и нямат право да вземат децата със себе си. А родените в изгнание деца, ще бъдат обявени за крепостни.
И въпреки тези жестоки условия, 11 жени и две годеници, поемат пътя към Сибир, следвайки своите съпрузи.
Една от годениците била французойката Полина Грабл. Тя пристигнала в Москва на 23 години и се сгодила за младия поручик Аненков, един от ръководителите на въстанието и осъден на смърт.
Но Полина успяла да измоли за годеника си, той да бъде заточен, като и тя го последва в мъчението му. Но те нямали още брак, и такъв сключили в град Чита, където се състояла и сватбата. По време на венчавката на младоженеца свалили белезниците, а после отново му ги поставили. През целия им тежък семеен живот, протекъл в ужасните условия на Сибир, Полина ражда 18 деца, без да се оплаче от избора си на съпруг или от съдбата си. Несгодите не помрачили нейното щастие. Тя останала вярна на мъжа си, през целия си живот.

През 1140г. край градчето Волицберг, се състояло голямо сражение. Крал Хохенщауфен спечелил битката. Той позволил на жените да напуснат града, преди да бъде опустошен, като вземат със себе си децата и товар, колкото могат да носят на гръб. Кралят бил изненадан, когато видял как жените вървели много бавно, с голям товар на гърба си. Той се поинтересувал защо вървят така и след проверката открили, че жените носели на гърба си, собствените си мъже! От тогава крепостта носи името „Крепост на верните жени”.

Младите оставят бащиния си дом, понеже задачата на новия дом е нещо повече от всичко друго.
Който осъзнава тази истина, трябва да е благодарен на Божията заповед.
Неблагодарният въобще не мисли КАКВО НЕЩО Е БЛАГОСЛОВЕНИЕТО!
ТОВА Е БОЖИЕТО ВЛИЯНИЕ, БОЖИЯТА НАМЕСА ВЪВ ВАШИЯ ЖИВОТ!
Земеделецът може да изоре и засее нивата си, това е негов дълг. Но трябва нещо повече! –ТОПЛИНА, СВЕТЛИНА И ВЛАГА! Те идват от Бог. Това е Благословението от Бога.

Нека да си представим Благословението в картина. То е като въздуха, който е невидим, но е навсякъде, без него ние не можем да живеем.

Изпратена от: Пастор Божидар Попов
гр. Шумен
Нека, от сега нататък, вие да живеете с Божието Б Л А Г О С Л О В Е Н И Е!!!   http://www.hristiqni.com/forum/viewtopic.php?f=11&t=12445



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1477281
Постинги: 2476
Коментари: 24
Гласове: 1708
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930